Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.399
    Јас од страв си го сметнав точно.
    Ма логично е да е точно, Боже мој, па и за таа реченицата со сврзниците има уште мал милион опции кои се точни, а не се дадени во клучот.

На The-Dreamer му/ѝ се допаѓа ова.
  2. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Според клучов македонски имам 5 или 7 грешки.. на некои прашања не ми текнува што сум одговорила :drunk: А англиски мислам дека иам само 3 згрешено.
    Ајде нека ги дадат резултатите, ќе пукнам! :sweat:

3. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Не се сеќавам кај Раскољников на 4тото прашање што одговорив, не знам дали тоа ми е точно, имам 2 неточно т.е. ненапишани кај Албатрос и едно неточно кај Пиреји Езеро, значи 4-5 грешни имам од литература. Од граматика 2 сигурно не ми се точни. За повеќе не знам. Кај есејо ви кажав дека толерираат 50 +/-.
    Бабата е всушност сестрата на лихварката. Пишувавме за ова тогаш, нели тој прво ја убива лихварката, и гледа дека во другата соба е нејзината сестра, па и неа ја убива. Ова најлогично изгледа.

4. Blue-eyes-girl

Blue-eyes-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    30
    Кога ке има резултати од матура?

5. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Македонски некои 8 грешки, англиски 6. Барем англиски да имам 5ка, од есеите мислам дека нема да ми скратат бод.

Кога да направиме акаунт на сајтот на матура за резултати, може уште сега па да си чекаме?

6. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    se izvinuvam na latinicata :) prvo toa da kazam.
    inaku mak. 5-6 greski, a angliski verojatno kolku sto vidov imam 5 gramatika, se nadevam eseite mi se dobri. E sega makedonski imam dilema za prethodnik na modernizmot dali mi go zele za tocno..

7. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    201

Не може да се направи акаунт сеуште не може да се одбери училиште и град...

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    На вести кажаа во четврток. Резултатите ќе биле дистрибуирани до сите училишта и ќе биле објавени, се надевам дека и на интернет на официјалната страница ќе можеме да си провериме, за да не одиме до школо.
    Не слушнав убаво за оценувањето нешто баш пред неколку минути на вести кажуваа, ќе гледам после да видам баш, ама нешто ко да рекоа објективно оценување и реални оценки имало извадено на тестовите од матура како што ни биле оценките во дневницте, т.е секој заслужена оценка демек извадил.
    Ај ќе видиме четврток. :)

На Blue-eyes-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Лелеее слушнавте ли на вести?? Резултатите оваа година се послаби од минатата година, но биле пореални :@ Кажаа демек ако минатата година имале 20% 5ки по македонски, оваа година имаат 6% 5ки :sweat: ВТФ :fubar:
    Прелиминерните резултати у четврток на огласните табли по училиштата. Ваљда у среда ќе ги има на страната.

10. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Уф, македонски имам секако 5-6 грешки, а на некои не ни ми текнува што сум одговорила, а се утепав учејќи.
    Англиски ништо не чепнав, можно е да имам 1-2 грешки, но повеќе нема шанси.
    Неправда. :D

А, може да се преполага тестот ако не сме задоволни со резултатите? :?:

11. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Може, треба да направиш приговор што чини 1000 денари и преполагаш, ама за колку време од објавување на резултати не знам, сигурно пред уписите треба да бидат објавени резултатите од преполаганите тестови.

На honorthyself му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LittleDevil

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919

leleee ej ubava rabota ako e takaa...

13. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Чекјате бе, по таа логика, ако се послаби значи дека и границата за 5 ќе биде послаба и ќе имаме со повеќе грешки можност за повисока оцена т.е за 5. ^_^ или не?

14. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Само 6% имаат петки???!!!!!! :o
    Е сега навистина згасна секоја надеж за петка по македонски. Не верувам да сум среќничка да бидам во тие 6%. :(

15. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    201

Нема врска оценки од дневници...не се џабе шифрите на тестовите- оној кој прегледува да не знае на кого му прегледува инаку нормално дека се послаби тестот беше милион пати потежок...

16. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Абе на вести ги спомнаа дневниците, баш покажаа дневник во кадар.
    Баш сеа следниве вести ќе ги гледам за да видам што точно слушнав/недослушнав, да не шириме дезинформации. :)

17. LittleDevil

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Abe sekako gi sporeduvaat so ocenkite od dnevnicite, niso cudno I da se prepolaga matura ako nekoj se kosi so ocena do 2 ocenki, taka kaza kaj nas.. a Lux niso cudno da e padnat kriteriumot..se nadeva. Na kraj kraeva, ne e loso ni 4 da ima, aee sega badijala se nervirame, sekako ne mozeme niso da smenime..

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Cutee

Cutee Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Мене ми е многу страв за математика :( имам мнгу грешки за џабе учев толку многу ;(

19. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    На кои вести кажаа бре луѓе?

Па зарем и имаат лице да се фалат дека резултатите се послаби годинава од минатата? Како прво не можат да прават споредба на оценките од оваа година со оние од минатата, бидејќи се работи за тестови со различна тежина. Нека се подразмислат пред нешто да кажат.

20. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    4.068
    Па ништо чудно да е паднат критериумот за оценување зошто мислам дека оваа година најтешки тестови беа за разлика од другите а иначе дечки и јас имам слушнато дека од цела Македонија имаат положено 60% колку е ова сигурна не знам ...