Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    На економски за вториот уписен сите смерови се во игра освен финансиски менаџмент и менаџмент - таму сите места се веќе пополнети. На сите други смерови има добра бројка слободни места :)

2. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    време е да ја ослободиме оваа тема за идните матурантки, а ние да си се префрлиме на факултетот кој сме го избрале :lol: ај со лесно на сите во учењето :* да редиме 10, 9 и 8 :inlove:

3. 1001

1001 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ti si na ekonomski fakultet prilep ?imas najdeno so koj da sedis i kade...?:)))

4. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Ама зборуваш за приватна квота,државна нема ништо слободно.А приватна освен финансиски менаџмент и во е-бизнис нема слободни места.

5. ivanak

ivanak Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    13
    Девојки читав негде поназад на страните дека кога ќе се пријавиш електронски на крај ти дава да печатиш документи . Некој пиша дека треба да имаш 6 . сега да ви кажам што имам јас(т.е другарка ми за неа прашувам ќе се запишува во втор уписен рок) 1. интерен лист 2. за неподигање документи 3.националност ( што нема да и треба) 4.универзитетски лист ( пишува дека служи за илустрација и не се печати) 5. уплатницата ( нопмално што служи исто за илустрација) . Значи има 2 документа . Што фали ?? и зашто не ми ги дава сите? прават ли проблем при упис?? Јас треба да ја запишам затоа што се запишува вонредно бидејќи работи , па малце ми е тензија да не ме вратат

6. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Нема врска тоа. На прв уписен сите овде пишеа дека различно им дава, на некој 6, на некој 4, на никој воопшто не му излегле документи за печатење.

Инаку и јас ги имав токму истите овие што ги имаш наведено, од кои таму само интерниот лист и изјавата за неподигање (печатени) ги оставив заедно со другите документи. Универзитетската пријава рачно ја пополнив на денот на пријавување. Изјава за кофинансирање им даваше на некои, но истата мислам дека и на денот може да се поплни (во случај да си согласна кофинансирање).

Тоа е тоа.

7. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Општо зборам нема да има конкурс за финансиски менаџмент и менаџмент. Е бизнис има слободни места, маркетинг, надворешна и сметководство и ќе има конкурс за нив.

8. Cija-si

Cija-si Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    50
    кога е втор уписен рок, или /и трет? и ако може да ми каже некој дали има слободни места на фолозовски, отсек Психологија. фала однапред

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.267
    Допаѓања:
    81.831
    Mислам дека вториот уписен рок е веќе во тек, а конкретно на Психологија не верувам да останало некое слободно место - најголемите гужви во прв уписен рок беа таму.
    Освен ако не останало нешто во приватна квота. :?:

10. Cija-si

Cija-si Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    50
    ако може уште некој да ми потврди за сигурно, официјално, според ранг листи, и број на слободни места...исто и за датумиве со приемните рокови.

11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.267
    Допаѓања:
    81.831
    Па девојче, ако толку те интересираше, ќе отвореше веб-страната од факултетот, ќе побараше резултати од уписи, информаторот или како и да се викаше тоа што излегуваше во весник (го има и на нет), пишува колку места се обезбедени за приватна, колку за државна квота.
    Се гледа колку сте заинтересирани по ова - сè сакате на готовс. Разбирам јас, ова форум е, си даваме совети сваштарии, ама до толку да не ве допре за да прочачкате по интернет. Не ми е јасно, стварно.
    И не сфаќај си го ова лично, имаше уште цел куп вакви „заинтересирани“ кои чекаа на готовс.
    Ама ако ајде, нека ви е со среќа, ама понекогаш навистина треба и сам малце да се потрудиш.
    Види тука, може ќе ти биде од корист ова.
    http://fzf.ukim.edu.mk/index.php/mk/com ... 25/1419-ii

На Cija-si му/ѝ се допаѓа ова.
  12. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    203
    На психологија нема место!
    Има 60 одбиени студенти
    се е полно
    само 20ет во државна, а 80ет во приватна (мислам дека малце е претерано само за пари е ова, според мене можеле 30 со 70 или 40 со 60)

На Cija-si и meow22 им се допаѓа ова.
  13. sani66

sani66 Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Има некој пријавено во втор рок на шумарски вонредно примаат 5 луѓе :/

14. Alone-Girl

Alone-Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    27
    Вториот уписен рок е на 3 и 4, значи беше денеска и утре. А инаку можеш да се јавиш на телефонскиот број од факултетот и да ти кажат најточни информации.

15. solce

solce Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    5
    Ако знае некој да ми каже дали има резултати од вториот упис? Фала Ви :)

16. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Си пишува тука http://www.ukim.edu.mk/dokumenti_m/158_ ... 2013-2.pdf дека резултати од успех ќе има на 7 септември,а конечни на 11 септември

17. solce

solce Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    5
    Фала ти :)

18. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Види ги ти нив, се збогуваат со темава. :P Сигурна су дека уште некој пост ќе пишете додека да почниме, не брзајте. Јас нема да се збогувам, зошто и в година пред полагањата ќе можеме да пишуваме, никој нема да ни забрани, ќе и бидеме од корист на генерацијата што ќе полага. ;)
    ЕДИТ: Кај да го проверам бројот на индексот на ајкноу и зошто ни е важен бројот?

19. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    308
    па најверојатно треба прво порака на маил да ти стигне па потоа да го активираш бројот од индексот. иначи и јас со тоа сеуште се нервирам ми нема стигнато порака, вчера провери другарка ми од Архитектонски и и имаше стигнато се плашам да несто да не е во ред со мојот акаунт... Тоа бројче мислам дека ти е потребно кога ќе ни ги даваат индексите да си го подигнеш со тоа бројче, ама не сум сигурна...

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Saniche19

Saniche19 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    10
    Девојки дали на сајтот на секој факултет ќе истакнат листа кој со кого ќе се падне во група или на 17 кога ќе отидеме ќе ни кажат...?