Си земав документи од Филозофски, не ме примија на психологија мене. Искочи и конечна листа на правен факултет, примена сум на правни студии во втор уписен рок. Со среќа на сите
сакам да прашам дали кога ке се објава резултатите од средно образование значи дека сум примната? и кога се запишувањата
Знае ли некој поубаво да ми објасни што треба да правам со предметите(особено со задолжителните) на тоа www.iknow.ukim.edu.mk ?
Јас сум годинава бруцош на филолошки, поточно а ПИТ па ме интересира колку чинат книгите на ново за сите предмети и дали може истите да ги купиме на старо или да ги копираме? поздрав ))
Дали некој знае дали на ПИТ прва година ќе почнуваме од 17ти или тоа ќе биде само за индекси. Бидејќи имам слушнато дека претходните години се почнувало покасно со настава.
Ама сте се изнапишалееееееее . Алал да ви е. Што е финтата со ајноу системот, што тоа активирање индекси, глупости? Прочитав дека ние бруцошите требало да пријавиме семестар само електронски? Ај некој љубезен ако сака подетално да ми објасни .
Не бе не пријавуваме, веќе кога бевме да се запишеме во пријавните листови 3те пријавивме семестар зошто и електронски? Јас првпат слушам
^^ Штумфетке, ние веќе запишавме семестар мислам А ако ти пратиле на е-маилот порака дека ти отвориле профил на ЦАС мислам дека таму треба нешто Незнам, ни мене не ми е јасно. Ама 90% сум сигурна дека сме запишале семестар.
Абе сите запишавме семестар во пријавата кога се запишувавме. Ама, требало да се пријавиме и електронски тоа било помеѓу 1 и 2 колоквиум ќе ни кажат дата на секој факултет ќе си пишува на сајтот. КАко сите, така и ние тогаш.
Немам ништо на маил, додуша немам ни отворено маил да видам. Појма немам, и ние го коментираме случајот ама не знаеме ништо конкретно.
http://www.fakulteti.mk/news/12-09-12/a ... crkva.aspx Уште што нема да има, а индексите кога ке ни ги даваат ?
Јас како верник не сум против ова, не ми пречи воопшто а и секоја година е на различен факултет, ете испадна оваа година да е таму, па и тоа е факултет, зошто да не. А и не е обавезно, кој сака може да оди, кој не - не мора Индексите во понеделник ги делат
И јас сум верник само чудно ми првпат слушам за ова, инаку сакам да прашам дали ова важи за сите факултети или само за Богословскиот факултет ?
Како што прочитав јас литургијата ќе биде на 16.09.2012 значи во Недела. Понеделник би требало на факултет да бидеме појдени.