Мене ме буни тоа што втор уписен рок на УКИМ е на 17 септември. А, по некоја логика би требало запишаните во прв и во втор уписен рок да почнат заедно со настава. И така гледано по логично е од 1 октомври да се почне годинава. Ама кој знае.
Се оди на 15ти септември и тоа некои основни работи се кажуваат..после се чека да помине втор уписен рок, да се направи распоред, па ако треба и групи да се направат така да фаќа некаде 20ти, а на некои факултети 1ви октомври
Здраво на сите јас сум нов член и би сакала да знам дали има некој за на филолошки насока македонски јазик.
Имам едно прашање сите вие што се пријавувавте електронски, откако ја испративте пријавата, повторно ли ви дава испрати, како да ја немате испратено?
За на сите факултети мора електронска пријава или како? Ако веќе се запишуваме лично што ќе му се вакви глупости ? Ве молам кажете ми...
Samo na UKIM e elektronsko od godinava, a so elektronskata prijava e polesno, poso ne ke treba tamu da ja potpolnuvas, tuku si gi predavas dokumentite zaedno so prijavata. Polesno e taka.
Неам појма. Има посебна тема за УГД, прашај таму, сигурно ќе ти одговорат. Јас денес пак се скарав со мама и тато. Со нив не може да праве муабет смирено, одма вртат тема и кажуват на нив што им одговара. Им кажав или ќе учам тоа шо сакам или нема да се запишам на факс. Можеби има надеж дека ќе учам Дефектологија. Само ме нервират, веќе снемав трпение.
Фала ти за одговорот јас сепак сакам лично да одам да се запишам да видам точно каде ми се наоѓа факултетот итн.
Ти секако на денот на уписите ќе треба да одеш во факултетот. Дипломата и свидетелствата, државјанството и изводот кој ќе ти ги поднесе. Само нема да потполнуваш документи таму, оти нели ќе си потполнеш електронски.
Не е сеедно. Таму во гужвата нема да губеш време за потполнување, само ќе одеш со пријавата и документите и ќе ги поднесеш. Така ќе заштедеш време и нервози.