Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. Little-one

Little-one Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    79
    Погрешно бев сфатена. ‘‘Гледајќи напред ја градиме иднината“ за слободна тема. И мене така ми кажаа.

За реализам ‘‘ Психологиите на ликовите го отсликуваат општеството‘‘ или тема поврзана со моралот

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Се разбравме сега :) Инаку штознам, се навлеков на темава од реализам, изгледа тоа ќе пишувам. Сега да напишам нешто набрзина и за слободнава тема. ОФФ :worried:

3. Little-one

Little-one Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    79
    Јас само реализам. Посигурна ми е некако. На двете можам да се снајдам ама сигурно е сигурно

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Ај само јас уште еднаш да прашам. 5 или 3 пасуси? Јас во школо секогаш пишував со три вовед, главен и завршен дел значи со 3 вовлекувања. Ај уште еднаш за сигурно :D

5. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Во однос на есејот директно го пишуваме на листот каде се пригледува |( Што ако имаме вишок зборови, па одземаме или сакаме нешто да поправиме, да додадеме.. Нема место за препис кога конечно ќе го средиме :?: Ако е така во главата треба да си го составам, па после да пишувам :x :lol:

И да ве потсетам и јас, не заборавајте личен документ, оти ќе биде џаба спремањето :wasntme:

6. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    Леле колку стресој си накладов со ова матурава. Се скапав читање и на крај знам дека ништо од тоа што го знам нема да ми се падни :)
    Есеј ајде ќе напишам, ме бидува за пишување, ама ова делава ми се страшни. Знам дека сите ликови ќе ги заборавам до утре. Не е 1 мајка му стара :^)

7. Little-one

Little-one Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    79
    Го ставаш во заград делот што сакаш да ги избришеш и тргаш црта преку него (-------------------)

Виде ЛП?

8. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    А овие прашањава од последниот дел, што се боза само читање и одговарање според текстот ќе одговарате со целоса реченица или само кратко одговорот.

Еве пример: Кој бил Ментор според грчката митологија ?
    И сега - Според грчката митологија ментор бил.. или само одговорот :wasntme:

9. Little-one

Little-one Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    79
    Цел одговор. или ако е цитат, тогаш и цитатот

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lala5

lala5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    i shtoo ke pishuvate na slobodnata tema ''Gledajki napred ja gradime idninata'' !? :D

11. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Џабе толку замарање, воопшто не беше лесно :lol: :lol:
    Ајде уште англискиии :D

12. Miss-Angie92

Miss-Angie92 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    736
    Би сакала да ги прашам тие кои што веќе полагале матура, дали знаат отприлика како се движат бодовите за 4 и 5. Извинете ако веќе некој го поставил прашањево. Btw нова сум во фемина, уште одамна ја користам ама дури сега си направив профил. Позз ^_^

13. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Немам појма и мене ме интересира истото :D :D

П.С. Знае ли некој кога ги даваат резултатите ?!

14. Sunlight

Sunlight Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    39
    Мислам дека резултатите треба да се истакнат до 10 јули најкасно.

15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.554
    Допаѓања:
    42.942
    Помина и ова.Не беше џабе учењето и не беше многу лесно.Нешто напишав и сум сигурна дека ми е точно, други пак ме затепаа и сите кажуваат дека различно ги одговориле...останува да видиме.Едно гајле помалку сега останува да видиме што сме направиле и секако другите предмети :sweat: Темата беше таа што сте ја кажале погоре и многу тупев се трескав одземја :D Друго претежно Чичко Горио,Тартиф,Големата вода.

16. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130

Пред 2 години кога беше мојата матура , јас имав околу 64 поени македонски, и англиски 69 запирка нешто не ми текнува сеа баш точно :D и имав 4 ки и по двата предмети :)

17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Јас имав 73,(нешто) перцентили лани на македонски и имав 3, а 96,(нешто) математика и имав 5. Инаку, колку што ни кажуваше лани нашата професорка прагот на оценките се прави откако се прегледаат резултатите.

18. Sunlight

Sunlight Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    39
    Многу фалаа за насловот на слободната тема за есејот :D
    Сабајлево ја видов предвидената тема од вас и си реков ај ќе најдам нешто за иднината, па можно е да се паднит и не згрешив.
    Според мене лесна беше матурава, убо поминав јас (I hope so :D ).
    Како поминавте вие?

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Скалата секоја година се менува затоа што се базира на резултатите, така да ќе си почекате да видите. Ние лани кога гледавме ептен се збунивме многу без врска им беа на правени се мешаа некакви проценти и чуда се прашувам дали некој воопшто ја сфаќаше нивната логика. Јас мислам имав 86,... математика и имав четворка, а мислам 96,.... македонски и имав петка ( после приговор затоа што прво ми пишале 4 па излезе дека утнале нешто :^) |( )

20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Официјално ги прогласувам карина и литл уан за мадафакерки и нигаааааааааас! :rock: :rock: :rock: Женски, имате кафе и чоколадо од мене во секое време, на секое место! Човече, неверојатно. :D Алал нека ви е... :rofl:

Есејот ми испадна супер благодарение на горните две личности, си смислив и аргументи и се... Морам да признаам дека бев скептик малку, жал ми е што само на 2-3 кажав што ќе биде темата, кога испадна, оп таа. :o Од стол ќе се превртев. :rofl:

Мене ми беше тежок тестот, кога ми го даде таа злобата, пола и повеќе не ги знаев. Потоа малку се концетрирав, паника и трема снема, сите ги одговорив. Обемен мајка му стара, од година во година се потежок и потежок. И пак го дале проклетиот Горио и Тартиф, забегани едни. :D Аа, што пишавте на тоа, Колку пари ти требаат ? проклитика или полнозначни збора ?? Ја пишав проклитика, така барем видов во правописот. :D

Уф, едно гајле помалку. :clap:

На Little-one, karina8 и TheCandy880 им се допаѓа ова.