Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.542
    Допаѓања:
    42.902
    Јас имам едно прашање во врска со клучот по македонски за тестовите.Што значи тоа во втората колона „Број на цел која се проверува„ и пишува пр.цел бр. 1,4,9,5, може е глупо прашањето, ама стварно не ми е јасно со е, нема ми никаква логика :$ :D

2. LilMissBossy

LilMissBossy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    203
    Ме интересира дали на странава каде што се тестовиве од минатите матури по македонски јазик,дали се целосни? Една другарка нешто ми спомна демек не се цели тестовите таму..

3. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Не ми се верува дека повторно јас одговарам, стварно не сум толку опседната како што ви се чини. :rofl:

Абе нели има прашања со одговори и прашања со заокружување. Е, тие со заокружување се прегледуваат со скенер, а тие со одговори ги прегледуваат тестаторите. Тие се цел на проверување. :D

Така укопчав јас, ако грешам, поправајте. :wasntme:

4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.542
    Допаѓања:
    42.902
    ^Целосни се, јас ги имам англиски испечатено и тоа проф. ни ги даде и рече дека се целосни и листот со темите ни го даде, после кога ги видов тука беа истите.
    Едит:Па сигурно е тоа друго нешто пологично нема :?: :D А не ни помислевме дека си опседната немај гајле, јас пак ја проверувам темата на 5 мин да видам да не има нешто, ептен сме испаничиле :worried:

5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Ајде нека помине само побрзо. :D

Најсмешно ми е кога ми викаат дека сум им влевала доверба, многу самоуверено сум изгледала во однос со матурата. :rofl: А јас, још мало да се упишким у гачице. :rofl:

6. K-a-t-e-n-c-e

K-a-t-e-n-c-e Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    32
    И јас цело време ја отварам темава :worried:
    Може малку помош во врска со писмата англиски??
    Вака: ако треба да напишеме формално писмо, дали треба да си ја напишеме адресата и ако треба дали може некој да напише македонска адреса да видам како би изгледало тоа :?: тапа сум англиски луѓе :worried:
    и дали адресите треба да се бројат ?

7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.542
    Допаѓања:
    42.902
    Ќе помине и тоа, само како?Ова е реторско прашање да си знаете :!: :D мајќе ми, ми се испилија во мозокот :puke:
    А Катенце мислам дека не треба адресата освен ако не пишува во упатството, проф. ни кажа на нас како се пишува ама кога вежбавме не ја користевме.Вака во горен десен агол стои адреса на испраќачот и под неа дата,па лева страна во линија одма под датата стои адреса на примателот или пр. ако нема адреса To the manager итн. и продолижуваш со Диар нанан...

8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.737
    Допаѓања:
    145.159
    Мислам дека не се брои а дали задолжително е да се напише незнам. Писмото го поцнуваме со Dear Mr/Madam ако немаме дадено на кој го пишуваме писмото. :)

Прикачени фајлови:

9. K-a-t-e-n-c-e

K-a-t-e-n-c-e Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    32
    Фала девојки, само некако не ми иде формално без адреса .. Ќе треба професорката и јас да си ја барам за сигурно :) :)

10. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Дечки во колку почнува полагањето македонски, во 10 ли :^) И треба да сме таму 15мин порано, како што ме информираа мене :?:

11. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    А колку треба да се има бодови/проценти за одредена оценка (2ка,3ка,4ка,5ка)???

12. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.111
    ајј луѓе дај помогнете..сега додека разгледувам,видов нешто сте спомнале тема „Реализам„...по македонски ќе биде темава,сигурни сте??

13. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    9 и 30h треба да сме во школото.

14. bunny.misuaxx

bunny.misuaxx Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    Најновото било дека ке има сензор за мобилни.. хахах убаво ни напраиа

15. Naduli

Naduli Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Барав нешто во врска со матурата, и налетав на форумов :) Ептен не можев да не се приклулам, бидејќи како што гледам кај сите владее исто расположение.. :) И јас сум испопаничена и слушам нон стоп некои новости ии ме заинтересира за есејот тоа што беше, темата Реализам? Ве молам доколку имате било какво сознание пишете! Благодарам однапред! :)

16. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Информација од трета рака, ама од доверливи луѓе. Да не се пишувала тема за реализам, како и зошто, не ми кажаа. :tmi:

едит : под тоа подразбирам дека препорака било да се одбере слободната тема

На Naduli му/ѝ се допаѓа ова.
  17. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Леле јас па тоа мислев да земам :^) . како така а во слободна па што ке има :sweat:

18. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    нас професорката на спремаше за реализам и ни рече да си земиме критики за Злосторство и казна и за Чичко Горио и да си го прочитаме и никажа отприлика кои аргументи би можеле даги наведиме, бидејки за реализам ги имаме самите аргументи во делата, а слободна теа за што било можи дани се пади и да не знајме, баш што аргуенти да искористиме. Бидејќи во самиот вовед треба да кажиме, каков став заземае, позитивени или негативени понатаму во наредите пасуси да ги наведуваме и образложуваме аргументите.
    н би одбрала слободна тема, ако мид атад некоја глупост ко лани штурецот и мравката што ќе писшувам, секој различно го сфаќа

19. Little-one

Little-one Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    79
    Баш со темата за реализам не може да се направи грешка. Две дела од кои можат да се направат многу паралели помеѓу ликовите. До некаде иста содржина се обработува.

Иначе од сигурни извори треба да има 5 параграфи и одприлика некаде 350 - 450 зборови за составот од релизам. А како можна тема ‘‘ Психологиите на ликовите го отсликуваат општеството‚‚

20. bunny.misuaxx

bunny.misuaxx Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    Kај нас професорот е оценувач и ни каќа дека нема шанса да е под 450 збора... :geek: