Примена сум на фармација во приватна квота честитки до сите што се запишаа на факултетот што го сакаа, било во приватна или во државна квота и само 10 да редиме , а за потешките предмети и 9 и 8 не е лошо
Зошто не можам да се логирам на iknow системот? Треба нова регистрација или? Ајде малку помош https://www.iknow.ukim.edu.mk/Account/L ... urnUrl=%2f
Не сака, ми дава Невалидно корисничко име или лозинка Пробав со Заборавена лозинка, го пишувам маилот и ми кажува Емаил адресата не постои во системот.
На 30 и 31 август е запишување на пријавените од прв уписен рок Пријавување во втор уписен рок е на 3 и 4 септември.
значи на 3 и 4 а има некој информација дали можи без дрзавна матура да влезам на факултет и по колку прима студенти на еден смер во дрзавна квота ????
^Можеш да влезеш во државна квота само доколку на смерот на кој аплицираш има слободни места во државна квота. И на секој факултет бројката на студенти кои ќе влезат во државна квота е различна. Иначе може да се земат документите од факултетот на кој било аплицирано на прв уписен рок за да се аплицира на друг на втор уписен рок?
Eм без државна матура, ем на втор уписен рок, ем државна квота. Не бараш премногу? Иначе ако прашуваш за Кирил и Методиј и не знам дали уствари примаат студенти без или со училишна матура, треба да си прашаш, а на другиве сигурна сум дека примаат, доколку има место нели. Ако прашуваш за Кирил и Методиј почекај да излезат конечните листи и ќе видиш колку слободни места има за секој департман посебно.
Е да прискапичко е. Му кажав на татко ми ама ми рече дека парите не се проблем. Јас завршив математичка Б комбинација каде не учевме баш многу математика. Па плус знаење воопшто нема да ми шкоди.
Знае ли некој што треба да се носи на запишувањето на Филолошки? Мислам дали треба да се се носи нешто плус од она што беше напишано во конкурсот?