Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Не зборувам пред време. Кога ќе има конечни резултати ќе се радувам ако влезам во државна, ако не нема и готово :!:

2. Ickovska

Ickovska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    94
    Ќе може ли да ми ја пратите листата по департмани за економски факултет скопје?

3. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Најави се на страната на која се пријавувавме електронски и во тоа ранг листи ги има

На Ickovska му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    кај мене нема :worried:

5. Saniche19

Saniche19 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    10

300 примаат на англиска книжевност, а на ПИТ 170 на англиски прв а за другите нз.. :)

6. M-lady

M-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    6
    23.08.2012г. - Доставување на прелиминарни резултати во училиште (објавување во училиштата во 12 часот)
    23 и 24.08.2012г.- Прием на приговори во училиште и доставување на приговорите од УМК до ДИЦ.

24.08.2012 г. (од 12 до 15 часот) - закажување за увид во тестови на телефон: 079490314 за математика, 076490315 за странски јазик, 076490312 за мајчин јазик и филозофија

27.08.2012 г. - Увид во тестови

29.08.2012г. - Доставување на резултати од разгледани приговори до училиште

30.08.2012г. - Доставување на конечни резултати до училиште (објавување во 12 часот)

луѓеее а ние шо полагавме во августовскиот рок кога ке земамее дипломиии??? ќе можиме да се запишиме на втор уписен роккккккккккк?????????????? :envy: :@

7. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Влегов во државна квота. Среќна сум. :) :) :dance: :dance:

На taznatajbg, Strumfeta93, Speechless и 5 други им се допаѓа ова.
  8. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    660
    дечки резултатите конечни на 27ми, не денес -_______________________-

9. UnderTheSun

UnderTheSun Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    98
    јас неможам ни да се најавам не ми ја прима адресата незнам зошто ми вика адресата ја нема во системот

10. Saniche19

Saniche19 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    10
    Со среќа на сите феминки и на тие што влегле у државна и у приватна па се 10 да си редимее :)

На anneyy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ducky

Ducky Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.633
    Ми треба помош!
    На прелиминарната листа видов дека јас сум четврта на листа по висина на бодови за мојот смер. Во државна квота примаат 50. Тоа, нормално, би значело дека јас сум примена во државна квота, но ми пратија мејл од факултетот дека поради големата заинтересираност т.е. поради тоа што веќе е пополнета државната квота, дека сепак треба да се поднесе приговор за промена на статус на кофинансирање. Јас при уписот избрав да влезам со кофинансирање во случај да се исполни државната квота итн.
    Дали мислите дека има потреба да поднесувам приговор, бидејќи јас сум една од појаките со бодови и мислам дека нема шанса да ме турнат надвор од државна квота.
    Што мислите? :*

12. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Тој мејл најверојатно на сите пријавени им го имаат испратено автоматски, без разлика на поените. :wasntme:
    Ако си сигурна дека си во државна нема потреба од приговор.

А, плус тоа веќе си прифатила кофинансирање, во случај да не влесеш во државна. :)

13. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    лелел се ми се испомеша :^) на кој факултет си? и ако си согласена мислам ако си избрала со кофинансирање зошто повторно да поднесуваш приговор за промена на статус со кофинансирање :^) ако си избрала со кофинансирање, тогаш си со кофинансирање, не те разбрав :?: а на другите ви дојде таков маил?

14. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Ова нема врска.
    Тоа е едно ливче што се поплнува, а ќе биде со кофинансирање АКО и само ако не е примена во државна.

15. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    е вака сеа.. едно нешто не ми е јасно.. не сум матурант ама сакам да се осигурам. на факултетот за туризам примале 50 студенти а до сега имало пријавено 85 .. е сега ако се пополни бројот уште на првиот уписен рок па значи нема да има потреба од втори и трети??? ќе може некој да ми го објасни ова

16. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    нема да има втор и трет уписен рок, бројот што го барале 50 е исполнет,ако имало 85 пријавено значи дека ќе отпаднат 35 :*

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ова е нешто како или конкретна критика за ние што пишавме државна, приватна? Па кандидатите се тие, бодовите им се тие, и да се смени повеќе од 5 души не се. И што има лошо во тоа што си избројавме колку пријавени имаат повеќе поени од нас и знаеме отприлика на кое место ќе бидеме рангирани и тоа место во која квота припаѓа? Резултатите се овие, само што на конечната листа ќе бидат средени по департмани и квоти и друга разлика не треба да има, а вака се измешани. А луѓето сме тие, тоа е.

18. Ducky

Ducky Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.633
    Завршив работа, тоа важело само за тие на дното од листата.

19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.977
    Допаѓања:
    45.680
    За сите што прашаат за стипендиите.Ова важи за сите факултети под УКИМ, првите 10 на листата се ослободени од партиципација во прва година, ама првите 10 на цел факултет, не по смерови.Лани имаше објавено на крајната листа кои се тие.Јас бев годинава и некои факултети се уплаќаат па потоа ви ги враќаат парите, а на некои воопшто не уплаќате партиципација, туку потпишувате таму нешто на денот на уписи.Значи не уплаќајте додека не прашате.Имајте си спремано уплатница и ако треба ќе тркнете на денот на упис и ќе уплатите.
    Ова е ослободување за за прва година, понатаму си плаќаш.

И за тетратките што прашувавте.Тоа се трошоци за тетратки при полагање колоквиуми,кои ги добивате од фак. и на сите факултети ова е задолжително.Си пишува вајда на страните што се треба да се уплати.

На Doozy и Lux им се допаѓа ова.
  20. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Втор пат прашувам.
    На Дефектологија последниот во државна колку поени има?