Форумџика на годината

Полагање матура и уписи за на факултет

Discussion in 'Образование' started by anastasija19, Jan 20, 2010.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Не зборувам пред време. Кога ќе има конечни резултати ќе се радувам ако влезам во државна, ако не нема и готово :!:

2. Ickovska

Ickovska Истакнат член

Ќе може ли да ми ја пратите листата по департмани за економски факултет скопје?

3. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Најави се на страната на која се пријавувавме електронски и во тоа ранг листи ги има

Ickovska likes this.
  4. mace1

mace1 Истакнат член

кај мене нема :worried:

5. Saniche19

Saniche19 Активен член

300 примаат на англиска книжевност, а на ПИТ 170 на англиски прв а за другите нз.. :)

6. M-lady

M-lady Истакнат член

23.08.2012г. - Доставување на прелиминарни резултати во училиште (објавување во училиштата во 12 часот)
    23 и 24.08.2012г.- Прием на приговори во училиште и доставување на приговорите од УМК до ДИЦ.

24.08.2012 г. (од 12 до 15 часот) - закажување за увид во тестови на телефон: 079490314 за математика, 076490315 за странски јазик, 076490312 за мајчин јазик и филозофија

27.08.2012 г. - Увид во тестови

29.08.2012г. - Доставување на резултати од разгледани приговори до училиште

30.08.2012г. - Доставување на конечни резултати до училиште (објавување во 12 часот)

луѓеее а ние шо полагавме во августовскиот рок кога ке земамее дипломиии??? ќе можиме да се запишиме на втор уписен роккккккккккк?????????????? :envy: :@

7. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Влегов во државна квота. Среќна сум. :) :) :dance: :dance:

8. aways

aways Истакнат член

дечки резултатите конечни на 27ми, не денес -_______________________-

9. UnderTheSun

UnderTheSun Истакнат член

јас неможам ни да се најавам не ми ја прима адресата незнам зошто ми вика адресата ја нема во системот

10. Saniche19

Saniche19 Активен член

Со среќа на сите феминки и на тие што влегле у државна и у приватна па се 10 да си редимее :)

anneyy likes this.
  11. Ducky

Ducky Популарен член

Ми треба помош!
    На прелиминарната листа видов дека јас сум четврта на листа по висина на бодови за мојот смер. Во државна квота примаат 50. Тоа, нормално, би значело дека јас сум примена во државна квота, но ми пратија мејл од факултетот дека поради големата заинтересираност т.е. поради тоа што веќе е пополнета државната квота, дека сепак треба да се поднесе приговор за промена на статус на кофинансирање. Јас при уписот избрав да влезам со кофинансирање во случај да се исполни државната квота итн.
    Дали мислите дека има потреба да поднесувам приговор, бидејќи јас сум една од појаките со бодови и мислам дека нема шанса да ме турнат надвор од државна квота.
    Што мислите? :*

12. anneyy

anneyy Популарен член

Тој мејл најверојатно на сите пријавени им го имаат испратено автоматски, без разлика на поените. :wasntme:
    Ако си сигурна дека си во државна нема потреба од приговор.

А, плус тоа веќе си прифатила кофинансирање, во случај да не влесеш во државна. :)

13. mace1

mace1 Истакнат член

лелел се ми се испомеша :^) на кој факултет си? и ако си согласена мислам ако си избрала со кофинансирање зошто повторно да поднесуваш приговор за промена на статус со кофинансирање :^) ако си избрала со кофинансирање, тогаш си со кофинансирање, не те разбрав :?: а на другите ви дојде таков маил?

14. anneyy

anneyy Популарен член

Ова нема врска.
    Тоа е едно ливче што се поплнува, а ќе биде со кофинансирање АКО и само ако не е примена во државна.

15. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

е вака сеа.. едно нешто не ми е јасно.. не сум матурант ама сакам да се осигурам. на факултетот за туризам примале 50 студенти а до сега имало пријавено 85 .. е сега ако се пополни бројот уште на првиот уписен рок па значи нема да има потреба од втори и трети??? ќе може некој да ми го објасни ова

16. mace1

mace1 Истакнат член

нема да има втор и трет уписен рок, бројот што го барале 50 е исполнет,ако имало 85 пријавено значи дека ќе отпаднат 35 :*

Sw3et.Ang3l likes this.
  17. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Ова е нешто како или конкретна критика за ние што пишавме државна, приватна? Па кандидатите се тие, бодовите им се тие, и да се смени повеќе од 5 души не се. И што има лошо во тоа што си избројавме колку пријавени имаат повеќе поени од нас и знаеме отприлика на кое место ќе бидеме рангирани и тоа место во која квота припаѓа? Резултатите се овие, само што на конечната листа ќе бидат средени по департмани и квоти и друга разлика не треба да има, а вака се измешани. А луѓето сме тие, тоа е.

18. Ducky

Ducky Популарен член

Завршив работа, тоа важело само за тие на дното од листата.

19. 1209

1209 Форумски идол

За сите што прашаат за стипендиите.Ова важи за сите факултети под УКИМ, првите 10 на листата се ослободени од партиципација во прва година, ама првите 10 на цел факултет, не по смерови.Лани имаше објавено на крајната листа кои се тие.Јас бев годинава и некои факултети се уплаќаат па потоа ви ги враќаат парите, а на некои воопшто не уплаќате партиципација, туку потпишувате таму нешто на денот на уписи.Значи не уплаќајте додека не прашате.Имајте си спремано уплатница и ако треба ќе тркнете на денот на упис и ќе уплатите.
    Ова е ослободување за за прва година, понатаму си плаќаш.

И за тетратките што прашувавте.Тоа се трошоци за тетратки при полагање колоквиуми,кои ги добивате од фак. и на сите факултети ова е задолжително.Си пишува вајда на страните што се треба да се уплати.

Doozy and Lux like this.
  20. starbucks

starbucks Популарен член

Втор пат прашувам.
    На Дефектологија последниот во државна колку поени има?