Форумџика на годината

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ви дадоа професорите прашања, ја имам околу 100 и нешто треба само да ги одговорам и научам, ама не знам дали ќе ни бидат на сите исти дека различни школи и градови, па изгледа секое школо различни прашања.

2. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Епа да ви кажам јас дури сега се прибирам дома и ми падна голем камен од срце иако англиски не ми претставуваше којзнае колкав товар во споредба со македонски. Имаше многу двосмислени прашања на некои сама одговорив, некои ги препишав од другарката зад мене и типот до мене. Овој пат имаше препишување, скоро сите добивме по некоја опомена ама никој не беше отстранет. Е сега за одговорите не можам да тврдам со сигурност дека ми се точни, ниту пак памтам што сум заокружила. Писмото го напишав (се падна такво како што предвидував и сакав) измислив дека тој завшил фалултет за туризам и менаџмент, работел 3 години на број, успешно завршил курс по англиски јазик и на крајот пишав Фор фуртхер информатион ај енцлосе му цв. Инаку параграфите ги пишував само во нов ред без вовлекување и оставање место. Не очекував дека ќе се падне статија (бев сигурна дека ќе биде некој вид есеј) ама добро е се снајдов некако. Ми се допаѓа како ги напишав воведот и заклучокот а главниот дел ми е онака. Главниот се содржи од 3 или 4 параграфи (толку предлози имав напишано) знам напишав како треба да се организираат еколошки акции, да се воведат даноци за испуштање на отровни материи...

3. Sofija18

Sofija18 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    36
    Филозофија имам 200, а социологија 250 прашања :( :(

4. Vik4e

Vik4e Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    259
    Што материјал ви дадоа за учење?

5. LadyGaga7

LadyGaga7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    23
    Конечно можам да кажам ЛАКШЕ СЕ ДИШЕEEEEE !! :DD Полагав математика, ии не беше баш лесен тестот..имаше неколку зезнати..3-4 не решив..ама задоволна сум од другото што го напишав. Се надевам ќе положам :D

6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Филозофија некои си 300 прашања малце повеќе од 300, а социологија нема прашања учебникот од 2ра |( а во секое школо се различни, да...

7. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Шо беше 40та задача? Инаку матурата беше многу лесна,едино заглавив на 35 задача ко и цела група,али излезе на крај дека радиусот е 25 , а периметарот на кружницата е 50пи.

На Stam и supergirl19 им се допаѓа ова.
  8. supergirl19

supergirl19 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    ne vervam da e 60% sekoja godina razlicno e...
    dali nekoj znet lani od kolku poeni bese matematika 5?

9. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    306
    Епа супер сум поминала математика, сите задачи ги решив само на таа со тетивите заборавив периметарот да го пресметам и тоа е некој 1 бод ама не ми е проблем, другото би требало точно да ми е, за разлика од тоа македонски скроз ја утнав имам некои 8-9 грешки :/ позз и со среќа на интерниве сега, полесно ќе поминеме на нив

10. supergirl19

supergirl19 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    i mene taka mi dojde 50pi..
    so parite bese so progresijata...dali na sekoj sleden se namalvese za 500 ili se zgolemvese sumata.inace i mene mn lesen mi bese mislam deka site mi se tocni :D

11. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Можеш некако да ми ги пратиш прашањата по филозофија онака чисто да ги споредам.
    И ти Плавуша ако можеш.

12. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Јас ги немам во електронска форма имаше по 1 примерок во секој клас и фотокопиравме, така подобро ни беше за да ги решаваме на лист дека полесно... а инаку што да кажам, од секоја страна има прашање, значи СЕ има.

13. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    306
    епа бкупно имавме 57 500 денари, имавме 10 лица и требаше тие да даваат пари за да се собере конечнава сума од 57 500, така што секое нередно лице ќе дава 500 денари помалку од претходното... вака некако беше

14. supergirl19

supergirl19 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    epa jas obratno gi zedov ama ne e strasno cel test mi e tocen od tuka 1-2 poeni da skratat pak e ubo :D posekako granicata za matematika e poniska od onaa za makedonski :) kolku poeni nosese ovaa zadaca?

15. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    И јас истото го слушнав на мтв1 но не ми се верува

16. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    А поставена беше дека сума од 57 500 денари, треба да се подели на 10 души и секој нареден од списокот да добие 500 помалку.
    Се решава со аритметичка прогресија. S10=57 500 , n=10 и d=-500(пошо секој нареден добива помалку).
    Излегува дека а1=8000 денари, а10=а1+9d..и тоа доаѓа 3500.
    Носеше 4 поени.

17. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    Тестот нешто решавав, нешто ми кажаа и незнам дали ми е точно, што биде нека биде. А писмото заборавив да го одделам во параграфи од брзање. А и имам доста реценици во заграда, повеќе ми испаднаа од 100 па морав да го кратам :| есејот незнам дали му ја погодив темата важно пишував нешто.
    Како така и овој екстерен помина :)

Има некој биологија и хемија што полага, јас преска гледав кога полагам и баш се оддалечени и двата интерни, тамн да научам :)

18. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Леле не е можно :x Вчера ја отворив токму оваа вежба и ме мрзеше да ја решавам ;(

19. Sofija18

Sofija18 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    36
    Луѓе како напишавте? Avoid being killed ili Avoiding being killed? Мислам дека avoiding being killed e тотално граматичка грешка!

20. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    ова првото болдирано ми е тотално исто

а последното ми е исто со исклучок на третото од позади мене ми е В :^) што значи ќе е
    АBCBBBDBAD вака ми е. Другите не ги памтам :)