Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^Старбакс како тоа другарка ти не е согласна за приватна квота? Лани другарка ми беше прва во приватна со 93.нешто па се откажа 1 и ја префрлија последна во државна, ама добро не е тоа муабетов туку ако не може да влезе државна, а нејќе приватна логично е ич и да не се запише на факултет.
    Јас ради реда пишав дека сум согласна, зошто ако пр. не влезеш државна а не си согласен со приватна кај одиш? :|

2. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919

Пошо ги редевме по приоритет смеровите ние (на економски, ваљда и по другите факултети исто) логично е да се префрли на вториот по приоритет што го одбрала. Ако не, на третиот. Затоа ги редевме нив :)

3. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Глеаш, не сум и кажала за тоа. Ама, она во листа на приоритети има ставено само фармација, а има 2 смера: фармација и лаб. биоинженер. Ќе и кажам за ова да си разгледа поубаво.

4. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^Ама тоа до лани го правеа ако не те примат ни државна, ни приватна па те префрлуваат. Не може ти ако не си за државна на првиот смер, да те стаат во вториот да им фаќаш место на тие што имаат поени за државна таму. Којзнае како е.

5. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919

Aa ама не, ако немаш доволно ни за вториот, тогаш одиш во третиот и така натаму дур не те примат во државна. Абе луѓе многу ми е глупо ова пријавава баш сега ја спуштив, што ќе ни се школиве и градовиве во вториов лист? И нив да ги испечатиме ?

6. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Литл, не знам под која точка беше во пријавата треба бројот на училитето да се напише, а училиштата ги имаш на другата страна со бројчина.
    Исто и за општините.

7. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Не знам дечки ни јас како е. Ќе и кажам да си го провере тоа за во секој случај.

8. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^Ја испечатив од 1 до 12 тоа друго не треба нели? Какви бројчиња?

Инаку за овие што не се согласни само ако има место колку што знам идат ама после тие што си конкурирале за смерот и се така до крај и ако и на последниот смер нема, одат на својот приватна претпоставувам, којзнае.

9. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    А се спушта пријавата, може да се зачува, за подоцна да се испечати?
    Зошто од овој компјутер не можам да принтам, морам да лап топот да отварам.

10. tea19

tea19 Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    23
    8. Основен избор на студиска програма: ..............

Во случај да не бидам рангиран согласно изборот во државна квота, НЕ СУМ СОГЛАСЕН/СУМ СОГЛАСЕН да се запишам со кофинансирање.

9. Дополнителен избор на студиски програми:
    Во случај да не бидам рангиран согласно основниот избор, согласен сум да се запишам во некоја од другите студиски програми, зависно од вкупниот број освоени бодови, според следниот приоритет:
    # Студиска програма
    1 .....
    2 ...

Читајте малку што пополнувате и праќате |( , во зависност од тоа дали сте штиклирале дека се согласувате или не се согласувате така ќе бидете земени во обзир на другите катедри..
    пр: означувате дека не се согласувате, доколку не ве примаат во државна на првата студиска програма која сте ја одбрале а имате поени да влезете во државна на втората ќе бидете примани таму.

11. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Може. Јас немам печатач дома, ќе ја симнам, ставам на усб и ќе одам да ми ја ископираат.

Не знам за какви бројчиња зборувате, ај објаснете/

ЛОЛ, фала шо ни кажа, не знаевме |(

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Од другата страна на интерниот лист, има редни броеви од општините и школите.
    Еве како изгледа.

13. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^Како кај мене го нема ова? Кај е ова? :o

14. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    А овие бројчиња се покажуваат кога ќе се испрате пријавата нели?

15. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Дечки како зачувувате, никаде не гледам такво нешто, ај помош.
    Инаку ја кај тие да ги наредиме по приоритет кај што мислиме ако не не примат на тоа што ни е прво го остајв само едно зошто сум сигурна дека ќе ме примат, па 99 поени имам.

16. tea19

tea19 Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    23

хаха па да си кажам девојко, ти и некои понагоре поставувате глупи прашања.. знаеш за таквите како вас треба некогаш и да се употребат ликовни способности :*

17. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Интерен пријавен лист, 2ра страна.

Овие се наоѓаат на документите што треба да ги симнеш пред да ја испратиш пријавата.

Ќе направев скриншот од двата пријавни листови, ама пишани ми се податоците.

18. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Не туку рипај одма. Ние ова го знаевме одамна, ти си дошла тука само збунки да правеш. Ако не разбра, зборував за другарка ми која не ставила листа на приоритети,а зошто не знам. И аман од такви како тебе, никаде ве нема кога коментиравме за полагањето, за оценките, а важно први сте за ‘ оправање‘. |(

Јас не сум стигнала до таму, затоа не знам.

На LittleDevil му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Никој не ми одоговори, инаку и јас не ставив листа на тоа со приориетети, само едно оставив, кога не сакам на другите.

20. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Теа19 ако не се лажам ама ние тука 400 страници напишавме само наша генерација и тоа неколку форумџики кога бевме тука во текот на целава еуфорија околу матурава и сега ти се избацуваш од нигде и ми кажуваш гачки. Ај жити се олади.

На SimplyElegant и starbucks им се допаѓа ова.