Вака, едното ќе е формално или неформално. А другото е есеј, никаков извештај,cv и такви ствари. Ќе дадат тема, пример Life is beautiful, и на таа тема треба да се пишува есеј, исто како македонски што е слободната тема, само 3 параграфи. И тоа е тоа.
Што ќе пишите англиски доколку ни се падни за invention, јас сакам да пишам за printing press демек како го користеле за печатење на книги, а јас без да прочитам по барем една книга месечно не можам. Но, не е нешто што го користам секојдневно и не знам дали ќе ми ја земат за точна темата. Знам дека ќе биди поразлично од другите, затоа се мислам.
Значи две теми имаме Ако не се падне една од овие утре, ќе ве јаде баба меца да знаете . Се шалам, која и да се падне секако не може дома да се спремаме, може ама многу подобро е кога таму ви иде мислата, верувајте што ако го имав напишано од дома есејот македонски, кога таму многу подобра верзија ми текна. Така да, 3 саати има да мислите и да мислите, има време за се . Не ме секира есејот многу, туку писмото. Многу ќе биде полесно ако се падне неформално со оние дадени точки демек те покани на забава, заблагодари се, кажи зошто неможеш да дојдеш и слично. Али ајде ќе видиме што ќе биде утре. Не викам со среќа овој пат, кршете нога сите .
^Мене пак полесно ми е формално, следиш правила и фрази и имаш мали шанси за грешка. Не ми е страв за есејот и писмото, само да нема двосмислени прашања како по македонски.
Да бе, се тапев Македонски цела вечер...за да го дешифрирам тоа ``приказна на рамништето на говорот`` што беше како сигурна тема, хаха...и на крај не се падна таа. Исто и за англиски, мајтап си играат со нас...
Помина македонски, таму целото разочарување ми лежи, веќе немам трпение да се замарам, не среќа не несреќа, нек си ебе мајката се живо. Само многу ќе ми биде интересно, во дипломата кога македонски ќе имам помала оценка од англиски.. Adios, bitchachos!
И јас слушнав од неколку професорки што добиле неофицијални информации дека есејот ќе биде An invention i couldn't live without.
Патем, најморбидното нешто во формалните писма по англиски јазик: Yours faithfully/yours sincerely.. Mislim, Que pasa?! Dinero, dinerooo ДобраноЧ! Одам јас убаво да се наспијам, они нека ме изненаџиват со лепи прашања утре.
феминки како е точно веќе и јас незнам..некои кажуваат дека во формалните писма горе десно треба да биде нашето име,адреса,град..а на левата страна на примачот на писмото....а други обратно.... ???
Горе десно нашето име, адреса и град. Лево подолу примачот на писмото и локацијата каде го праќаш, а под тоа датумот кога го пишуваш писмото.
Ве молам феминки ке може ли некој да ми објасни како се пишува Артикал како одат пасусите ? благодарам однапред