^^ Мислам дека нема врска ако повеќе деца пишуваат за иста иновација. Сепак нема да ни биде исто напишано.
dobijah informacija deka temata ke e ili the last thing that made laugh ili an invention you couldn't live without
taa bese pred nekoja godina the last thing that made me laugh... A za dr nz mozhno e da bidi, stom nekoj kaza sigurno ne si izmislil. kako i da e so sreka utre na site, posle ke ni ostanat internite..nisto posebno
Добро луѓе во која смисла би одел есејот ако еве на пример пишуваме за мобилен телефон Стварно незнам неможе цело време да ја тупиме служи за ова за она, што би напишале? Незнам дали би можеле да пишуваме добри и лоши страни, мислам дека не.. Ајде помош малце, ако падне темава интересно ќе биде, немам инспирација, ми треба некој да ме насочи.
I jas slusnav za 2 ta i mislam deka ke bidi taa ako e taa super ke e samo da ne e nekoja sosem treta xx
Цццц значи не не бива за ништо Се расправате дали е леви или десно адресата и такви ствари Албанците си го имаа по Албански јазик тестот...сложни се и за се ги бива ние ке се испојадеме меѓу себе...не е можно од цела држава што полага тестот да го немаат а камо ли па насловот да го незнаат... смешки ...себичњаци сме и такви ке останеме....
Па, во воведот може да пишиш до каде отиде технологијата. Главниот дел, ќе наведеш позитивни работи(лесна комуникација..) и негативни(зрачење и нзм таму шо) Завршен, некој заклучок да извлечеш, сопствено мислење. Ја секогаш пишувам на овој начин.
Секогаш кога дискутирате нешто, а есејот ќе биде за да дискутирате, во воведот треба кратко да објасните за што ќе зборувате конкретно, да дадете свој став, потоа да ги наведете позитивните и негативните страни на истото, да поткрепите некое ваше мислење со аргумент и на крај да дадете некој заклучок. И готово!
Ве лажат за ова AN INVENTION BLA BLA BLA... Утре ќе се вратам и на сите идиоти што поверувавте ќе ви се изнасмејам У ФАЦА!
Не се секирајте, како за македонски есејот што имаше насоки за пишување, така ќе има и за англиски. Еве ви пример земен од matura.gov.mk, значи доколку се одговори на потребните барања (во случајов напишале: Write a text, describing the event, where it happened, who you were with, etc), не би требало да имаме никакви проблеми. Ако биде темата со мобилните, сигурно ќе треба на почетокот да напишеме нешто општо за нив, во главниот дел зошто сме за или против и во заклучокот уште еднаш на кратко да го повториме мислењето, односно да го сумираме она за што претходно сме зборувале. http://www.matura.gov.mk/data_files/sta ... 202010.pdf Патем, за оние кои се уште имаат дилеми за тоа каде треба да стои адресата во формално писмо (во неформално нема адреса):
Добив неофоцијална информација дека е можно тоа да се падне на матура.. За есеј: Knowledge - key to success...или Invention you couldn't live without За писмо: Write to a friend you haven't seen many years
Добив информација дека 90 posto ke bide formal letter ќе биде до новинар да се испрати за некој човек шо заслужил награда.
ајде деееееееееееееееее.. ми се испомешаа у глава и формал и неформал па и вие тука во рок од 15 минути 15 теми кажавте
Темта секако не е 100% сигурна. А за формал неформал тоа лесно барем. За есејот малку ми е страв незнам што тема ќе е ако е навистина за иновација отиде полагањето у ..