Плаво, за дека треба да знаеш во штто се впушташ беше последниот параграф во кој пишуваше дека нема да си ги видиш родителите, семејството пријателите но од друга страна ќе стекнеш големо иксуство барем за тоа сум 100% сигурна! А второто требаше да you don't need all that stuff (одење на кафе и безвезни трошоци) се думав дали тоа или Who will pay нешто таму На третото дека скапоцените работи ако ги продадеш на ebay ќе заработиш, па пишав за тоа со луксузот ad up што беше макар што и тоа ју донт нид.. ми одговараше... А инаку во апликацијата пишував дека е способен и сам да работи и во група, многу мотивиран, дека има највисок степен на познавање на англиски француски и италијански и дека е во одлична форма и кондиција и дека поради тоа може да работи 6,7 денови во неделата. А во есејот напишав дека младите и возрасните денеска не се свесни за загадувањето што го прават, дека треба промената да започне од нас самите и од нашите деца ако сакаме да го смениме светот на подобро Дека треба почесто да има еколошки акции низ улиците и парковите, пожелно е еднаш месечно кога луѓето ќе собираат ѓубре. Дека владата треба да вложи повеќе пари во бизнисот за рециклирање, дека треба да биде построга со фабриките кои прават загадување и преку реклами да го убеди обичниот човек да користи безоловно гориво. И дека свесна сум дека ова не е многу но ако секој придонеси светот ќе биди подобро место за живеење и дека се што правиме, добро или лошо ни се враќа на некој начин и есејот ми завршува со save our planet, save our mother Earth!
Ај ќе го почекаме клучот и ќе видиме кое е точно, вака само си нагаѓаме, кај можеш да знаеш сеа кој е во право.
Сега пред малку како да слушнав на вестите, дека прелиминарни резултатите од првиот екстерен испит - македонски ќе имало денес За да имале матурантите доволно време за приговор и обавезно цената ја потенцираа... Слушнавте нешто слично ???
Ќе мора да провериме по сајтовите ама мислам дека така кажаа ... Ама некако нели е рано?? Што знам ...
Како ид е бодирањето? На пример ако решавам прашање со две дополнувања, едното ми е точно, а другото не, целото ќе ми го поништат? Има некој линк да ми даде да прочитам?
Не знам која е таа сила што ќе прегледа 18 илјади тестови, ај тестови, туку ЕСЕИ за 3 дена! Не верувам бе луѓе. А дај Боже да е точно. Инаку кажете ми кај поврзувањето што со што поврзавте вака како букви не ги памтам баш??
Прелиминарните резултати ќе бидат објавени најдоцна до 12 јули. А матурантите ќе имаат и можност за приговор кој ќе ги чини 1.000 денари. Сега прочитав на сител
^ Јас слушнав на македонската телевизија. Ќе видеме. Да не се збркала спикерката или може јас сум грешка