Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Може да бидат постари од 6 месеци, ама мислам дека пишуваше да бидат оригинал, не копирани.

Edit> Не видов дека phoenix4235 пишала пред мене. :)

Е, женски, да не заборавете да исфотокопирате свидетелствата и дипломата, вие што ќе аплицирате за студенски дом.

На LittleDevil му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Најпаметно ќе биде сведителствата и дипломата да ги завериме на нотар, никогаш не се знае дали ќе ни потребаат.

3. mare94

mare94 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    да не знае некој што е работа со смерот геотехника на градежен,никако неможам да поднесам за таму?да не укинат смерот или нешто слично? :(

4. Tanjich

Tanjich Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    64
    Во врска со електронсково пријавување - што треба да ставам кај Статус на втор екстерен предмет и Статус на прв интерен предмет во делот претходно образование? Соодветен или несоодветен? :?:

5. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Знае ли некој која е жиро сметката на Економски факултет-Скопје на УКИМ да ми прати линк? Никако не можам да најдам

6. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Според конкурсот кој беше излезен за предметите за секој факултет посебно ако си избрала од тие предмети кои биле ставени за твојот факултет ќе избереш соодветен,а ако си избрала сосема некој друг предмет кој не е ставен во конкурост ќе си ставиш несоодветен :hai:

7. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Електронската пријава да се испечати и да се однесе заедно со останатите документи. Сега слушнав на тв. НЕ само бројчето.

8. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    А мене мајка ми ми кажа дека овие од сител рекле дека од денес почнува електронското пријавување. :^) Нели оддамна веќе почнаа да се пријавуваат.

9. Tanjich

Tanjich Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    64
    На овој конкурс мислиш или?
    http://www.fakulteti.mk/Documents/Upisi ... 2-2013.pdf

10. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    http://www.orcenikolov.edu.mk/pdf/Listi ... ziteti.pdf

11. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Девојки дали вие имате проблем со отварањето на страната за електронско аплицирање?
    Дали некои од вас имале проблеми со последната страна од аплицирањето, каде што требало да се преземат некои документи а сепак ги немало?
    Каде овие документи можат да се земат, дали може од факултетот на самиот ден на запишувањето?

12. Vik4e

Vik4e Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    259
    кајмене има проблем не ја отвара, а јас ни бројчето не го запамтив а и требало да се ископира :@

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LittleDevil

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919

Пријавата ќе си ја копираш во Ворд и ќе си ја испечатиш, а другите документи ќе си ги земеш на факултетот. Таму уште треба да земеш само таксена марка која била 50 ден. и некоја си уплатница и да уплатиш 300 ден. А инаку немам проблеми со отварањето.

14. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    И кај мене не ја отвара страната.
    Кај мене не се појавија никакви документи кога ја испратив само ми пиша дека е испратена до комисијата,а на некои им излегувале некакви документи еве види го овој линк и на крајот ги има тие документи http://www.youtube.com/watch?v=aDUTITG3 ... r_embedded но веројатно не се толку важни,а доколку ни требаат сигурно и ќе ги има на факултетот

15. LittleDevil

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Абе овде ги пишува само потребните документи на крајот од видеово, ќе си го испечатите во word и таму на факултет ќе си земете уплатница и марка, што ве буни толку. Ни мене на крај не ми излегоа овие документи, ама истите се земаат на факултет. Марката од факултет, а уплатница од банка.

16. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    202

Што да се испечати во word? Пријавата ли? Јас знам дека пријавата не треба да се испечати туку бројчето да се запомни и фино лепо таму бројот им го даваш ако сакаш и на палома напишан :D и тие си отвараат на интернет и ја гледаат таму пријавата. А документите кои велите излегуваат на крајот мислам дека тоа од факултет до факултет зависи еве на пример мене никакви документи не ми се појавија, но :!: нив ги имаше на страната од факултетот :) Ќе си проверите таму ако не ви излегле потребните документи :)

17. LittleDevil

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Епа прееска за пријавата рекоа да се испечати. Така рекоа на Сител. Абе, испечати си ја, што си е сигурно, сигурно да си е :D

18. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    До кога треба да се испратат овие електронскиве пријави?
    Уште немаме земено сведителства и не си ги знам оценките, да не треба да се пратат овие пред 16ти?

19. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Какви уплатници и жиро сметки бе луѓе тоа нели на денот на уписите се праи??

Инаку за интерен предмет зошто само тие таму беа наведени а има уште толку многу, чудно?! Ја одбрав Друг за двата.

Аааа и ова со таксенава марка ми е чудно, сеа нели вакви испринтани пријави имаме, нема место на нив за таксени марки и слично по логика не треба или?!

20. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    202
    ^ јас ден пред да одам ќе уплатам овде пари на жиро сметката таму само земам уплатница и со сите средени документи да завршам брзо работа а не да се варам цел ден :)

иначе ги мрзело сите предмети да ги пишуваат најверојатно :)