Ви дадоа професорите прашања, ја имам околу 100 и нешто треба само да ги одговорам и научам, ама не знам дали ќе ни бидат на сите исти дека различни школи и градови, па изгледа секое школо различни прашања.
Епа да ви кажам јас дури сега се прибирам дома и ми падна голем камен од срце иако англиски не ми претставуваше којзнае колкав товар во споредба со македонски. Имаше многу двосмислени прашања на некои сама одговорив, некои ги препишав од другарката зад мене и типот до мене. Овој пат имаше препишување, скоро сите добивме по некоја опомена ама никој не беше отстранет. Е сега за одговорите не можам да тврдам со сигурност дека ми се точни, ниту пак памтам што сум заокружила. Писмото го напишав (се падна такво како што предвидував и сакав) измислив дека тој завшил фалултет за туризам и менаџмент, работел 3 години на број, успешно завршил курс по англиски јазик и на крајот пишав Фор фуртхер информатион ај енцлосе му цв. Инаку параграфите ги пишував само во нов ред без вовлекување и оставање место. Не очекував дека ќе се падне статија (бев сигурна дека ќе биде некој вид есеј) ама добро е се снајдов некако. Ми се допаѓа како ги напишав воведот и заклучокот а главниот дел ми е онака. Главниот се содржи од 3 или 4 параграфи (толку предлози имав напишано) знам напишав како треба да се организираат еколошки акции, да се воведат даноци за испуштање на отровни материи...
Конечно можам да кажам ЛАКШЕ СЕ ДИШЕEEEEE !! D Полагав математика, ии не беше баш лесен тестот..имаше неколку зезнати..3-4 не решив..ама задоволна сум од другото што го напишав. Се надевам ќе положам
Филозофија некои си 300 прашања малце повеќе од 300, а социологија нема прашања учебникот од 2ра а во секое школо се различни, да...
Шо беше 40та задача? Инаку матурата беше многу лесна,едино заглавив на 35 задача ко и цела група,али излезе на крај дека радиусот е 25 , а периметарот на кружницата е 50пи.
ne vervam da e 60% sekoja godina razlicno e... dali nekoj znet lani od kolku poeni bese matematika 5?
Епа супер сум поминала математика, сите задачи ги решив само на таа со тетивите заборавив периметарот да го пресметам и тоа е некој 1 бод ама не ми е проблем, другото би требало точно да ми е, за разлика од тоа македонски скроз ја утнав имам некои 8-9 грешки :/ позз и со среќа на интерниве сега, полесно ќе поминеме на нив
i mene taka mi dojde 50pi.. so parite bese so progresijata...dali na sekoj sleden se namalvese za 500 ili se zgolemvese sumata.inace i mene mn lesen mi bese mislam deka site mi se tocni
Можеш некако да ми ги пратиш прашањата по филозофија онака чисто да ги споредам. И ти Плавуша ако можеш.
Јас ги немам во електронска форма имаше по 1 примерок во секој клас и фотокопиравме, така подобро ни беше за да ги решаваме на лист дека полесно... а инаку што да кажам, од секоја страна има прашање, значи СЕ има.
епа бкупно имавме 57 500 денари, имавме 10 лица и требаше тие да даваат пари за да се собере конечнава сума од 57 500, така што секое нередно лице ќе дава 500 денари помалку од претходното... вака некако беше
epa jas obratno gi zedov ama ne e strasno cel test mi e tocen od tuka 1-2 poeni da skratat pak e ubo posekako granicata za matematika e poniska od onaa za makedonski kolku poeni nosese ovaa zadaca?
А поставена беше дека сума од 57 500 денари, треба да се подели на 10 души и секој нареден од списокот да добие 500 помалку. Се решава со аритметичка прогресија. S10=57 500 , n=10 и d=-500(пошо секој нареден добива помалку). Излегува дека а1=8000 денари, а10=а1+9d..и тоа доаѓа 3500. Носеше 4 поени.
Тестот нешто решавав, нешто ми кажаа и незнам дали ми е точно, што биде нека биде. А писмото заборавив да го одделам во параграфи од брзање. А и имам доста реценици во заграда, повеќе ми испаднаа од 100 па морав да го кратам есејот незнам дали му ја погодив темата важно пишував нешто. Како така и овој екстерен помина Има некој биологија и хемија што полага, јас преска гледав кога полагам и баш се оддалечени и двата интерни, тамн да научам
Луѓе како напишавте? Avoid being killed ili Avoiding being killed? Мислам дека avoiding being killed e тотално граматичка грешка!
ова првото болдирано ми е тотално исто а последното ми е исто со исклучок на третото од позади мене ми е В што значи ќе е АBCBBBDBAD вака ми е. Другите не ги памтам