Значи ќе треба да чекаме до 9 јули е баш се вредни тие од ДИЦ Дали знаат они колку сме нетрпеливи да го видиме тој клуч за да знаеме на што сме и да не се расправаме веќе што е точно,а што не е?
Јас мислам дека на интерните нема никој од ДИЦ А на 9 јули ќе бидат објавени резултатите, или да не каснат?
Не ми се верува што сé не слушнав од прегледувач на тестовите по англиски. На писмениот дел, кај што треба да се пишуваат есеи нашиве, колку толку, се труделе за да извадат што е можно повисока оценка. Почитуваните господа Албанци си ваделе по цели текстови од интернет и си ги ставале така готови. Ама не толку наивно, еден параграф кај еден, главен дел кај друг, завршен дел кај трет, па иди докажи дека препишувале. Не го напишав ова за да ги револтирам матурантките овде, ама крајно сум демотивирана зошто и јас треба да проаѓам низ истото наредната година. Некои се потат од учење за да извадат солидна оценка, а на некои цело време ќе им се прогледува низ прсти. Ама секогаш се удира врз нашето..
А, бе, не го прават тоа само Албанците. Па и нашите го прават. Пред наши очи им дават ливчиња со одговори на своите. Тоа е тоа. Немоќни сме, што можеме ние обичните смртници да направеме. И после ќе кажат матурата е тест на знаење. Ма немој да ме јебеш бре.
Прашање до тие што ќе полагаат социологија : што е општество ? И како ја дефинирате социологијата , -Како наука за општеството ? -општа општествена наука која го проучува целокупното општество ? -или најопшта наука за потеклото, развојот, организацијата и функционирањето на општеството ? Ги сретнав сите овие 3 дефиниции па да се консултирам со вас , како вие ја дефинирате .
Најопшта наука за општеството. А најважен орган на ЕУ? Советот, суд на правда, комисија или парламент? Јас мислам советот, и кога бевме на симулација советот го претставувавме, само ме става во мисла парламентот...
Третиот одговор. Пази ги одговорите значи, може за збор да се разликуваат, а третиот одговор е целосната дефиниција за социологијата како наука.
ima li nekoj koj planiram da odi na praven fax? jas planiram na praven da odam pa da si najdam nekoja koleska
Devojki ke mozete li da mi pratite tie sto imate prasanja za filozofija i sociologija interno?? i dali znaete po kolku prasanja ke ima na testot eve ja najde haha i jas 100% tamu odam nas ni rekoa samo kratko : Najopsta opstestvena nauka .. da napiseme