Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. nutellce

nutellce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Знаете дали даваат по 0,5 бода на овие прашања македонски што се со допишување ?? :tmi:

2. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    девојки знаете колку требит да имаш напишано за тројка по македонски? :)

3. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Епа можеби даваат пола бод ама само ако немаш нешто целосно напишано.

Се уште не се знае, затоа што бодовникот се прави по прегледувањето на сите тестови. Се зависи како е направена матурата на глобално ниво.

4. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Штрумфи не тебе, на ЕмаСк и пратив. :) Зошто бе не ви дала прашања, цц таа како нас социологија, за жива глава не сакаше да ни ги даде, па сеа уште се прибркуваме треба да ги најдеме некако да ја натераме да ни ги даде, а како ќе ги најдеме не знам..

5. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    Што сака нека биде , важно ми помина стресниот период , сега веќе лакше се дише :whew:
    Полагам социо дури в понеделник, па си давам деј оф и од утре почнувам да читкам ...

На anneyy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Аха мислев мене ми се обраќаш :) . И кај нас социологија не ги дава :D . Едвај некои професори, повеќето не.

7. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Сега до среда раат ми е глаата мене. Англиски 4ка ми е сигурна, македноски не знам :tmi: , и така.

Инаку англиски таа што не чуваше тестаторката гледаше од кај мене и на другите им кажуваше.
    Уште се чудам зошто полагаме? :^) Да ти се изнаплукам во образованието.

8. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.983
    Е знаете што, ај математика не пишувајте веќе како е пошто неееможам да се нервирам како сум ги решила задачитееееееееее :D А ми кажаа само за постапката- и да не ти е точна на крај ти даваат бодовииии !
    Сеа е полесно после ова. Филозофија, лесно се учи. А за биологија........ Има време :rock:

На LadyGaga7 и Mishela им се допаѓа ова.
  9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.039
    Допаѓања:
    81.386
    ^ Значи сепак ќе дадат некое бодче и доколку не ти е дорешена до крај? :?:
    Леле, дај Боже да е така. Мене ми останаа неколку без конечно решение и до пола. :x
    Ужасна трема ме фати.

10. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Даваат поени за секој чекор поединечно колку што јас знам.Изгледа за џабе сите години 5ки сум имала математика и на натпревари сум идела кога утнав на проклетата матура :x ама што е тука е ;)

11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.901
    Допаѓања:
    5.240
    Вие сте имале среќа, кај нас како радари ни висеа, човек не можеше да погледне во друг тест, не па да препише -_- Да не зборам таа од Министерство за образование што нон-стоп влагаше и чекаше да улови некој.

12. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Јас полагам хемија на 19ти, можиш да ми кажиш од кој материјали ќе учиш? А инаку од мак се разочарав, а англиски подобро поминав, имам 2-3 грешки и се надевам на петка или јака четворка :)

13. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Што испадна за Достоевски точно страв или јад?

14. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    лелеле и оваа ми е утната и 35 хехе не ми е јасно од кај су го нашла 50 кога е 500 :?: хехехе сигурно од трема кај нас на почетокот беа многу стоги мислам на тестаторката ;( ќе ми дадат некој бод постапката ми е се точна убаво рекле една нула една кула :x

15. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Па јад пишува во самиот тест. Ма да не би ме чудело да го стават страв како точен одговор, со оглед на тоа колку двосмислени беа прашањата. |(

16. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Кај мене во клас си правеле клуч некој не знам што демек неофицијален и пишува страв. Од каде па тоа сега?! |( јад пишуваше, е не е фер :@

17. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Ќе се отрујам со отров за глувци ако страв го ставиле за точен одговор. Па убаво си пишуваше, тој почувствува јад додека го читашe весникот.

На Name, Stam и Plavusa.17 им се допаѓа ова.
  18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Англиски беше далеку потешко од шо се надевавме :)

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  19. la.parisienne

la.parisienne Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    172
    Девојки да ви ги кажам моите импресии сега кога двата екстерни ни поминаа.

Иако англиски решив се и сум 100% сигурна дека ми е точно се чувствувам двојно разочарана! Се уште не можам да се помирам со фактот дека ученици за кои знам дека 4 години имале единици, ќе имаат иста оценка како мене. ( Ова ти е муабет веќе направен во темава. )
    Друга работа која ме разочара е тоа што живееме во хаос каде ниедни правила не се почитуваат. Значи професорите буквално одеа од ученик на ученик ( секако не кај секој, туку кај оној чии родители им се пријатели ) и им донесуваа ливчиња со напишани есеи и писма, јас ги гледам вака :o . Потоа, дел од професорите се ангажираа да ги најдат задачите на Интернет за да им ги кажат на единичарите. И тоа сето ова пред очите на тој од ДИЦ, а тој ништо, си свиркаше. Јас разбирам солидарност и помагање, но тоа ги префрли сите граници! :!:

И со оваа наша преценета државна матура изгледа дека најоштетени се оние кои учат. Јас како одличен ученик бев повредена и исфрустрирана од настаните кои се случуваа денес. Затоа морав да го напишам ова, за да си ја олеснам душава.

Се надевам дека вие лесно поминавте. :) Сега ќе читам што сте пишувале.

На Ducky, Name, starbucks и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Исто и кај нас, само не со есеите туку со одговорите. Тоа е тоа, на кој да се пожалеш кога самите инспектори го прават ова.