Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Не мора, ова по петти пат го кажуваме. :)
    Електронското пријаување важи само за УКИМ, на другите факултети не и не е обавезно електронското пријавување.
    Ако мислиш дека нема потреба не се пријавувај на уписите ќе мораш рачно. :)

2. Pocahontas.93

Pocahontas.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    601
    Ова зборувате за во колку часот се уписите или..? Ме збунивте сега.
    Денес ми кажаа дека факултетите биле отворени до 4 часот, јас планирам што е можно порано да одам да ги избегнам гужвите.

Иначе во школо ни кажаа дека изводот и државјанството не требало да бидат постари од 2007 година, зошто од таа година имале некакви печати. А јас дома имам два изводи, едниот од 1993, другиот од 2004 и двата имаат печати, ама си извадив ново за секој случај.

3. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Луѓе на денот на уписите треба да се носи слика со себе? Или понатаму тоа? :?:
    Неможам да најдам никаде податок за ова или не сум побарала убаво :^)

4. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Абе аман со овие дезинформации за изводите, нема врска стари- нови. Аман! Само збунки да се правело еј.. Важно да се оригинал и со печат.
    Туку не треба слика да се носи за уписите, што ќе ти е :) После, откако ќе те примат.

На Plavusa.17 и Beauchamp им се допаѓа ова.
  5. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Како тоа не мора? Јас слушав на антена 5 дека од оваа година е задолжително. До лани било кој како сака а сега мораш да аплицираш. Е сега ова е за уким, за другите универзитети не знам.

6. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    ^Епа не знам, јас цело време знам дека не е задолжително еве ти викаш било, како и да е, ништо нема никого да кошта ништо освен 10 минути да пополни се што треба, најмалку 5 минути.

Да, зборуваме за во колку часот се уписите. Појма немам дали има објавено таква вест некаде по интернет-страниве. Ако најде некоја нека постира со информации.

7. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^Ја не знам дали грешно сум разбрала значи не ме фаќајте за збор, ама барем за Економски мислам беа од 10 до 4 а може истото да важи за сите факултети. Ама не сум сигурна во ова, се мислам така чув.

8. Pocahontas.93

Pocahontas.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    601
    Kласната денес се јавуваше кај секретарката баш за ова да ја праша и така и кажа.

Иначе уписите најверојатно на секој факултет при уким ќе бидат во исто време, но ако се во различно време и некој знае од колку до колку ќе бидат на филозофски нека пише овде.

9. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Какви класни и секретарки, на пријавата го пишува ова:

4. Извод од матична книга на родените(оригинал - независно колку е стар)

5. Доказ за државјанство на РМ (оригинално уверение или решение – независно колку е старо)

и само на ова се верува.

Инаку сега има можност да се наведат интерните предмети и јас ги наведов и ќе ја пратам пријавата пак.

10. Hristinnaa

Hristinnaa Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Имам едно прашање за електроснково пријавување и за запишувањево на факултет. Ако пример не ме примат на првиот смер што го имам одбрано, дали ке имам јас поголема предност од некој што го има одбрано мојот втор смер за прв ако тој има помалце поени? Не ми е јасно тоа некако...

11. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Да, ти ќе имаш предност без разлика дали тебе ти е прв избран или втор.
    Секој што има повеќе поени има предност пред тие што имаат помалку.
    Барем по некоја логика така треба да биде. :)

12. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Го поставив истото во темата за УГД, ама не добив одговор

13. Feminceee

Feminceee Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    девојки има ли некој заинтересиран за акушерство во Штип ?? И ве молам кажете нешто поконкретно околу оваа струка... Се мислам меѓу педагогија и акушерство, ама нели оваа струка е нова па мислам дека е поперспективна.

14. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Јас, за акушерство. Нова е,да, нешто друго конкретно не знам. Инаку ти колку поени имаш отприлика? Од Штип ли си?

15. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    На денот на уписот ќе има на вратата на ректоратот што се‘ ти треба, не мора уште сега да се замараш со тоа. Они ќе стават соопштение, плус тие листови што ќе ти требаат ги имаат они таму, така да нема шанси да утнеш нешто. :)

На Mishela и starbucks им се допаѓа ова.
  16. Feminceee

Feminceee Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Не, од Велес сум и нова идеја ми е ова сега, се мислам што да правам, инаку имам 95 поени. ти колку имаш и кои интерни предмети ги полагаше ?

17. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    77, информатика и стручен фармацевтска хемија. Јас планирав на друг факултет да се запишам, ама се предомислив во последен момент и затоа не ми е соодветен едниот предмет. Мислам деканема да има заинтересирани многу зашто е нова оваа насока.

18. Feminceee

Feminceee Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Па да ти кажам ретко гледам заинтересирани за овој смер, инаку и јас планирав на филозофски, педагогија да одам и интерните не ми одговараат :/ . Ти од Штип ли си ?

19. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Да. Планирав и јас Филозофски :D земав информатика. Ти се мислеш меѓу Педагогија во Скопје и Акшерство во Штип, така? Мислам дека кај и да одеш ќе те примаат.

20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.738
    Допаѓања:
    43.869
    На секој факултет има различна сметка на буџетски корисник и приходна шифра нели?Зошто брат ми сака да се запише на Факултет за физичка култура е сега на страната на факултетот нема податоци за сметки на кои треба да се уплати 300 ден. и тие други трошоци...има ли некој што знае некои инфо. за овој факултет.Фала