1. Читањето е потреба на човекот 2. Идејата за апсурдноста на човековата егзистенција во литературата еве се темите
"Читањето е потреба на човекот" Ајдеее...интересно...предрасуди, мир глупости. Од Сува Гора на Шар Планина, се падна тема за 5-то одделение, па види сто ке напипшеш ))
Јас прва јассс јејејејеје Лесно беше, арно ни викаа не се секирајте Леле луѓе ми се закочи главата кај Сердарот, не знаев што да правам аииии. Али тестаторот ни беше ептен срцка, па си се свртив назад кај другарка си се консултирав и напишав. Како поминавте вие???? Едит: Џабе се тупев со модернизамов и егзистенцијализамов, слободната тема ептен ми се погоди. 470 зборови напишав
Ево мене, втора сум Лесно беше ептен, единствено мака видов кај Небиднина. Есејот на таа од материјалот го стокмив,484 пишав.
И уште еднаш вербата во себе и оптимизмот се покажаа како најдобри антидепресиви. Женски, мојата професорка секогаш велеше дека паричникот треба да ни биде во глава, односно да инвестираме во своето знаење бидејќи тоа никој не може да ни го земе. She was damn right! пс. Толку од мене на оваа тема, не го листам учебникот ниту пак тука ќе прашувам за одговорите околу кои не бев сигурна, надвор ме чека пропуштениот живот за овие две недели
И јас заглавив кај небиднина. Која стилска фиргура заокруживте : алегорија или метафора ? Погледај во овие раце — два огна, две реки темно чекање. Погледај во овие дланки — две полиња, две суши глуво лелекање.
Даниела мене ми е алегорија кај таа строфата. И јас во мака се најдов кај Небиднина. Есејот, знам само оти ми е повише од 350 збора. Хаос е државата, точно. Тестаторите дозволуваа кажување, само гледаа кога ќе пристигне некој од тие советници ли се, не знам што се, па ни кажуваа да ќутиме. Матурата чиста формалност испадна, се согласувам со Ilusionist. Што е небиднина? Спознание? Својство? Зачеток?
Точно е алегорија. Го утнав јас тоа. Туку глаголица напишавте за прва старословенска азбука ? Изгледа црковнословенско писмо е што знам... Глаголица е прва словенска азбука. Спознание изгледа. Едит : Најдов за прва старословенска азбука. Глаголица