Во случај некој да заборавиле да го пишат на прелиминарнава листа, а се пријавил, може да поднесе приговор. па да го има на конечна. Или во случај некој да има јаки врски, го нема на прелиминарна, а ќе го пишат во конечна.
Примена сум во државнааа! Јеее... ова сега се конечни резултати или? Море на правен цела државна квота е исполнета 300 души тешка работа дека ќе има некои поголеми промени и годинава послабо од лани лани последниот во државна беше со 84 поени годинава со 79 честитки на сите идни студентки се надевам сите си ги исполнивте сопствените цели! поззз
http://www.fakulteti.mk/Files/ekonomski ... %20rok.pdf Скопје http://www.fakulteti.mk/Files/ekonomski ... ista-0.pdf Прилеп
Дури на 27 ќе излезат листите каде што прегледно и по ред (според бодови) ќе бидат подредени кандидатите кој е во државна а кој во приватна квота??? Ова вака како што е треба да броиш колку луѓе имаат повеќе бодови од тебе за да видиш отприлика каде си. А богами видов доста со повеќе бодови од мене, односно 99, нешто. Ама не планирам да ги бројам, сигурно не беа повеќе од 50.
Денеска на правен имаше да речам конечна со поени и сите други формалности така да Simply Elegant чекај секој момент резултати
На економски на сметководство и ревизија сум 78 по ред како шо сметав според поените,а тоа значи државна квота
Според овие резултати од филолошки јас сум примена Сега нормално треба а ги броиш колку се пријавени ама за на мојава катедра има сеуште место така да нема простор за грижи нели ?? Јас така мислам , дека нема да има некои измени за тоа кој е во државна ако има сеуште место ... Во право сум ?
и ја сум на филолошки потоцно англиски и книжевност е нез дали 200 примат книжевност или и преведување се заедно сметав ако примат 200 само на книжевност би требало да сум 49 . солидно
Ако сеуште има празни места во државна квота значи сите пријавени се во државна.. а на која катедра од филолошки се запиша?
Леле луѓее кажувајте што е тоа конфинасирање?што значи ако имаш да а што ако имаш не? Тоа да не е нешто за приватно да си плаќаш а не во државна квота?Леле кажувајте...зашто гледам има некој со помалце бода НЕ а со поише некој ДА??СЕ збркав тотално!
Со кофинансирање ти е слично ко приватно да си и плаќаш 400евра ако имаш да значи дека прифаќаш ако нема место во државна квота за тебе да си плаќаш 400евра наместо 200евра
Кофинансирањето ти е приватна квота. Тоа ДА, значи дека прифаќаш да си во приватна квота, НО само во случај ако не те примат во државна.