Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    Па подобро би било така . Навреме да си ги средиме сите документи , да бидиме припремени.

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  2. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    201

А да не треба само на веќе постоечкиот печат да удрат? Можеби не мора нов... :)

3. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Знам дека има книга за матура по македонски јазик, а по математика има ? :?:

4. LadyGaga7

LadyGaga7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    23

има да, меѓутоа не ти препорачувам да ја купуваш..џабе ќе ги дадеш парите.. ако ти е за полагање матура математика..доволно ти е да ги извежбаш тестовите што беа до сега :)

На danniela5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    јас знам дека во книжарници за 50ден. има тест со задачи какви што би имало за матура :D

6. Blondy18

Blondy18 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Здраво женски :* Се запишав на факултет во Београд па ме интересира дали има некоја меѓу вас што ќе студира или веќе студира таму ? Поздрав :)

7. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Не ми се верува дека има некоја, барем колку што знам. Стави оглас на разни страни, белки ќе најдеш некои.

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.407
    Земи си ја море, од многу книги глава не боли.
    Ќе ти се најде, има корисни дури и банални работи кои и те како ќе ти се најдат.
    Подобро копирај ја, ќе ти излезе тродупло поефтино. :)

9. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Во електронската пријава што е за УКИМ во тоа информации за родител/старател за кој родител пишувавте за мајка или татко? Знам дека е сеуште рано но барем да ја пополнам и така да ми стои зачувана

10. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    ^Немам сеуште пополнувано тоа.
    А да ве прашам, од кога почнуваме со учење? Од октомври или септември? :^)

11. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    ^15ти септември.

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Сигурно или одредени факултети?

13. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    За сите факултети е исто

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  14. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Џабе се надевав дека ќе одам да учам во Скопје Дефектологија. Џабе моите само ми даваа лажна надеж. Знам дека нема да одам и да го учам тоа што го сакам. Очите ми се полни со солзи додека го пишувам овоа. Нема да ме примале, страв им било, ха. Како мене да ми е лесно сега. Не се фер. Не. ;(

15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.728
    Допаѓања:
    43.804
    Старбакс, колку ти е просекот, каков ученик беше?На моја другарка сестра и годинава заврши на дефектологија?Таа не беше со сите 5ки, ниту матурата не и беше кој знае колку добра, та абеше прва генерација кога полагаа матура, па ја примија и заврши...зошто да не се обидеш, од кај знаеш каква ти е среќата?

16. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Имам околу 77 поени. Им кажав лани последниот на државна е приман со 75, а они ми викат не го гледај ти тоа. Нема да ме пуштат во Скопје, џабе си правам филмови само.

Инаку 1 и 2 год бев мн. добра, а 3 и 4 одлична.

17. phoenix4235

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    201

Одма отворам да видам колку е последниот во државна на дефектологија од лани...
    Иначе, јас денеска апла се искарав со татко ми!
    Цитирам : Ти нема да го завршиш факултетот, имаш долга врска, ќе се омажиш :o Седум години е право сосе стажирање, кој ќе те чека толку долго, ќе бидиш домаќинка, дома ќе седиш со гимназија нема работа да најдиш! Јас му викам, ако не да ги викниме „сватовите“ уште денес нека ме земат збор да даваме подобро воопшто да не се запишувам на факултет!!!!Колку ги имало долги врски што имале па дечковците ги чекале и завршиле и се омажиле, во кој век живееш?! Му набројував примери, и ми вика тоа процентуално е, изолирани случаи се тие! Му велам разбирам да бев некоја скапаница која сега инсистира да учи а одела на полагање така да се однесуваш, не ми е јасно како можи на супер одличен ученик од 1во одд до четврта така да му велиш нема логика! Ама јас прво себе, а после тебе и на сите ќе ви докажам дека знам и дека можам да постигнам ако ти не веруваш во мене, дипломата за три години ќе ти ја фрлам пред нозе само памти си го муабетов! И тој ми вика и да завршиш џабе, нема работа да најдиш со право, кога можи некоја си икс ќерка на некој негов пријател да студирала незнам си штооо на информатика, а немала кој знае какви афинитети и му се кренала косата кога слушнал зошто и јас не сум можела да учам нешто што се бара, зошто брат ми не сум го гледала кога тој можел зошто јас да не :^) ! После тој требало да моли да коли да ме вработат! Ми прекипи ама има да му докажам дека ЗНАМ и дека МОЖАМ!

старбакс ова ми излегува, не можам да видам :(
    Not Found

The requested URL /files/defektologija.pdf was not found on this server.

Apache/2.2.17 (Ubuntu) PHP/5.2.10-2ubuntu6 with Suhosin-Patch Server at fzf.ukim.edu.mk Port 80

18. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Не се отвара знам, проверив и јас. Едно девојче ми кажа. И таа сака да оде на Дефектологија. Кај мене моите од околу ми вртат, ми викаат: Па што факултети има тука, што има поврзано со фармацијата, зошто не продолжиш фармација. Аман веќе нека кажат еднаш: Не можеш да одеш и крај. А, вака? Да одлучувам во последен момент на што факултет да се запишам овде. Глупости. Колку многу ми е тешко. ;(

19. phoenix4235

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    201
    А зошто не пробаш ти, па ако не те примат на втор уписен втора опција, а минатата година последниот во државна колку поени има и тој во приватна?

20. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Лани последниот на државна со 75 го примале, на приватна не знам. Џабе е, знам дека нема да одам.