Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Значи можно е да ми се намалат перцентилите по англиски. Браво. Супер, старбакс, сигурно одеш државна квота, да. |(
    :x

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.407
    ^ И мене ме загрижуваат перцентилите по математика, зашто за 1,7 перцентили „бегам“ накај четворките - имам слаба четворка and not proud of that. :|
    Се надевам дека ќе ми останат исти перцентилите, има шанси да не се смени нешто? :doh:
    Отеков, аман, сама на себе сум си досадна, ама гледам не сум само јас ваква паничарка, многу сме. :$

Mоже некому ќе му биде корисно ова.

http://www.fakulteti.mk/news/12-07-...kedonija_za_akademskata_2012_2013_godina.aspx

3. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    Абе ако фанам да ве затепам. :D

Ќе им се намалеле перцентилите. Пфф. Они одвај еднаш ги прегледаа тестовите, сега озбилно мислите дека сите 20 илјади теста одново ќе ги прегледуваат, ќе ги споредуваат со приговори и слично? Тие таму ги мрзи да дишат бре. :D

Сите ќе се запишете на крај, кој државна, кој приватна, вие битно гледајте да се фанете на орото и да навлезете во шемата. Поарно отидете на некој друг смер на истиот факултет, па подоцна префрлете се или нешто слично, мислам дека може ова да се направи. Ако не во прва, во втора сигурно.

Никакво откажување и демотивирање да не прочитам, збирајте сили за на факултет. :)

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.407
    Ех, Дузицее, лесно ти е тебе, се сеќавам лани имаше екстра резултати на матура - иако знам дека не е таа проклета матура пресуден фактор, ама многу влече пустата. :doh:
    Мислам, нам доволно е тоа што уште ни зујат главите од све и свачега. :D

Туку ај, да не звучам како да ми потонале сите бродови - се надевам дека ќе остане се' како што беше некни на прелиминарните, мајке ми. :devil:

И не пишувам повеќе, заш` веќе се осеќам досадна и почнав да ја тупам ептен јако - се надевам дека ќе одолеам да не се пожалам уште малце на темава од оваа смотана, смрдлива матура. :@ :D

На meow22 и Doozy им се допаѓа ова.
  5. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Паднав англиски ;(

6. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    201
    И за баба ми и дедо ми извештај треба да носам? Бог да чува :^)
    Значи електронски се пријавуваме од 21 до 27 август, на 29 првите резултати па од 30 до 3 септември се носат потребните документи, па на 8 септември конечната листа и на 10 вселување :)

И сега електронсково пријавување на факултет може да се направи по излегувањето на конечните резултати од матурава? :) ајде после одмор онаму 4,5 август
    А документите на факс ги носиме на 16 и 17 или 15 и 16 беше? :D

уфф процедури процедури, дај ми Боже трпение (ама кога истрпив цел месец да ги чекам резултатите ќе го издржам и ова :) ) |(

7. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    На 16 и 17 август се поднесуваат документи во првиот уписен рок :)

На phoenix4235 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Saniche19

Saniche19 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    10
    драво драги феминки. Во Август планирам да се запишувам на Филолошкиот факултет во Скопје смер превод и толкување. Е сега би сакала да ми помогнете околу изборните предмети. Јас би сакала да бирам Дипломатска комуникација, Шпански јазик и уште еден ама не сум одлучила кој. Имам една другарка што многу добро поминувала и супер и било. Е сега ме интересира дали ако изберам шпански јазик на ПИТ ќе почнам од нула да го учам? Ккави се професорите? Генерално кои предмети се така полесни и кои се најбирани како изборни? Вашата помош ќе ми биде од корист, посебно ако знаете нешто повеќе за шпански јазик како изборен на ПИТ. Однапред благодарна

9. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.041
    Допаѓања:
    52.411
    Нема да ви ги намалат перцентилите бе!
    Еее за глупости паничење :D

10. phoenix4235

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    201
    Ако не се лажам на преведување и толкување ги имаш само англиски француски и германски :^) :)

11. flowery

flowery Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Јас да прашам тука некој ако може да ми помогне со прашањето, бидејќи гледам сеуште никој не се сетил да праша а важно е. За упис на факултет потребни се извод од матична книга на родените и уверение за државјанство. Е сега дали овдека некој знае да ми објасни процедура за вадење и на двете, некој што сега скоро ги извадил? Однапред фала :)

12. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Oдиш во МВР, пополнуваш барање за извод, осносно државјанство, и две уплатници, една 50 денари а друга 100 денари. И задолжително треба да носиш лична карта или пасош за идентификација. Е сега не знам дали веднаш ги даваат (што не ми е баш веројатно) или треба да почекаш неколку дена. Јас утре ќе одам да поднесам барања па ќе видам што ќе направам.
    Еве ти за подетални информации : http://www.uvmk.gov.mk/?q=node/43
    http://mvr.gov.mk/DesktopDefault.aspx?t ... parent=100

13. Saniche19

Saniche19 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    10

дада ама планирам шпански како изборен да го земам :D

14. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Мене веднаш ми ги дадоа во рок од 10 минутки ;)

15. flowery

flowery Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Јас видов дека треба да се чека за државјанство до 15 дена. А уплатници таму има или треба претходно да уплатам во банка?

16. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Од кој град си?
    Кај нас за 2-3, највеќе до 4 дена се дава.

17. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Јас сум од Крива Паланка и откако ги пополнив пријавите и уплатниците и платив отидов во МВР им дадов тоа и ми рекоа почекај 10 минути само да внесам податоците и да се испечати и толку веднаш ми ги дадоа :rock:

18. phoenix4235

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    201
    Извод имам нов, а државјанството ми е од далечната 93 :) Си викам дека не треба нов... Или сепак треба? :^)

19. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    ^
    Tреба , треба . Мислам дека изводот и државјанството не смеат да бидат постари од 6 месеци. :^)

20. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Значи да почнеме уште од сега да вадеме, зашто после гужва ќе настане.