Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Ако е така, тоа навистина е жално за македонското образование, тоа е голема бројка. Уште оние од Министерство за образование кажуваат дека се задоволни со резултатите. Алооо, нормални ли се тие?!

2. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Задоволни... ХАХ
    Повеќе паднати-> повеќе приговори-> повеќе пари. Келнерска математика. Задоволни ќе бидат, како не? Тоа им била целта :D

На meow22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    И тоа што викаш. :)

4. 1-Lady-in-red

1-Lady-in-red Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    44
    и македонски и англиски со 4 :devil: пу си ги сметав петки :sweat: Како и да е ајде помина иако можеше подобро. :D
    Епа девојќи ајде со среќа на сите за уписете, сите да си се запишете што сакате и покрај обврската за факултетот пак да наоѓате време за Фемина, да си се тешиме како и секогаш. :*

5. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    јас не викам дека сигурно ќе ја зголемат, некаде прочитав дека неможе да биде зголемена за 2 оценки, а во мојов случај јас сум 100% сигурна дека минимум имам 4, затоа што според клучон имам само 1 згрешена задача која носи 3 бода, и скици и све имам исто како клучон, што не е логично да имам 3 :lol: :lol: , а за зголемување по ена оценка од приговор не мислев за сите :D :D :D мислев за мојот тест :*, а ако приговорот биде одобрен можеш да си појдеш во скопје и лично да го видиш

6. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    македонски јазик и литература 4 89,44
    математика-основно ниво 4 58,37
    очекував многу повеќе ама ајде тоа е :worried:
    може некој кој ги има свидетелствата да пише како одат предметите во сите години по ред за да можам да си пресметам колку поени имам вкупно бидејќи моите свидетелства ми се сеуште во гимназија :doh:

7. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Не ти требаат сите години по ред, само успехот ти треба, ако си поминала одлична пишуваш 5, ако си била многудобра 4, ако си поминала добра 3, 2, 1 итн.

8. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    201
    Некој погоре напишал дека ако го немаш соодветниот предмет крателе поени при упис
    Е сега на правен листата на предмети е ИСТОРИЈА СОЦИОЛОГИЈА ФИЛОЗОФИЈА, јас ги полагав вторите два си викам нема да ми направат проблем дека немам историја? Што мислите? :?:

9. Pocahontas.93

Pocahontas.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    601
    Па сигурно нема и трите да ги полагаш.
    Нема да ти прават проблем, уживај. Односно и сосем други предмети да имаш полагано нема да ти прават проблеми, само оние кои ги имаат полагано предметите кои треба имаат предност.

Иначе на дефектологија, кои предмети ги бараат за средно стручно?

10. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Без гајле. Исто ги бодуваат, без разлика дали си ги зела 1вите или 2рите два или 1виот и последнит.

Скратуваат бодови ако предметот не е соодветен за тој факултет, на пример еве да речиме си земал историја,а идеш на медицина- сигурно нема да ти го бодуваат интерниот.

11. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Без гајле. Исто ги бодуваат, без разлика дали си ги зела 1вите или 2рите два или 1виот и последнит.

Скратуваат бодови ако предметот не е соодветен за тој факултет, на пример еве да речиме си земал историја,а идеш на медицина- сигурно нема да ти го бодуваат интерниот.

12. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Информатика, историја, биологија за други не се сеќавам. И ти ќе одеш Дефектологија?

13. Pocahontas.93

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    601
    Ништо од тоа не полагав |(
    Планирам таму да се запишувам, сеуште не сум сигурна, а и се сомневам дека некогаш ќе бидам. Имам и други опции :lol:

А ти кои предмети ги полагаше од интерниот дел?

14. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Грешка си, сите оценки по ред и требаат калкулаторот бара сите една до друга да се наредени од секоја година, само тој што е 5.00 може да си напише по 10 5ки пример секоја година зошто ништо не му менува :)

Коа ги слушам овие „задоволниве“ од „прелеснава“ матура ми иде да скокнам во телевизорот и да ги задавам! :fubar:

15. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Информатика и стручен: фармацевтска хемија. Ти?

Можело и плус  странски ј., математика и бизнис.

16. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Ако е ова вака тогаш имам 88,825 поени за упис :worried: се надевав барем на најмалку 90 :x
    се надевам дека со овие поени ќе влезам во Скопје на УКИМ на економски смер сметководство и ревизија во државна квота. Лани последниот во државна имал 84 поени но оваа година можеби ќе има поголема конкуренција за таму.
    А кога треба да се пријавиме електронски на УКИМ? Направив акаунт но не можам да потполнам се таму

17. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759

јас познаваам ...мојот другар се напиша само не ги напиша ни есејот ни писмото.2 ка има

18. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    I kolku percentili ima?
    Edit> Jas so 30 imam 2

19. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Бодовнава скала им е крш... со 3 перцентили имаат 2ки исто ко некој со 13, со 20 3ки исто ко некој со 50, над 50 и кусур 4ки исто ко некој со 80-90... а за 5ка најтесно е.

Ало бре?! Кој е тој расчекор кај 4ката 40-50 поени се разликуваат некој со 53 и некој со 92, а кај 5ката 4-5 поени. Не, ова НЕ Е ФЕР!

:o Старбакс тоа англиски, ме зезаш?! А математика со по 20 и кусур имаат 3ки :| и после најдобра матурата по математика, кхм...

20. Pocahontas.93

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    601
    Eпа јас имам бизнис и еден стручен. Добро е тогаш, ми олесна малку :D