Јас кратко и јасно го напишав само мојот смер, никој друг, и не се согласив за кофинансирање, и бидејќи имав несоодветни интерни предмети ми скратиле некое бодче, и затоа не бев многу сигурна дека ќе влезам . А зашто не отидеш до факултет, да се распрашаш за префрлање од една во друга студиска програма? http://join.finki.ukim.mk/Files/%D0%9F% ... ograma.pdf
http://www.medf.ukim.edu.mk/upload_vest ... 014463.pdf тука провери, подредувај, па одприлика ќе видеш дали те има или не
Ако има завршено според друга програма ќе биде во посебна листа, тие со 100 бодови се ваша генерација или некоја прошла, битно полагале матура сигурно. Јас кога се запишував кај мене имаше две постари девојки без матура и си беа на посебни листи. Овие со 100 бода имаат мн јака матура и плус поени од некои натпревари. Еден мој другар имаше 100 поени со дипломи од натпревари по математика.
Можи и ден порано?^ едно прашање таа партиципацијата ја плаќаме на истата жиро сметка на која плаќавме 300ден?
Последниот во државна на медицина е со 98... е тоа е крцање драги мои а приватна 92. Оуууу маааааај гаааааад уај донт ју тејк миииии
Конечни ранг листи од I уписен рок на Медицински факултет - Општа медиина, Стручни медицински сестри Конечна ранг листа -Општа медицина - Државна квота конечни се
и од правен има конечна, јас сум се искачила некое место погоре во државна Едит: збор-два за електронскиот индекс? што како зошто итн..?
Не можеш бидејќи сега ќе потпишеш договор баш знам дека една феминка прашала за ова бидејќи имала солиден успех и и рекле дека потпишала договор дека сите 4 години ќе си плаќа 400 евра и не можело
Можеш само зависно од успехот да смалиш 100-200 евра на 1 семестар.Незнам не сум информирана за тоа, ама ако ти смалат после ќе треба во факултет да идеш да помагаш за нешто и нз др што
Истото со душа го чекам. Кога ќе излезе нашиот список бе, конечната листаа ааааааааа. Нестрплива сум.
Гледам на повеќето факлултети се објавени конечните листи. Честитки и многу успех до новите академски граѓани