Дечки мене не ми е јасно нешто, тука на списоциве се сите они кои што имаат аплицирано? тоа значи дека сеуште не се знае дали се примени студентите или пак дека сите што ги има на список се примени? што е со списоциве бе, бог да чува, у мое време не беше вака... ц ц ц
http://www.fakulteti.mk/upisi/2012-2013 ... s2012.aspx по завршувањето на 1 уписен рок на страната на секој факултет ќе си има дали има место за уште студенти и колку
Тоа се прелиминарни листи и доколку кај некој има згрешено со поените праќа приговор најдоцна еден ден по објавувањето на прелиминарните и тоа се корегира и на 27 август ќе бидат конечните листи и тогаш тие се примени
На 27 дури конечни??? Значи кој идиотизам јас аплицирам од 21 до 27 за во студентски а дури на 27 100% ќе знам дали сум примена! Хаос систем со еден збор... Ај јас сигурно сум во државна како што ги гледав поениве на правен оваа година послаби се, па си викам во првите 100 дека сум, а до 300та ехеее, ама за некој кој е на стаклени нозе... е стварно воопшто не размислуваат!
^Oтсекогаш било така, не е тоа само сега.Секогаш прво аплицираш за дом, а потоа знаеш дали си примен на факс.Затоа често се продаваат места во домовите, има некои што седат нелегално.Тоа ти е тоа, нема што да ве буни ова, така е.
Да ама ако те има на прелиминарен носиш документи од 30ти до 3ти а запишувањето на факултетите е на 30 и 31, па конечниот од студентски е дури на 8ми, а во молбата која ја пополнуваш и носиш со другите документи за студентски дом има број на индекс, значи мора да си запишан на факултетот за да ги поднесеш документите за во дом...
За девојката што прашуваше,за резулатите од Ликовна уметност. Имаат објавено резулатати од факулетот за ликовни уметности Баш видов попладнево.
Амн бре овија од економски планират ли нешто у скоро време да објават прелиминарна листа или слабо да не си чекам ја?
Една другарка ми кажа дека ќе ги објавиле дури вечер не,не можам да чекам до вечер ајде нека ги објават сега како можеа другите факултети да објават,а овој божем економски па нека биде економичен и нека ни заштеди време и живци
Како вечер, па до вечер ќе ги искинеме нервите, не е хумано тоа од нивна страна лелееееее Или да се надеваме дека до 12 часот ќе бидат, мора да бидат така да мислиме инаку.......
А каде да ги чекаме резултатите од економски на страната www.fakulteti.mk%2Fupisi%2F2012-2013%2Frezupis2012.aspx ,да се најавиме на елетронскиот систем или да одиме на факултет , што мислите?