А ако си во државна квота партиципацијата од 200евра кога се плаќа? 100евра првиот 100евра вториот семестар така? И кога е тоа плаќање И од каде ова со 750 ден сега? ццц само за пари се зинати сите
Ако ве примаат уплаќате што си пишува на секоја страна за одреден факултет.Значи како што имаше кои документи треба да се носат при пријавување, така има и за запишување, на секој факс, за различни работи се уплатува мислам.Инаку тоа во Борис Трајковски е како свеченост за бруцошите, на некои факултети тогаш им ги доделуваат индексите, а на некои на самиот факултет.Ама на 31 или 30 кога ќе одите да се запишувате, ви даваат број на индекс, го пополнуваат со слики и информации и тоа. И не се мислете толку, без паники се ќе си дојде на место, само не се нервирајте.
Резултатите на факултет на 22ри уште сабајле ќе ги истакнат, а исто и на уписи.уким.мк, така? Аманнннннннн АЈДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ многу сум нетрпелива
Па последниот во државна лани влегол со 50 поени.Тој има 62.8.. така да се надевам ќе го примаат.Ти колку имаш?
Па можно е и како што кажа 1209 дека на некои факултети ке се земаат од тука а некои од Борис Трајкоски.Ке има сигурно подетални информации на страниците од секој факултет.
^^^ Абе ајде, како нас толку матуранти ќе не собере во една сала? Јас мислам дека секој факултет си има посебен прв час свечен. П.с. еве линк од претходната год.. http://www.fakulteti.mk/upisi/2011-2012 ... enija.aspx
На страната на финки пишува прелиминарни листи на 23ти. ^Во штип е угд во скопје е уким - различни универзитети, различен начин на функционирање.
Ова е идиотизам, на требаше на 21 да има конечна листа. Затоа што од 21 се почнува со аплицирање за во студентски дом. Сега да не треба јас се барам на конечни листи па за да аплицирам? Нема шанси да чекам. Јас аплицирам утре, а за примена си викам сум со 92,нешто поени и се надевам дека немаат таму грешки во пресметувањето исл..