Што толку се буните за оценките и перцентилите?! Вас вкупниот број на поени ви се пресметува според перцентилите кои што се ти ги имале, така да воопшто не треба да се замарате дали некој со 50 перцентили и некој со 90 перцентили имале иста оценка. ОЦЕНКАТА НЕ Е БИТНА! И нормално е да имате исти перцентили со некој друг. Ако сте имале ист број на поени, тогаш сигурно ќе имате и исти перцентили
Битна е оценката. Пр. оние со 60 да имаа 3, а не 4, тоа е минус нешто помалку од 2 поена/ Едит Веќе ништо не ме чуде.
Малку напорна сум , ама не сакам да заспијам пред да си ги разбистрам во главава овие болдирани прашања. Некој ако може да ми одговори побргу би Ви била многу благодарна .
Да, даваат две теми за есеј. Едниот ни беше: Дали средствата за масовна комуникација ги зближуваат или ги оддалечуваат луѓето? А другиот за романтизам беше: Карактеристиките на романтичарскиот јунак во делата од периодот на романтизмот.
И мене не ми беше јасно ова. Со уште две деца имаме ист број на перцентили англиски, ама така било демек ист број на поени имаме.
Најверојатно е така бидејќи единиците сите имаат 0 перцентили - нели треба да препологаат, па двојките се до 1 или помалку перцентили.
Ептен се потресов иако нешто ми вели дека има некоја грешка... Ја прашав дури и професорката на фб ми вели дека не е запознаена со рез.. Ако сум падната ќе поднесам приговор, сепак лошо е тоа што поминувам со 5ки математика на една пуста матура да паднам...
Луѓе гледам дека не Ви е јасно сосема. Вака отценката е важна и те како. А перцентилите всушност покажуваат колку Ви е јака отценката. Тоа не се поени. Пецентилниот ранг е пресметан од највисоката постигната оцена и најниската. Според тоа за секој посебно се сметаат. Можеш да имаш 5ка со 3% , а можеш 5ка и со 99%. Во првиот случај може ќе имаш 8,5 бода , а во вториот 9,8 бода. И исто е? Инаку јас имам 2 4ки
Абе можно е да имаат грешка не знам дали го прочита мојот пост на дечкото мој професорка математика му решавала има 1 замисли а и видов горе едно девојче пишало дека другарки и исто има 1 а чека две 5ки а и башка прочитав кај тебе си учела од јанураи немај гајле види си утре во школо најпаметно ќе ти биде
можеби тие иммаат згрешено, како можи да си падната, нас ни кажаа дека само оние со заокружување да ги решиш и полагаш, и јас ќе поднесам приговор имам 3 а се решив имам исти резултати добиено со некои кои добија 5, и тоа сите задачи си ги проверивме од 1-40, така да се надевам дека имаат погрешено и кај мене и кај тебе, а ти и насреќа да си заокружувала ќе имаш за 2
Па ептен се оптоварив сега за тоа.. И да, криво ми е што некој тотално неспремен дојде за тестовите, и ете така иста оценка како мојата.. И кажав на другарка да провери во школо дали пишува исто така па незнам што ќе напраам , ах таа пуста математика. А нема шанси за во авг да полагам ..Како јас вака на финки ќе се запишам..
Провери го клучот по секавање ,барем отприлика ќе знаеш колку точни/неточни би имала. Ги пренесе ли убаво резултатите на црвениот лист? Да не решаваше со молив? Дали прецртуваше? Се ова се вреднува со 0 поени. Ако ништо од ова не е ,обавезно поднеси приговор. А,можно е да се работи и за грешка на системот.