го најдов со пираните на интернет!!!!!! http://www.usingenglish.com/comprehension/41.html страв ми е да проверам
напишав сега на гугл piranhas + experts + themselves + killers.. некои зборови кои ги запомнив ама видете кај нас го измениле малце на пример кај нас се бараше на последното да се напиши against а онде тој збор е даден и се бара зборот predators
тежок беше тесто математика го имам утнато да не знај некој дали можи да се префрлам на завршен испит и што предмети ке полагам и дали ке ми се вази барем проекната задача и дали има санси за на фах?????
Дали enabled i avoiding se tocni?? Kako da vidam?? решавам како што решив ми испаѓа 14/15 значи еден од тие 2 не ми е точен хммм
Точните се значи enabled i avoiding уфф добро е, мене against не ми е точно таму пишав of -.- од таа задача имам 1 грешно. Ај да ги најдеме другите да ги провериме? Како беа насловите се сеќава некој?
^simple and complex tasks taka nesto, 25% for the best car, research... Да го најдеме текстот со одморите...
matematika se izpogresif.. so 3 zadaci skroz tocni, i poveketo od zaokruzuvanje i dopolnuvanje tocno se polozue li?
лоши методи на училиште изненадувачи резултати храна без вкус на девојчињата не му се допаднало за вработување оделе во тоа училиште му се лошело од самото сечење на жабата... хмм што имаше друго?
па зависи колку носеле тие 3 задачи ако носеле по 4 бода 3х4=12 и а тие со дополнување носат по 2 бода а со заокружување 1 бод пресметај си од прлика колку бода имаш професорката нас ни кажа дека со 30 бода имаме положено со 2 пресметај па кажи ни