Еј не знам дали го имате постирано ова со Piranha 'less deadly than feared' ама еве го : http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/6259946.stm
Кај заповеден начин постојат две наставки во зависност од тоа на која група припаѓа глаголот. На пример, читај и читајте; печи - печете. Затоа објаснив дека може да се одговори со една комбинација, а може да се наведат и двете комбинации. Но, ако се направи комбинација на пример, од формата за еднина од првиот пар наставки и формата за множина од вториот пар, тогаш одговорот е погрешен.
a jas poslednata cela ja resiv tocna samo za d mesto da napisam d=-500 resavav so 500 a cela zadaca mi e tocna velite da mi davat poeni za postapkata? :/
Абе ич, приватна квота не ми бега не се замарам повеќе со матурава, точка! Па есеиве ми се преку глава, двосмислениве прашања исто. Не знам што да мислам!
Задоволна сум од есеите по англиски, ама од тој по македноски не бев при себе кога го пишував, неможев да дадам се` од себе.
Во 35тата задача математика заборавив во скицата R да го ставам, немој да ми речете дека и за тоа земаат бод?
Девојки се сеќавате ли колко беше возрасната граница на оној оглас англиски од 18 до колку години можеле да аплциираат? Тотално се изгубив и напишав дека имам 30 . инаку другото се ми е точно освен што немам пражни редови оставано, ама касно ми текна сакав од почеток да напишам ама видов дека на другата страна е предвидено за долгиот есеј и не можев
а да ве прашам одземаат бодови е на пример кај 1. јас имам само поет а во клучот имаа пишано поетот/писателот/........... и уште неколку дали оваа црта / значи ( и ) , ( или )
kako odat bodovite, na primer nad 20-30 boda e dvojka, ili treba da imas 50-60% od materijalot za dvojka?
Нас ни кажаја дека за двојка треба да имаш 60% од материјалот...Ама мене искрено не ми изгледа баш реално така...Барем 40% треба да биди за двојка...
а нас ни кажаа дека со 30 бода имаш положено со 2 а професорката што ни кажа секоја година оди во скопје и прегледува тестовите од матура
Пошо пишува дека може да е и приближно точно, точно, за Бодлер напишав спаѓа во предвесници на модернизмот, што мислите, ќе ми го прифатат? И естетика на убавото и грдото?
А за мотивациското писмо што по пишувавме се напишав ама на крај горе заборавив да напишам до кого е назначено и морав д аго напишам името од под насловот и немам слободни редови што мислиш колко поени би ми одзеле за тоа што не сум оставала празни редови. меѓу параграфите а сум ги вовлекуала?
Можам да сменам интерен предмет? Овој другиот што го одбрав некако, сомнителен ми е дали ќе ми донесе поени (не размислив на време, признавам) и се мислам дали да тркнам до школо да кажам да ми сменат. Пред 2-3 години познавам девојче што така смени интерен предмет, ама се прашувам дали може. Ениуан со слично искуство?