Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    А каква е таа студентска легитимација?

2. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982

Абе глупост ова... мене ниеднаш не ми притреба ниту пак ми се најде, и налет на се, ми ја украдоа летово. И не планирам да им кажувам во студентски, може ќе им текне некоја казна да платам и да вадам нова. :D

Си имате индекс и тоа ви е најбитното. :)

3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Тебе барем летото ти ја украле, јас мојата ја изгубив уште првиот ден. Ме замараа да пријавам за изгубена ова-она, викам како да не, за едно книвче, кој знае што ќе им текне.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.715
    Допаѓања:
    5.491
    Мислам дека и на правен можеш, барем според резултатите кои ги гледав, приметив дека се групирани, најдобро прашај си детално во централата на УКИМ,бројчето е 3293 293.

5. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Тие не можеш да ги спуштиш,се купуваат во книжарниците кај факултетот.По 50 денари ти е една пријавница,Значи сите три 150 денари.
    Иначе јас завршив се денеска па сеа ми останува да го чекам уште 17ти :) Со среќа повторно на сите :*

6. Ducky

Ducky Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.633
    Малку доцна го видов ова, но сепак да си кажам што имам :D
    Прво, мене од факултетот ми кажаа дека девојката е постара, дека не е наша генерација и нема полагано матура. Сега кога искочија листите каде што пишува кои 10 ќе ја земат стипендијата за прва година, неа ја немаше на листа иако имаше 100 бода. Кај тебе на факултет се потрудиле да направат посебни листи за нив, кај мене не се потрудиле. Тоа е тоа.
    Второ, тоа со дипломите повторно од факултет до факултет. На другарка ми не и ја примија дипломата (1во место на државен натпревар) која сигурно ќе и ги заокружеше 99те бодови на 100 и сигурно ќе си земеше стипендија, со тоа што и кажаа дека дипломи примаат само на тие што се наоѓаат на дното на ранг листата, како и оние што се граничат со приватна квота.

7. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Епа кога ги оставаш документие кај твојот смер на студентски ти ги ставаат сите во папка и пополнетиот индекс и жената (истата што ми ги зеде документите на 16ти) ми го побара бројчето што ми го даде на уписите кога ги оставав документите и ми дадоа ливче Индекс број: тој и тој. На сите така и ко ќе почнеме во амфи театар ќе ги делат ко што разбрав со печати.

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  8. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Мене не ми го бараа тоа ливче кога ги остававме документите само ми дадоа број на индекс и ми рекоа да си видам на страната на економски кога ќе ни ги делат индексите и со тоа ливче да си земам индекс

9. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^Не знам зошто така. Кај мене и на другите бараа, ама ти сметководство беше со маркетинг и надворешна во друга просторија, ама сепак требало да побараат. Како и да е сигурно не е проблем чим си добила број на индекс.

На taznatajbg му/ѝ се допаѓа ова.
  10. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Мене ништо не ми кажаа, всушност на никој не кажаа вакво нешто. Само ги дадовме индексот и другите документи и толку.

11. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Мора да ви даде бројче на индекс.Кога ке го бараш индексот под тоа бројче ќе го бараш.Во папката каде што ги чуваме документите каде што ќе ни бидат архивирани со големи бројки беше испишан бројот на индексот,и мора да си го знаеш него.

12. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Не ни кажаа никакво бројче. Тогаш кога ги однесовме документите на 16 ни дадеа ливче со име, презиме, насока мислам и број. Тој број е евидентниот во Е-систем за рангирање на кандидати. Веројатно по некоја логика, тој број е и број на индекс, само што на нас никој ништо не ни кажа.

13. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    И кај нас не кажаа никаков број од индексот.
    Инаку јас имам две легитимации. Една грешна дома си ја зедво. Се потпишав на грешната и кај потпис на овластено лице и друга ми дадоа. Инаку легитимацијата е како картичка. Малечка, со неколку важни работи ко име и презиме, датум на раќање и една фотографија. Не знам што улога ќе ни врши. :)

14. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Лукс, со таа студенстка легитимација имаме негде попуст мал, за студенти :)

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    На пример како во кафичон Фонтана кај Мавровка кај што пијалаците биле по екстра ниски цени за студенти :D

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ripkata

ripkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    68
    Јас денеска официјално се запишав на факултет.
    Добрo е што ми кажавте за што служи студентскава легитимација, и јас тоа се чудев :)
    И мене не ми го кажаа бројот на иднексот . Само го зеде со останатите документи .
    Како ќе знам кој ми е бројот ? И како планираат да ни ги доделуваат, ќе не читаат еден по еден ?

17. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Јас вчера ги предадов листовите, уплатниците, индексот и стојам на шалтер додека таа таму удираше печати и чекам индексот да ми го врати :rofl:
    Не знаев дека таму требало да го задржат. :wasntme:

А, бројот на оваа студентскава легитимација е ист со бр. на индексот? Или друг бр. ќе има индексот? :?:

На M-lady му/ѝ се допаѓа ова.
  18. wild.wild

wild.wild Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    3
    фискалната што ни ја даваат на угд кога се земаат пријавните листови... треба да се чува? ќе ни треба за подоцна или?

19. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    203
    денес и јас се запишав на правен
    број на индекс не знам! студентската легитимација таму ја зеде
    единствено нешто јас што имам е едно розево ливче кои ни го даваа на денот на аплицирањето
    што тој значи не знам :D
    ајде среќно на сите!

20. Vik4e

Vik4e Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    259
    Јас вчера се запишав,фино лепо собрани сите документи подредени и ги предадов на тетката на шалтер, на крајот ми рече потпиши се во индекс и толку ми го даде мене едниот договор и велам а бр на индекс кој е она вели Чао пријатно останав вака :o :o му кажувам на тато ми надвор он вели можеби не кажуваат после мене отиде една моја школска и таа прашала и и рекле дека ако и требале документи од тоа дали е запишана на фак ке и ги даделе уплатниците да потврдела и така јас пут под ноге и правец на автобуска да си одам :)