Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    343
    Ги има тестовите од претходните матури, грматиката не е тешка. Ме интересира само дали некој знае отприлика колку поени смеат да се изгубат за да ти избега петката?

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.266
    Допаѓања:
    81.829
    Тоа нема да може никој да ви го каже, затоа што бодовната скала зависи од најслабиот и најдобриот тест на ниво на државата. :)

3. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    343
    Слушнав дека бирале колку петки ќе има во една генерација и според тоа правеле бодовна скала. Како и да е, ние ќе направиме најдобро што можеме, па ќе видиме. Со среќа на сите!

4. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Мислам дека од граматиката највеќе внимание се посветува на оние глаголски, глаголско-именски прирок друго ништо не сретнав од граматика.

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.266
    Допаѓања:
    81.829
    Нема врска тоа, кај мене во генерација секој втор имаше петка. Имавме јаки бодови.
    Да не ве залажуваат вакви глупави коментари, не може оценките да се стават по договор или случаен избор.

6. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994

Еееете тоа е најзафркнатотоооооо :x

Ајде нека дојде утре, побргу нека помине, вака седам, читам нешто, и ќе ми текне дека за ова не сум повторила или, ај чекај ова уште еднаш, па ова уште еднаш, па ова уште еднаш и се така до бескрај. |(

7. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Да прашам за есејот.Скоро ми е готов, но се двоумам за нешто...За егзистенцијализмот како да го спомнам а да не биде како дефиниција? Може ли овие дела припаѓаат на егзистенцијализмот, такво нешто :?:
    За делава нешто општо напишав, не прераскажував ама заклучокот ми е малце :| Незнам дали некоја мисла нешто такво да ставам...
    А грешка ли ќе е ако пречкрташ нешто? Или во загради грешките?

8. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Едно прашање:Дали смееш бело ливче да имаш до тебе?На него нешто да пишуваш и после да си го препишиш во тестот?

9. leonagirl

leonagirl Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Не е квиз, но знаат да постават такви некои зафркнати прашања.. :worried:

значи за расчистување, Едгар Алан По е припадник на романтизмот, и предвесник на модернизмот??

бидејќи модерната се појавува крајот на XIX и почеток на ХХ век, а тој живеел од 1809-1849г.

10. monika.mk

monika.mk Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    12
    Оценките се ставаат според перцентилниот ранг т.е. скалата се прави според него, според најдобриот тест, така што не може да се знае. Ливче не смееш да имаш, се` што пишуваш, пишуваш директно.

11. sanciiii

sanciiii Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Дали може некој да ми напише есеј за егзистенцијализмот во делата на Алберт Ками странецоти семујел беклет чекајќи го годо.ми треба итно до утре за матура поздрав и се надевам дека ке ми помогнете

12. monika.mk

monika.mk Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    12
    Точно, претставник е на американскиот романтизам и ја најавува појавата на симболизмот дури и се смета за негов создавач.

13. leonagirl

leonagirl Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    фала многу :D

14. saraa.a

saraa.a Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    И пример ако е прашање каде припаѓа , шо да пишиме романтизам или модернизам???

Инаку утре полагаме и мислам дека не треба да се паничиме многу... не сме ни први а нема да бидиме ни последни. Се ќе биди како шо треба, и чуварите ќе се погодат и ќе можиме да си поткажуваме, мора оптимизам малце :D ... Сепак денес ништо не можиме да смениме, шо имаме научено досега то е то.
    Со среќа девојки на сите утре, и секој да си добие тоа што сака ;)

Мој совет доколку ја одберете дадената тема поточно за книжевните правци во 20 век е да користите и цитати од некои дела , оти преку нив подобро можите да се изјасните во тоа што сакате да го кажете.

Поздрав

15. sanciiii

sanciiii Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Може есеј за егзистенцијализмот во делата на Алберт Ками( странецот) и семујел бекет (чекајќи го Годо)

16. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    524
    Are u f*ckin' kiddind us? :^)

На francais, TheKiketoo, monika.mk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.256
    Матуфантки со среќа утре, да си положите со убај оценки :) не се плашете, се ќе биди окејј :D
    Македонски треба да имаш поднаучено, да не викам не..
    Англиски јас барем не учев ич, а и стварно нема шо да учиш ти дава текстој со прашања и параграфи и ти да ги подредиш,и да одговориш на прашањата :) Не е ништо сложено..
    За составите вие се плашите,... Писмо треба да напишиш, сигурна сум дека цело средно пишите такви и дека сигурно знајте да напишите, без разлика која тема да ви ја дај..
    Не одете со страв и се ќе помини во најдобар ред :)
    Многу среќа ви посакувам :*

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  18. leonagirl

leonagirl Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    романтизам мислам :D

фала, и од мене со среќа на сите, нема да биде тешко, смирени, сконцентрирани и се ќе биде во ред ;)

19. sanciiii

sanciiii Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    НЕКОЈ ПРОБЛЕМ? убаво пишав мислам

20. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Да, можеш да спомнеш дека овие дела припаѓаат на егзистенцијализмот, и да спомнеш што опфаќа егзитенцијализмот како правец со литературата.. :)

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.