Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    За тие од школо мислам дека нема правило, додека не се пишат во диплома немаш гајле. Утре пак да одиш, немој така да оставиш.

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  2. The-Dreamer

The-Dreamer Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    5
    Мораш да одиш, само не настапувај нападно. Кажи те интересира што си згрешила, фино, културно. Ја ги глеав границите и за тест каде 100 поени се можни, од 100-86 треба да е петка. Не се скирај толку, ако екстерните ти се добри, ќе се среди. И така не ги вреднуваат интерните толку :) Ќе изгубиш два бода само :)

3. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Знаете ли шо ми е криво. Тоа шо некои си шо 4 год. си ја ладат, сега имаат 4 и 5, а полагале историја шо професоро сите прашања им ги даде. Епа ќе бидат сите 4ки и 5ки по историја кога професоро на тацна им ги даде тестовите. Нас професорката ништо не ни даде, ни тест ни вежби, ние не сме ни вежбале со проф. затоа ќе има само 1 петка.

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Секаде е така верувај. Јас овој стручниов предмет цело време го учев и имав де 4 де 5. А едно девојче од мој клас едвај 2 вадеше и тоа професорката и попушташе за да не иде на полагање и сега на матурава вади 4 исто како мене. Друго девојче материјалот од 3 година го немаше чепнато а доби 5 благодарение на една бубалица што се паднаа во иста училница. А јас недела ипол сум учела за тој предмет сите години ги учев, но тоа е кој каква среќа ќе има. Јас ова и го кажав на професорката, но она ми кажа дека сами сме криви што помагаме на други и дека на факултет уште полошо ќе биде.

5. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Не можете во ист уписен рок да аплицирате на два факултети, пошо мора да доставите оригинали при уписот.

6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Не, уписите се 16 и 17 август прв уписен рок, а за втор не знам.

Така на едно девојче од мој клас англиски интерно и требаше бод за 5ка и дојде кога ги враќавме книгите се беше договорила со проф. што е малце терсене ама сепак отидоа да го разгледаат тестот и не знам што направија, сигурно и попуштила таа попушта на крај. Зависи од проф. твојата, можеш и да ја замолиш, не е срамота, не се разочарувај, оди и баш кажи што ќе направиш, а за уписот не се будали а дојде 16 август оставај ги документите овде и готово.

---
    Кај мене само 3 девојчиња имаат повеќе поени од мене социологија така нешто од 100 и нешто души, а уима доста и што имаат исто бодови... а филозофија очекувам денес резултати, јест да скоро цела генерација тоа полагаше, ама сепак срамота е веќе 5 дена чекаме, а рокот е 3.

7. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Не знам Плавуша, што ако не ме примаат? Каде после?
    Не знам, утре ќе размислам поубаво, сега сум ептен под притисок.

8. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Побарај на интернет листа од луѓето што конкурирале минатите години, да видиш отприлика со колку бодови се. Ќе знаеш ориентационо. Може да се пријават нешто помалку/повеќе,ама пак ќе знаеш отприлика.

9. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Лани со 75 најмалку примале. Јас би требало околу 80 да имам. Не знам, леле, нервирам се.

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^Втора опција имаш? Јас мислам ќе те примат, ама почекај ги резултатите да пресметаш за сигурно на калкулаторот.

11. The-Dreamer

The-Dreamer Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    5
    A spisok od arhitektonski ima nekade? Me interesira so kolku bodovi se vo drzavna kvota????

12. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
  13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.042
    Допаѓања:
    81.397
    Tea, не ја отвара листата. :^)
    Ајде, нема врска.

Резултатите од интерните - супер, дури и изненадена сум, со оглед на тоа што за првиот предмет кој ми беше далеку поважен имав многу малку време за учење. Помина барем, ми се тргна од грб и сега ќе си свиркам додека да ги објават резултатите од екстерниве кои мноооооогу ме секираат. :worried: :doh:

14. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Зошто не ти ја отвара? Па мене ми ја отвара.

15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Биологија добив 5ка, а фармацевтска технологија 4ка. Утре планирам да поднесам приговор, па ако треба и ќе почнам да плачам... 4 години со мене учат тиквари скапани, за матура се испрепишаа и 5ки ќе имат, а јас 4ка??????? Е нема така смрдени едни. Ве знам вас. Пренизок ви е коефициентот на интелегенција, залудни ви се незаслужените 5ки. Во сведителствата сите 3ки хахах, тешко дека ќе завршите факултет. Барем знам дека во животот поуспешна ќе сум од вас. Скапете сите, глупаци ...

На passion.for.fashion му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Не ги отвара листите пошо самите факултети ги повлекуваат после некое време, мислам поради тој законот за заштита на лични информации, така да распрашајте се ако имате некој постар што ги зачувал да ви ги прати. Јас имам другар на медицина кој ја зачува листата од лани, ако ви треба на некој пишете пп ќе ви ја пратам.

17. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Plavusa.17 Да не знаеш дали има истакнато резултати филозофија? Ако дознаеш некоја информација околу тоа те молам извести ме да не одам залудно. Според тоа што во петокот го кажа мојата професорка по филозофија резултатите ќе бидат готови утре или евентуално задутре затоа што имало многу пријавени. Затоа не можеле да го запазат покот од 3 дена.
    Инаку социологија вчера кога ги враќав учебниците ја видов листата, втора сум на неа 76 од 78 бода. Професорката се збунила кога ми кажа дека сум имала 72 бода. :D

18. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^Филозофија има резултати оди да си видиш :)

Солидно интерните, социологија од 100 и нешто души имам 5ка со 72/78, само неколкумина имаа повеќе од мене 73,74 и 76, а филозофија ми се јави другарка ми и ми кажа сум имала 5ка со сите 98/98, а и проф. ми врати на пораката на фејсбук. Е сега одмарам до екстерните 8)

На SimplyElegant му/ѝ се допаѓа ова.
  19. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Немам, т.е. не сум размислувала. Тато еднаш ми кажа ако не државна може и во приватна да одам, ама нејќам, сакам во државна. Останува ми само да се надевам дека ќе ме примат.

20. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Starbucks јас би те советувала подобро да отидеш во приватна квота отколку да учиш нешто што не сакаш. Ако си имаш добар просек ќе може да си вадиш стипендија и така да си плаќаш дел од ратата.