Си го има бројчето на пријавата, горе во десниот агол беше мислам. Не мора повторно да поднесуваат пријавата, нека се логираат и нека си видат
Таму каде што пишува Број на пријава? Го видов тоа, ама не знаев дали е тој бројот што треба да го имаме или дополнително ни испраќаат друг број. Фала во секој случај
Некој ми кажа да ја испечатам и што е трагедијата незнам како да ја испринтам пошто ја вече ја пратив и нема некоја опција за принт. И сега незнам што да правам.
Па колку што видов немаше како да се спушти пријавата, веројатно само бројчето ќе треба да го кажеме. Пошо треба да си пишува..
^^ Да,знам дека нема. Може да се испечати целата страна за секој случај. Друг начин нема. Во file-print. Ама така ја печати на две страни и тоа заедно со лентата со алатки. Мислам дека нема потреба да се испечати ама ете за секој случај.
Не верувам ни јас дека ќе треба да се печати. Си кажуваш бројче, компјутерски си проверуваат и тоа е тоа. А инаку и јас помислив така на тој начин да се испечати, ама малку е глупо
Исто и јас ама на нас дипломите и свидетелствата ќе ни ги даваат на 15 август,а има ли некоја точна информација до кога можеме да се пријавуваме електронски?Некој вели до 15 август вечерта,некој до 17 август
Универзитет „Св. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ во Скопје Филозофски факултет Број на пријава: xxxxxxx ИНТЕРЕН ПРИЈАВЕН ЛИСТ (ИНТЕРНЕТ) за запишување студенти во прва година на Филозофски факултет Единствен матичен број: 1. Презиме, татково име и име: 2. Пол: женски 3. Датум и место на раѓање: 4. Национална припадност: Mакедонец 5. Контакт информации: Адреса и место на живеење Општина и држава на живеење Мобилен телефон Email адреса 6. Успех од средно: 7. Резултати од матура: Предмет Тип Оценка Перцентилен ранг Македонски јазик и литература Прв екстерен 4 65,270 Странски јазик Втор екстерен 3 57,020 Друг Интерен 4 Друг Интерен 4 Географија Проектна задача 4 8. Основен избор на студиска програма: Во случај да не бидам рангиран согласно изборот во државна квота, СОГЛАСЕН сум да се запишам со кофинансирање. 9. Дополнителен избор на студиски програми: Во случај да не бидам рангиран согласно основниот избор, согласен сум да се запишам во некоја од другите студиски програми, зависно од вкупниот број освоени бодови, според следниот приоритет: # Студиска програма 1 Психологија 2 Социјална работа и социјална политика 10. Тип на матура: Државна матура 11. Назив на завршеното училиште: 12. Поени: Поени од средно Поени од матура Вкупно поени Во случај на погрешно внесени податоци пресметаните поени може да претрпат промена. Датум: 01.08.2012 Луѓе не ми е јасно па вака неможев никако да ја симнам каок слика па копи пејст и направив сега ова е пријавницата дали горе тоа што пишува број на пријава треба да се знае или како не мие јасно некои зборуваат декја некаква уплатница требало д асе принта
Сакам да прашам значи вака ми кажаа за електронското пријавување дека на последниот чекор требало да отвара некоај уплатница што треба да се испринта потполни и да се носи на уписите со другите документо но кај менене се појавува никаква уплатница а погоре прочиав дека требало бројот на пријавата и сега не ми е јасно што всушност треба и како треба дали е некоја грешка кај мене па не ми ја отвара таа уплатница или тоа се дезинформации?
Мислам дека не излегува уплатница, треба да излезе некој БРОЈ, мислам во горниот десен агол и тој бројот треба да го кажеме, не треба никакви уплатници
Во горниот десен агол што пишува број на пријава и јас мислам дека е тоа ама сега секој различно кажува се шират дезинформации
Прилично глупо прашање ,ама ајде .... Асистентите земаат пари ? Асистент може да си само додека трае годината или и понатаму, например наредната година по истиот предмет?
Земаат како не земаат И тоа околу 25- 30 илјади. Барем јас така знам. Демонстраторите земаат само 4000 илјади - за патни трошоци и слично.
Дали ќе може да ми објаснии што е тоа кофинансирање?? сакам да знам... не ми е доволно јасно и ако се ЗАпишам на тоа што е ај ако сака некој нека ми објаснии....