Тие што полагавте математика која книга за матура ја зедовте : од Просветно дело или од Алби ? Во книгиве се поставени задачи и има одговор или само задачите се, м ?
Девојки кога се пополнува електронската пријава, ако оставиш нешто непополнето и отидеш на следен чекор, после може ли пак да се вратиш на тоа да го дополниш?
Здраво! Ми треба вашата помош. Сега ја пополнувам електронската пријава и ме интересира за професија и занимање на родителот што треба да се пополни. Татко ми работи во банка. Професија- банкарство Занимање- банкар Така ли треба да биде?
Кај мене уште не се знае. Од сега да ја пополнуваме пријавата, а треба нешто да печатам за носење за уписите? Го пополнувате она пријава за прв циклус така? И прашувам дали треба да се носи на денот на уписите некако документ од електронсково пријавување? И што пишувате кај моминско презиме? Истото презиме така?
а каде се наоѓа електорнската пријава, барам на страната на фекултетот на кој ќе се запишувам нема ништо.. ај ако може линк од пријавата
^ Не се сменети, т.е. се менуваат само кај оние кои поднеле приговор и истиот бил прифатен, а кај сите други остануваат исти. Пишува на самиот сајт дека официјалните резултати ќе бидат поставени на 24.07, така што веќе ги има.
Кај мене уште не се знае. Од сега да ја пополнуваме пријавата, а треба нешто да печатам за носење за уписите? Го пополнувате она пријава за прв циклус така? И прашувам дали треба да се носи на денот на уписите некако документ од електронсково пријавување? И што пишувате кај моминско презиме? Истото презиме така? Па може и сега да се пополни пријавата ама јас не знам колку предмети имавме секоја година и како се по ред па така ќе мора да чекам да ја земам дипломата и свидетелствата од гимназија па тогаш да ја пополнувам пријавата Да таа пријава за прв циклус Кога ќе ја пополниш пријавата и ќе ја испратиш требало да ти искочи некој документ со бројче и тоа требало или да се запише бројчето или да го копираш тој документ и да го ставиш на усб и во најблиската фотокопирница да го испечатиш.Јас ќе го испечатам. Кај моминско презиме би требало истото презиме да си го напишеш
http://www.fakulteti.mk/news/12-07-25/r ... mesto.aspx РАНГ ЛИСТА ОД ДРЖАВНАТА МАТУРА ЗА ЈАВНИТЕ СРЕДНИ УЧИЛИШТА
100% ќе те примат мила ич да не се секираш. Мината година имаше со 55 поени у државна квота така да ужувај! kaj mominsko prezime nemora nisto da pisuvas, samo kaj prezimeto ne si ti odadena pa da imash mominsko prezime. pozdrav
Ги пополнувате само личните податоци така? кај мене другите чекори не се отворени „Следните чекори од пријавата ќе бидат овозможени после завршувањето на матурите“.
здраво фемининки,јас сум нов член Има ли некој кој сеуште не извадил државјанство за факултет. планирам утре да одам ама добив информација дека почнале год.одмори и овие во полиција не работеле па ме фати паника дека на време неме да можам да ги соберам документите. за колку време го даваат овој документ
Јас денес бев за извод и државјанство, уплатив во поштата по 100 и 50 ден. и за двете. Ми кажаа утре после 2ч. да одам да ги земам.
А зошто државјанство и извод, јас прочитав дека нема врска колку се стари, да не треба нови да вадиме?
Луѓе се пријавивте ли електронски јас имам проблем кога ја праќам пријавата потоа не ми с еотвараат тие уплатниците што треба да се пополнат рачно туку пак ми дава да ја испрата веќе неколку пати така само кај мене е вака или пак не