Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.983
    Тешок беше тестов-математика, стварно! Дури и на таа што ги собираше на крај, од министерство и кажавме!
    11 бода сигурно изгубив, не решив 3 задачи... Ќе видиме за другите... :(

2. Dramma

Dramma Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    7
    Ako nekoj kaze deka bil lesen testov jas ke se ubijam... tolku dvosmisleni bea prasanjata.. i toa so delikventite so i da bese.. i so glupata pirana.. a za esejot da ne zborime.. ja utnav skroz temata -20 poena a i na tepka nesto zaokruzuvav taka da padnav skroz :devil:

3. lale

lale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    хахаха.. јас напишав дека децата треба да имаа во училиштата часови по екологија и дека месечно општините треба да организираат еколошки акции ... хаха нешто слично... ке речат дека сме препишувале :Р

На LittleDevil му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Мн слично ја и ти хаха :D

5. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Прво да ви кажам дека бев место бр. 13 во училна 13 и не можев да се најдам 2пати на список едвајс е најдов! Второ... супер пројдов чекам 5ка.

Од есеите ептен сум задоволна, за тој пишував фрази, се радував шпто се падна такво писмо, измислив дека студирал на Факултет за туризам пред 8 години, дека пловел со брод 2 месеци претходно, дека има сертификат за курс по англиски, особините... отприлика тоа. Имам 5 збора повеќе.

Во есејот имав 5 параграфи, вовед и заклучок и прво за канти повеќе да има по улиците, потоа за еколошки реклами да има почесто на телевизија да се крене свеста на граѓаните и на пр. да возат велосипеди наместо коли за да не го загадуваат воздухот и трета работа да се вработуваат повеќе лица за да ги чистат општините за да бидат постојано чисти и да се менуваат на смени. Имам 9 збора повеќе мислам.

Најтешко ми беше со подредувањето параграфи. Ги подредив мислам БДЦЕА ако убаво памтам само за редоследот на последните 2 не сум сигурна многу слични беа 100пати читав.

Текстот со учениците... напишав вкус, дека ит се мислеше на девојчињата зошто не сакаат да сечат жаби, дека авторот мислел на тоа како треба да се вратат некои предмети од порано зошто нели сега се било на компјутери (се мислев меѓу ова и тоа со девојчињата), дека ги спремале за работа, дека се мисли на строги професори во минатото, дека учениците изненадиле зошто очекувале од нив подобри резултати и уште 2 не ми текнуваат...

Тоа со одморите одењето знам првото ми беше со насловот дека е тешко дур да се одлучиш да отидеш на одмор, последното ми беше со дека треба да знаеш во што да впушташ, имав исто второто за кабелските и др трошоци тоа дека се луксузни додатоци адд уанс нешто беше, третото со Дали се ова ви е потребно? И четвртото за резервирање за одмор и дестинации тоа. Оваа ми беше 2ра по тежина вежба.

Со пираната- ес, бихејвиор, авоидинг, килер, инејблд, експертс, оф предаторс ми беше последното, демселвс и уште 2 не ми текнуваат...

И со тие тројцата мислам цела ми е точна најлесна беше заедно со оваа со пиранава.

6. LittleDevil

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Ииииии ја па овие во есејот не ги поделив во посебни параграфи..

7. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Еј како бе? Си требала пр. јас правев Фрст оф ол, па дрндрндрн па Секондли... Анадр саџест ај меј гив ис... тоа 3те предлози 3 параграфи, ако се 2, 4 толку параграфи. :worried:

За текстот со учениците првото прашање што не го спомнав го одговорив мислам беше б-недоволно добри педагошки методи. За ова сум во мисла...

8. IsItMe

IsItMe Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    24
    Кажете ми артиклот формално ли го пишувавте :sweat:

9. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Јас на есејот пишев за интернетот :sweat: Резил сум

10. LittleDevil

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Ja 1+1+1 си ги напрајв. Скрос заборајв дека требаше да ги поделаааа лелелеее

11. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Есејот? Па не, дозволено е скратеници на пр. мислам на can't, won't ама сигурно не е дозволено извици или некои такви работи како за неформално писмо. Пишував многу линкинг уордс таму зошто за есеј највеќе тоа се гледа и содржината и формата, а исто и во писмото имам доста линкинг уордс.

12. IsItMe

IsItMe Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    24
    И ја користев линкинг вордс али поентата е дека после тоа се видов со професорката и ми кажа дека двете биле формални, она ги видела... и сеа ако е и артиклот формален може да се фрлам во Вардар зашто ми е неформален :rofl: :swear:

13. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Ја пишував дека луѓето треба повеќе да пешачат и да возат велосипеди и да имаат повеќе права во сообраќајот. Ѓубрето во канти да го фрлаат, многу просто ама важно линкинг вордс си користев и очекувам поени. Исто за аплцикацијата сум задоволна. Оние другите па би требало да има нешто точно.

А во есејот нели во насловот имаше кратенка let`s па се збунив, само една кратенка напишав другото се ми е како во формално писмо. Кај апликацијата пишував формално и на крај јурс синсијарли.

14. IsItMe

IsItMe Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    24
    И мене тоа ме заеба, Let`s не е кратенка, така си се пишува али ја не размислив доволно :rofl:

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.038
    Допаѓања:
    81.383
    И мене ми беше тежок, многу.
    Заглавив на таа со радиусот, па ај го најдов некако, ама ми останаа исто 3 нерешени и таа од веројатност/комбинаторика ми е утнато едно индексче, па цела задача оди во аут.
    Се надевам барем дека ќе ми дадат бодче или 2 бидејќи имав опишано настани...

Инаку, 70 поени е целиот тест. Аналогно на тоа, максимумот е 70% или пак 100%? :^)
    И знаете дали даваат бодови на половично решени задачи? Немав време да дорешам некоја и ми останаа тука-таму без конечното решение, а постапката е точна.
    Леле ич не сум задоволна, уф. :worried:

16. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    И јас мислам имам само една won't, а другото ми е да речам формално ете, абе најнормално како за во весник. А во статиите т.е. колумните се користат кратенки такви, зошто да не па тоа е мислење лично на авторот.

17. LittleDevil

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Добро е, можело и без поделени параграфи во главниот дел. Сега прашав. Хух :)

18. IsItMe

IsItMe Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    24
    И англиски ли тој период ќе има резултати? 15ти јули?

19. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Еве сега завршија екстерните, можат слободно да ги постават тестовите со клучевите на интернет.
    Yours faithfuly,
    Maturanti 2012

На IsItMe му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ги запишавте одговорите, ја ги запишав и вака беа, ако некоја ги има запишано нека спореди или ако ги запаметила
    DFIJC
    DADCBCDA
    BDCAE
    BACCBCB
    ABCBBBDCAD