Jas veke se najdov na spisokot od drzavna kvota nekade pri kraj no sepak na drzavna.. ama dali e mozno po vtor upisen rok nekoj drug da vleze vo drzavna i jas da padnam vo privatna.. ? mene mi zvuci malce neprifatlivo ama.. ete spomnato mi e i bas sakav da prasam.. )
Имав една другарка што доби ваква стипендија,но всушност не добиваше пари како што се стипендиите со просек туку беше ослободена да плаќа се што плаќаа другите-200 евра(партиципација),4000 ден за тетратки,750 ден за ИКСА и сите тие работи АМА само прва година од 2 па натака не ти се важи таа стипендија.Таа беше на економски пред 2 год сега дали е вака нз
Во акаунтот на уким ја имаш ако не ти ја отвара оди на тоа последното отвори го, тоа е дека е заштитен сајтот и ќе се отвори. Ако не најдеш пиши ми ЛП ќе ти пратам.
Јас сум малку досадна со прашањава, ама морам да се информирам. А тоа со стипендиите со ослободување од плаќање важи за сите факултети и за сите први десет со најмногу поени? И какви се тие 4000 денари за тетратки бе? И тоа треба да плаќаме?
Најдобри вкупно од сите смерови значи не по смерови? Па пак сум трета по сите смерови според поени, тоа значи дека бесплатно ќе студирам?
Па така треба да биде, иако ти прашај си пак ама јас знам лани така беше, Дузи зеде таква стипендија и пиши и на неа ќе те упати
на електронскат пријава ми стасаа резултати од прв уписен рок за успехот од средно ама не отвара зборам за филолошки отвара кај некој
Не се секирај со непотребни работи, нема шанси ова да се случи. Луѓето си го пропуштиле рокот, затоа постојат 3 уписни рока П.с. кој се на ФИНКИ , со помош на програмирање дечко ми ја направи ранг листата, ми вели дека приближно ќе е таа. Ако некој сака да му кажам, ЛП. И да, ја според таа листа сум негде на средина на државна квота. Ама нејќам да се радувам однапред
Женски може некоја од вас да ми ја прати ранг листата за на економски кога одам да се најавам ми вика адресата не постои во системот?
Amaa, na konkursot pisuvase deka primaat samo 40 privatna i 40 drzavna.. i mestata se popolnati.. a mislam deka mora da ima vtor upisen rok.. i kako, ako nekoj so 90 poeni se prijavi na vtor upisen dali jas so 75 ke padnam vo privatna.. me svakjas ?
Црнокоса, нема никакви шанси некој од втор уписен рок да ти го фати местото. Ти уплаќаш на 30/31 август за државна, добиваш индекс, пријавуваш семестар, а некој што аплицирал на 3 септември не може да ти го фати местото без разлика колку поени има...Не може. Ако те има на конечните на 27ми во државна, тогаш ќе си бидеш во државна. Нема шанси некој од втор рок да ти фати место!