Затоа ја измислија таа матура-за да перат пари од нас учениците-мачениците и наместо да добиеме образование завршуваме со банкрот а тек сега што не чека на факултет да си понесам една банка од дома и татко ми да го пратам да краде а мајка ми да се проституира
500 и 1000 ден. плаќаат само оние кои ќе одат онаму каде што има приемни. На пр. оние што ќе одат на архитектура ќе треба волку да си платат, таму има приемни, а на економски, правен и др. каде што нема приемни само 300ден се плаќа, барем јас така го сфатив ова.
Да да, тие што е идат на архитектура или музичка академија толку плаќаат, а ние што ќе одиме на факултетите без приемен плаќаме по 300. Бтв, Мишелке, немај гајле, нема зашто да се секираш толку за уписи, треба да се секираат тие што имаат под 50 бода
Има некој да ме просветли? Во електронската пријава во тоа полињата професија и занимање на родителот што напишавте? Мојте дома велат дека тоа е исто не разбирам јас мислам дека професија е тоа што си завршил школо,а занимање тоа што работиш или па не?
^Мишела и Спичлес лани другар на Финки на Мрежни техлоногии беше баш последен во државна а примаа мислам 100 души со 47.нешто поени. Значи учење никакво, гимназија смер ОБ (она етика, психологија, педагогија итн.), оценките крш, а матурата 2 и 3 па ете влезе рамо до рамо со некој што имал 90. Ама тоа беше среќа, сепак сакам да ви кажам иако е зголемен интересот за тие факултети ради кампањиве на владава, пак ќе влезете вие чим влегле со под 50 лани државна, а тек приватна. Абе што праќате пријави уште од сега кој ве брза, не се летајте чекајте ги конечните значи за 2-3 дена ќе излезат, перцентил-перцентил ако е сменет треба да се напише точно колку што е. Јас ќе испратам на 13ти кога ќе ги земеме дипломите.
Isto I jas koga ke ni gi dadat diplomite. Ako ja pratis pobrzo prijavata sto deka, nema prv da te primat prv na fakultetot
Девојки дали има некоја од вас што дала приговор по македонски? Јас дадов и да ви кажам се разочарав. После толку грешки што направила комисијата што ги прегледувала тестовите се надевав дека во мојот ќе има некоја грешка... барем повеќе поени да имав. Си проверив на страната и гледам 4ка и исто перцентилите си се
Девојки дека стварно не гледам јас ќе може линк од пријавата по електронски пат што е за пополнување ?
Ќе пишам уште еднаш да прашам зошто ми треба сигурно некој да ми потврди бидејќи ми е исклучително важно .Нареднава недела заминувам на одмор , се враќам дури крајот на август , па дали сигурно може друго лице на 16ти кога се уписите да ме запиши ?
Абе Плавушке, ако си го имаат меракот нека им е. Инаку - перцентилите ги менуваат само на оние кои поднеле приговор и истиот бил прифатен. Кај сите други ќе останат исти. Ми кажа девојче лани што полагаше матура, исти поени имала и на прелиминарните и на конечните (не поднела приговор нели), а прашав и други човечиња чисто онака да не ме гризе совеста и истово ми го потврдија.
^Уффф добро е, не дека сум којзнае колку најзадоволна, ама подобро да останат вака отколку да се сменат (на бетер)
И јас така мислам Speechless ама не сум 100 % сигурна сеуште , ако може некој од постарите генерации да потврди со сигурност , би му била мн благодарнаа
девојки а од кога почнуваме со факс затоа што планирам на 18 септември да отидам 9-10 дена во Германија??? дали е изводливо или ???