a moze li slika od matura so kapa bidejki taka se slikavme nie drugarka mi veli deka moze pa sakam da slusnam vasi mislenja Spoiler se izvinuvam za latinicata pisuvam od telefon
Во прилеп на финансиски менаџмент примаат 30 души во државна а само таму квотата е пополнета, така да ако се запишиш ќе бидиш во приватна
Знам дека е глупо прашањево, но сепак да си прашам: дали можеби знаете дали може да се извади слободна карта како за студент со оглед на тоа дека веќе сум примена на факултетот и се објавени конечните листи?
Девојки знае ли можеби некоја од вас колку отприлика пари чинат индексот, легитимацијата и документите за упис што треба да ги имаме на 30 кога ќе се запишување, конкретно на филолошкиот факултет?
Незнам дали и колку ќе имаш прилика за таму заинтересираноста била огромна и конкуренцијата неверојатна, во државна немало примени со 98.Се било 99,100.Од документи веројатно се стандард,сведителства од сите четири години, дипломата од средно, државјанство, извод ( да не се постари од 6 месеци) и мислам дека тука беше задолжително електронско пријавување Ако прашуваше за пријавување а не за упис, да не се разбравме погрешно За упис други се документите.
Ќе стигенеме до 800 не се секирајте. Како што многу работи не ни се јасни, таман. Јас вчера се мислев дека е 26, а денеска 27, ама тоа денеска да ти било 27, значи утре конечните резултати, дека сега Недела не ми се верува да ги стават, ако ги стават уште поубаво.
убаво си кажале на 27 конечните, ама сигурно ќе бидат истите што ги објавија, неможат да направат некои големи измени
Не можеш, затоа што треба да однесеш и индекс кога ќе ја вадиш слободната како доказ дека си студент. Така да ќе можеш да си извадиш тек од кога ќе ти го дадат индексот од факултет.
Ете поправив, сум мислела на 26ти А се вчера мислев дека е 26 Нема врска, утре сигурно треба да излезат конечните.
Еве ме конечно и мене назад , па најпрво да ви честитам на сите што си се запишавте каде што сакавте а воедно и да прашам некој од постарите генерации да ми потврди сигурно дали доделуваат 10 или 5 стипендии на тие со најмногу поени. Јас сум втора по бодови па ќе ги почекам официјалните резултати за да можам да бидам сигурна .
na geodezija se zapisa ili ?? na sekoj fakultet vo skop na ukim se dodeluvat 10 stipendii i se raspredeluvat na nasokite. Za geodezija kako sto znam samo 1 dobiva
Сигурно е, јас кога се запишав беа по 5, лани беа 10, а за годинава колку се точно не знам но сигурно ќе доделуваат. Но не по смерови, туку на 10 со најдобар просек од сите пријавени на целиот факултет, на пример 10 на Економски без разлика дали се на надворешна трговија или финансиски менаџмент, 10 на Правен, 10 на Медицина итн.. И со таа стипендија прва година ти е бесплатна, т.е. не плаќаш 200 евра, а другите ситни трошоци мислам дека треба да се платат, ама не сум сигурна.
Не, треба да потпише факултетот изјава за редовен студент само, не ти ни треба индекс. А тоа ќе може да го подигнеш откако ќе платиш за првата рата и се упишеш.