Полагање матура и уписи за на факултет

Discussion in 'Образование' started by anastasija19, Jan 20, 2010.

1. nutellce

nutellce Истакнат член

Знаете дали даваат по 0,5 бода на овие прашања македонски што се со допишување ?? :tmi:

2. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

девојки знаете колку требит да имаш напишано за тројка по македонски? :)

3. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Епа можеби даваат пола бод ама само ако немаш нешто целосно напишано.

Се уште не се знае, затоа што бодовникот се прави по прегледувањето на сите тестови. Се зависи како е направена матурата на глобално ниво.

4. Lux

Lux Форумски идол

Штрумфи не тебе, на ЕмаСк и пратив. :) Зошто бе не ви дала прашања, цц таа како нас социологија, за жива глава не сакаше да ни ги даде, па сеа уште се прибркуваме треба да ги најдеме некако да ја натераме да ни ги даде, а како ќе ги најдеме не знам..

5. Chivas

Chivas Истакнат член

Што сака нека биде , важно ми помина стресниот период , сега веќе лакше се дише :whew:
    Полагам социо дури в понеделник, па си давам деј оф и од утре почнувам да читкам ...

anneyy likes this.
  6. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Аха мислев мене ми се обраќаш :) . И кај нас социологија не ги дава :D . Едвај некои професори, повеќето не.

7. anneyy

anneyy Популарен член

Сега до среда раат ми е глаата мене. Англиски 4ка ми е сигурна, македноски не знам :tmi: , и така.

Инаку англиски таа што не чуваше тестаторката гледаше од кај мене и на другите им кажуваше.
    Уште се чудам зошто полагаме? :^) Да ти се изнаплукам во образованието.

8. Speechless

Speechless Популарен член

Е знаете што, ај математика не пишувајте веќе како е пошто неееможам да се нервирам како сум ги решила задачитееееееееее :D А ми кажаа само за постапката- и да не ти е точна на крај ти даваат бодовииии !
    Сеа е полесно после ова. Филозофија, лесно се учи. А за биологија........ Има време :rock:

LadyGaga7 and Mishela like this.
  9. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

^ Значи сепак ќе дадат некое бодче и доколку не ти е дорешена до крај? :?:
    Леле, дај Боже да е така. Мене ми останаа неколку без конечно решение и до пола. :x
    Ужасна трема ме фати.

10. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Даваат поени за секој чекор поединечно колку што јас знам.Изгледа за џабе сите години 5ки сум имала математика и на натпревари сум идела кога утнав на проклетата матура :x ама што е тука е ;)

11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Вие сте имале среќа, кај нас како радари ни висеа, човек не можеше да погледне во друг тест, не па да препише -_- Да не зборам таа од Министерство за образование што нон-стоп влагаше и чекаше да улови некој.

12. agirl17

agirl17 Истакнат член

Јас полагам хемија на 19ти, можиш да ми кажиш од кој материјали ќе учиш? А инаку од мак се разочарав, а англиски подобро поминав, имам 2-3 грешки и се надевам на петка или јака четворка :)

13. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Што испадна за Достоевски точно страв или јад?

14. mace1

mace1 Истакнат член

лелеле и оваа ми е утната и 35 хехе не ми е јасно од кај су го нашла 50 кога е 500 :?: хехехе сигурно од трема кај нас на почетокот беа многу стоги мислам на тестаторката ;( ќе ми дадат некој бод постапката ми е се точна убаво рекле една нула една кула :x

15. starbucks

starbucks Популарен член

Па јад пишува во самиот тест. Ма да не би ме чудело да го стават страв како точен одговор, со оглед на тоа колку двосмислени беа прашањата. |(

16. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Кај мене во клас си правеле клуч некој не знам што демек неофицијален и пишува страв. Од каде па тоа сега?! |( јад пишуваше, е не е фер :@

17. starbucks

starbucks Популарен член

Ќе се отрујам со отров за глувци ако страв го ставиле за точен одговор. Па убаво си пишуваше, тој почувствува јад додека го читашe весникот.

Name, Stam and Plavusa.17 like this.
  18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Англиски беше далеку потешко од шо се надевавме :)

starbucks likes this.
  19. la.parisienne

la.parisienne Истакнат член

Девојки да ви ги кажам моите импресии сега кога двата екстерни ни поминаа.

Иако англиски решив се и сум 100% сигурна дека ми е точно се чувствувам двојно разочарана! Се уште не можам да се помирам со фактот дека ученици за кои знам дека 4 години имале единици, ќе имаат иста оценка како мене. ( Ова ти е муабет веќе направен во темава. )
    Друга работа која ме разочара е тоа што живееме во хаос каде ниедни правила не се почитуваат. Значи професорите буквално одеа од ученик на ученик ( секако не кај секој, туку кај оној чии родители им се пријатели ) и им донесуваа ливчиња со напишани есеи и писма, јас ги гледам вака :o . Потоа, дел од професорите се ангажираа да ги најдат задачите на Интернет за да им ги кажат на единичарите. И тоа сето ова пред очите на тој од ДИЦ, а тој ништо, си свиркаше. Јас разбирам солидарност и помагање, но тоа ги префрли сите граници! :!:

И со оваа наша преценета државна матура изгледа дека најоштетени се оние кои учат. Јас како одличен ученик бев повредена и исфрустрирана од настаните кои се случуваа денес. Затоа морав да го напишам ова, за да си ја олеснам душава.

Се надевам дека вие лесно поминавте. :) Сега ќе читам што сте пишувале.

Ducky, Name, starbucks and 1 other person like this.
  20. starbucks

starbucks Популарен член

Исто и кај нас, само не со есеите туку со одговорите. Тоа е тоа, на кој да се пожалеш кога самите инспектори го прават ова.