И јас едвај чекам да помине понеделник, па што биде нека биде. Искрено на овој предмет повеќе се надевам на препишување.
Иако ми е прилично рано, ме интересира дали ако во сведителствата од средно ми пишува националцност Хрватица потребни се и други документи за да се запишам како малцинство?
Националноста ти ја пишува во сведителството (онаа што ја имаш кажано). А за малцинство ти треба извод од Хрватска ( ама не сум сигурна )
Оценката на интерните се пресметува по готова скала? Или според просекот на тестот остварен од децата што го полагале интерниот( исто како кај екстерните)?
Кога ќе има резултати на нет. од матурава од екстерниве предмети? ехехх почнав да сонувам што сум добила!!!!
Што ќе ми е клучот откако прво ќе ги дознаам резултатите? овие ич не размислуваат изгледа, еее Бог да чува! Се надевам ќе биде прво клучот, па резултатите.
Девојки ми треба ваша помош ако сакате да ми помогнете утре полагам интерен историја.Ако сакате да ми помогнете на овие прашања : 1.Во која година дошло до расцеп на христијанството во две цркви,кои се тие цркви и кој стоел на чело на тие цркви? 2.Како се викаат областите во кои што живееле словените во Македонија? 3.Каде била првата,а каде втората престолнина на Самоиловата држава? 4.Кога е октомвриската револуција и кој иди на власт во Русија? 5.Зошто 11 октомври е прогласен за ден на востанието македонскиот народ? 6.Како се вика водачот на движењето против расизмот во Јужна Африка? 7.Од каде потекнува ОБСЕ? 8.Во кои сфери на интереси влегле Балканските држави по втората светска војна? Се надевам дека некоја ке сака да ми помогне итно ми е за УТРЕ !
Го завршив последниот. Теорија имавме 15 прашања. Беа боза, од лесни-полесни. За 2 минути ги решив и си излегов. Практично не беше многу тешко. Сепак не успеав сите точки од вежбите да ги направам, ми беше тешко во Инскејп. Што знам, очекувам некоја климава петка.
1. 1054 година а мислам дека е на католичка и праволсавна 2. Само границите ги знам на исток до реката Места, на запад до Јадранско Море, на север граничеле со српско-хрватската група (Косово) додека на југ отишле се до Пелопонез; на исток од р. Места (источно од пиринска Македонија т.е. Бугарија), 5. Востанието е против фашизмот и со тоа започнува борбата за ослободување на македонскиот народ
Социологија 5ка се израдував, а утре филозофија и веќе може да се ужива во летото но проблемот е што се ми е испомешано и ко Сократ си викам Зам дека ништо не знам се надевам ќе бидат лесни прашањата и дека ќе може и нешто да се ѕирне што не се знае...