Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Како се поднесува приговор? До школо?Која е таа матурска комисија? Што е потребно? Веројатно уплатница некоја,ама на која жиросметка? Потоа ти дозволуваат увид во тестот или пак го прегледуваат без твој увид? До кога може да се поднесе приговорот? Мислам дека чини 1000 ден. ,а ако го усвојат приговорот ти ги враќаат парите.

2. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Ееее драга, тек сега на факултет ќе видиш што е неправда. Ти ќе паѓаш 4 пати на испит, а некој ќе прати индекс по чичко, тетин, братучед и ќе му пишат оцена без да дојде на полагање. Не се интересирај за туѓите резултати, гледај си ги само своите и вреднувај го само знаењето кое ќе го стекнуваш, бидејќи оценките мал милион пати ќе те разочараат. Не смееш со никој да се споредуваш или да дозволиш да те разочара нивниот „успех“ иначе ќе се откажеш одма од многу работи :)

На FuffyToooU му/ѝ се допаѓа ова.
  3. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    201
    јас видов со 93 запирка нешто :)

4. wild.wild

wild.wild Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    3
    Зошто не ми го отвара линкот за да си ги проверам резултатите? :worried: стваарно нема смисла!

5. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Македонски 4 со 65,21
    Англиски 3 57,02

И сум прилично задоволна ама сепак мислам дек аможев и подобро ама биднало веќе и со среќа на сите на упистите :)

6. lilybeth

lilybeth Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    14
    јас видов со 93 запирка нешто :)[/quote]
    mhm procitav za toa , izgleda tvoj bil komen tarot i zatoa postaviv prasanje :) utre se nadevam deka vo uciliste ke mi kazat nekoi podetaljni info:)

7. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    После некоја минута пак пробај. Можеби премногу ученици си ги проверуваат резултатите , па не може да отвори. :)

8. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    јас бев в школо и приговорот се поднесува в школо, а тие го праќаат во скопје, потребно е уплатница и трансакциска сметка, а тестот не го давале туку тие го разгледувале повторно, јас сум убедена дека имам се решено според клучон, а оценка 3 лелеле, ако не 5 барем 4 да имам, а од приговотот зголемувале само 1 оценка така разбрав :(

9. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Imam videno so 92, nesto 5 makedonski jas.. :) inaku ne slusnav preeska na Sitel kazaa, kolku % padnale na maturava?

10. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Можеш по лп да ми кажеш податоци за уплатницата? Утре до 15 часот може да се поднесува приговорот? Мора лично или?

11. Pocahontas.93

Pocahontas.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    601
    Eден другар ми рече дека македонски има 4ка со 92 и нешто перцентили.

12. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    Разочара ме :worried: а колку души се тие другите :D имам ли шанси јас со моите 93.8

13. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    4.074
    Некој ако може да ми каже одколку поени е за во државна ковта на економски ?? :)

14. FuffyToooU

FuffyToooU Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    119
    Кај ги проверувате резултатите !?

15. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    http://matura.gov.mk/results.aspx?language=MK

16. gugi4

gugi4 Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    se zavisi od toa kolkava ke bide konkurencijata, spored toa shto ovaa godina e mnogu slaba celata generacija jas mislam deka ke se zapiseshm ako ne vo drzavna togash vo privatna kvota :)

17. gugi4

gugi4 Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    [/quote]

Можеше да се полага до 30ти јуни, така една другарка зема 3 интерни предмети да полага. Мислам дека за погрешен интерен би ти земале неколку бодови, во најлош случај сите 8 од тој интерен. Јави се за секој случај и прашај или види во конкурсот.[/quote]

Eve vi lista na potrebni interni predmeti za medicina, vo dokument postaven na sajtot na medicinskiot fakultet, znaci definitivno e potrebno biologija zadolzitelno i edno od hemija i fizika dokolku se raboti za gimnaziski ucenik :)
    http://www.medf.ukim.edu.mk/upload_vest ... 967267.pdf

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.406
    Извини драга, ама погрешно си разбрала.
    Нема логика да зголемуваат една оценка од приговорот. Или сите одите по логиката - ќе си платам илјадарче и оп, оценка погоре.
    Не е приговорот за тоа, не сте сфатиле убаво, значи нема цел да ти ја зголемат оценката.
    Мижи да те лажам е ова, ама ајде, пробајте и со приговор ако стварно мислите дека има потреба.
    Не ти го даваат тестот да си го видиш, туку повторно го прегледуваат и АКО им е по ќејф ќе дадат некој бод плус, кој не мора да биде решавачки во однос на оценката, а искрено во најголем број случаи оценката си останува иста.

На meow22 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Ако не се лажам 7,7% од учениците паднале.

20. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Од вкупно 19.052 кандидати на тестирањата во јуни, матурата не ја положиле 2.632 (од кои седум биле отстранети на полагањето на испитите, на 9-ти и и на 12 јуни).
    kurir.mk

Ако е точна информацијава во проценти идат 13, 81%.
    На секои 100мина 13 паднати. :o