Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. wild.wild

wild.wild Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    3

епа ништо сеа, штом умот ми пасе негде.. вака ќе е... ахх каков балсуз сум! :worried:

2. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Општествено под б беше? Вие мислам имате 4 изборни во четврта(филозофија, психологија, историја и социологија), а ПМ подрачје под Б имаме само 3 изборни(физика биологија и хемија.)

Затоа мене 10 ми идат, а тебе 11.

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Под А бев, ама пак имавме 11. Филозофија, Бизнис, Економија и Менаџмент.
    Математика, Македонски, Англиски, Француски, Физичко, Историја.
    Ги пишував за да ги преброја и ми излегуваат 10.
    Едит ми текна и ЛОГИКА имавме , ете се 11 ;)
    П.С број на пријава треба да пишува при електронското пријавување така? И мора да биде кај сите четирицифрен? Мене ми е четирицифрен. Па се пријавив, нека ми е со среќа.
    На сите нека ни е со среќа факултетската година.

4. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Луѓе а на тоа местото моминско презиме што напишавте? Вашето исто презиме или пак го оставивте празно?
    Некои велат бидејќи не сум се мажела да го оставим празно,а други велат да си го напишем повторно моето презиме и сега како треба?

5. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Кај мене е троцифрен мислам дека одат по ред пријавите 1,2,3.... и така со ред, па по оваа моја логика не треба да се сите четирицифрени

6. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Сигурно ли се вака? Нели е македонски,англиски,француски,математика,историја,географија,биологија,физика,хемија,информатика, спорт, ликовно, музичко? Ајде некој што ги има свидетелствата дома нека ни пише како се или некое девојче што завршило 1 година да ни пише како се предметите :worried:

7. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Истото моето си го пишав.
    Во случај да сум мажена ќе си го пишев моминското. :D
    И не може да се остави ниедно празно, затоа што нема да можеш нареден чекор од пријавата да пополниш.

8. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Лелеее јас уште се мислам за кој смер да го одберам на економски. Дали е- бизнис или финансиски менаџмент :sweat: Бев сигурна дека сакам е-бизнис, ама некои почнаа да ме предомислуваат демек тоа истото го учеле на друг факултет подобро и поопширано и за работа такви барале :| А финансиски ми е онака, не ме привлекува толку иако ми кажувале дека е подобар од е-бизнис. :?:

9. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Моминското го остајв празно, и си се прати пријавата. Не си мажена па да имаш и моминско.
    Инаку ја дефинитивно ќе ода на е- бизнис, на кој друг факултет учеле поопширно? Економски си е економски :) Баш прашај ги кој факултет учат поопширно? :D Просветли ме :)

10. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Аха ај и јас да го сменам ко така. Дур ја немам пратено пријавата. :D Јас мислев не можи да ги оставаш празни полињата.
    Фала littledevil.

На LittleDevil му/ѝ се допаѓа ова.
  11. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    201

Не се така предметите најсигурно :) Еве ги точно!
    Македонски математика англиски француски/германски историја географија физика хемија биологија информатика спорт ликовно музичко - за прва гимназија 100%

Македонски математика англиски француски/германски историја географија физика хемија биологија социологија информатика (или етика,латински) спорт ликовно музичко

Можи празни полиња да оставаш бе! Јас кај моминско оставив и кај коментар на апликантот и дополнителни документи :)

Едит: Некои полиња не се обавезни и затоа можи инаку ако се задолжителни нема да ти ја отвори наредната страна, јас ја испратив апликацијата без моминско (не сум мажена :D ) и без коментарот и тоа под него што беше дополнителни документи и глупаво би изгледало со моминското презиме кога би ја прегледувала во мојата кога ја прегледував во последниот чекор пред испраќање си пишуваше само Име татково име и презиме и под него матичен бр. Срамота е такви грешки да се прават пишување моминско презиме, а не мажени :lol: , не личи на идни академски граѓанки :) ... И патем логично е тоа поле да се остави празно, момците и тоа да не го пополнуваат ;)

12. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Леле а вие што полагавте интерни социологија и филозофија на електронската пријава што избравте друг? Бидејќи ги нема понудено

13. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Па конкретно ми збореа за електро.. демек на некој си смер тоа го учеле подобро.. а баш ги глеав смеровиве не најдов баш такво нешо :^)
    Ма ја више ако ги слушам сите што ми зборат 5 пати ќе сменам мислење :tmi: ... затоа мразам такви муабети, коа ми зборат од страна и ме предомислуваат :|

А иначе да прашам во врска со пријавата.. кај што ги редите смеровите. Пример ако во првиот што сум го ставила нема место за државна квота, ќе ме стават во вториот исто во државна квота или во приватна ќе ме пикнат на првиот смер?? :?:

14. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Имаш избор на тоа Се согласувам и за приватна квота (ако не сум рангиран во државна) ако го селектираш значи има шанси да те стават во приватна,а ако не тогаш во државна на некој од тија смерови

На passion.for.fashion му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Друг предмет мислам дека го оставив. Пошто го немаше ни филозофија ни социологија во понудените.

На taznatajbg му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919

Нема никаква врска тоа со електро, тие го учат колку така :)

17. Bettyll

Bettyll Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите феминки :hai:
    Овие електронските пријавувања почнуваат да ме нервираат по малку . Чекор по чекор ги пополнував и сега на последната страна според тоа упатството од финки треба да се генерираат документите за принтање, некои уплатници и што ти знам друго. Е сеа на мене , а и на други што ги имам прашано не им излегува тоа.Постои само можноста да се прати .Само на ретки случаеви има им се погодено да им се генерираат. Дали е така правилно?

Прикачени фајлови:

• Untitled.jpg
      Untitled.jpg
      Големина на фајлот:
      116,5 KB
      Прегледи:
      209
  18. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Па вака треба да излезе, и мене вака ми излезе и кликнав на ПРАТИ и ми излезе испратената пријава ќе биде разгледана од комисијата.
    Се си е правилно, што се буниш.

19. Bettyll

Bettyll Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Се бунам бидејќи една другарка ми ги прати документите што и излегле , и пример за уплатница и сл. И им пратив и забелешка ама нема одговор.Значи да не се потресувам и да си ја пратам пријавата

20. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    И на мене така ми искочи и ја пратив така да нема место за нервоза :hai: