Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Жиро сметката е иста. Само на друга уплатница ќе треба да уплатиш.

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    На уплатата за упис има уплатна сметка и приходна шифра и програма, додека на таксената марка има сметка на корисник и приходна шифра и програма што не е иста со оваа другава. Приходната шифра е од факултетот, ама не знам за твојот само за Економски знам побарај ќе ја најдеш на нивниот сајт :)

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. madridistaa

madridistaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    5
    кога ги префрате студиите од левата во десната листа тие што се на филолошки турки јазик мајчин не го префрлувате нели
    само турки мајчин

4. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    4.782
    Се мислам дека нема да влезам на психологија :^)
    Под неа ми стои дефектологија ама и за таму има доста заинтересирани и штиклирав дека се согласувам со 400 евра. Многу ми е страв :(

5. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Девојки како може да има грешка кога на обичниот калкулатор си има стандард поени за оценките а на калкулаторот за финки си има за соодветни и несоодветни предмети. Е сега најверојатно имаш помалку поени на финки затоа што и двата предмета ти се несоодветни.

Од интерните предмети можат да се освојат најмногу 16 поени (кога двата предмети се соодветни), 13 поени (кога едниот предмет е соодветен, а едниот несоодветен) или 10 поени (кога двата предмети се несоодветни).

И имам едно прашање. Универзитетски лист и универзитетски пријавен лист ист документ ли е?

6. tea19

tea19 Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    23
    Колку поени имаш? Можеш повторно да ја препратиш пријавата изменета и одштиклирај го тоа ако се предомислуваш.. сепак оваа година има доста заинтересирани и за дефектологија и за психологија може паметно ќе ти е и трет да ставиш..

7. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Истото е Штрумфета :)

Инаку за подредувањето предмети убаво си пишува дека треба да се подредат сите, пр. за кај мене сите 7 од најпосакуван до најнепосакуван и ги подредив. И 100 поени да имав, пак ќе ги подредев зошто и лани на уписот задолжително било да се подредат рачно.

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    4.782
    57,278 сум имала, погрешно сум пресметала претходно.
    Малку е ова за психологија, видов резултати од лани и последниот од 400 евра е со 70 поени.
    Незнам како ќе биде оваа година стварно а за дефектологија пак има некоја шанса зошто има и втор уписен рок а психологија нема, одма се потполнува.

9. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Штрумфета, јас пресметував на оној калкулатор на кој нема соодветни/несоодветни. Еве тука
    http://join.finki.ukim.mk/Calculator.aspx ЗНачи колку вкупно поени имам без разлика дали ми се соодветни или несоодветни.

10. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    До кога е електронското пријавување?

11. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Треба да се испринта и пополни она Изјава за користење на личните податоци?

И дали уплатницата за административната такса од 50 ден се пополнува со истите податоци од таа со 300ден? На страната на економски имаат дадено само податоци за пополнување на уплатницата од 300ден :^)

12. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    не е иста жиро-сметката на таа од 300 ден и за административна такса !

13. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    Уплатницата за таксена марка од 50ден. е иста за секој факултет, јас колку што разбрав тие пари одат во министерството за образование, барем така ми кажа една другарка. Jaс планирам утре се да уплатам и ќе барам од банката да ми дадат пример како треба да се напише за таксена марка, така ми кажаа :)

Сакав да ве прашам универзитетски пријавен лист е исто како и конкурсен пријавен лист што треба да се земе од некоја книжара или од факултетот или не е така? Ако е така да го принтам ли универзитетскиот лист или немора? Вие како правевте?

14. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Сега и јас сметав, на калкулаторот на уким имам помалку а на калкулаторот (на обичниот) на финки повеќе. Тек па на овој за не/соодветни најмалку. Најверојатно факултетите различно си ги бодуваат оценките затоа така испаѓа.

И мене ова ме бунеше ама на фб-страната на финки пишува дека не мора сите да се подредуваат.

На Lux, starbucks и Plavusa.17 им се допаѓа ова.
  15. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Бев денес до Економски и од книжарницата си купив универзитетска пријава и земав уплатници. Пред малку ја пополнив електронската пријава и скоро сите документи за упис ми се стокмени.
    Само сакам да прашам дали треба да се печати интерниот пријавен лист ако знае некој со сигурност да ми каже?
    А што се однесува до изјавата за неподигање на документите би требало да ја испечатиме затоа што не ми дадоа такво нешто денес кога бев.

16. Bruxa

Bruxa Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Женски, значи морам да прашам. Дали мора да го пополниме електронските пријави? и со нив испринтани да одиме со дипломата и сл. да се запишиме? читав наназад ама не можев да сфатам шо е работата со пријавиве :$ ако не ви е мака, ве мооолам да ми објасните :)

17. Saniche19

Saniche19 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    10
    девојки јас сега ја поплнувам пријавата кој е тој број што треба да го запомнам? Горе десно пишува број на пријава тој ли е? ВЕ МОЛАМ ЗА ОДГОВОР

18. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на: