Есејот ми беше најлесниот дел ,па на крај краишта ако си си учел и ќе си напишеш не е некоја филозофија
На тоефл имам направено 117 поени ама пак ми е страв од матурава. Ај, ќе ми пројде уште два саати. Со среќа девојки!
Јас лично катастрофа....ми беше многу глупав, значи македонски ми беше полесно. Ова двосмислени ми беа некако сите, до толку ли да не разбирам англиски , ама не ми се верува. Среќа ги пишав писмото и есејот. И ќе се радувам на една 3 т.е. 2. И од друг град им ги давале прашањата и одговорите и за англиски. Сабајле дознав од другарка, нејзина роднина и се исповедала и ми кажа што ќе се падне се качувам во училна тоа се паѓа .
Според мене многу беше тешко..се разочарав..немав во група никој од кој можам да препишам барем или да се консултирам за мисленје.И темата за есејот исто така немаше никаква врска со тие што мислевме дека би биле,а и писмото незнам...многу се разочарав.
Таман ми е значи. Цел клас мене ме прашаа па ако згрешев сите ќе згрешеа . Според мене годинешниов тест беше најтежок во споредба со оние од минатите години, воопшто не сум задоволна. Ќе пропаднеме осеќам
З'шчо бе луѓенца? Мене баш ми беше лагано и не беше до толку тежок. Секако дека беше двосмислен ама..
денес сум пре пре пре разочарана од тестот англиски.од цела генерација и + ние јазичарите скоро никој не можеше да се снајде во прашањата толку двосмислени и збунувачки беа.кога ми дојде листето со есејот бидејќи друтот не го знаев па чекав да дојдат вестите од професорката по англиски,се мислев половина час што да напишам не ни знаев што треба да напишам во моментот ми дојде да се расплачам ама ептен ми беше срам од другите...дури и професорката кажа овој вашиов тест е најтежок досега од другите години пак полесно им било.... ете тоа што ми кажаа напишав тоа што не од памет заокружив есејот и писмото се потрудив да ги напишам па се надевам на пролазни резултати а ако не втор круг не ми бега... p.s од шифрираниот дел им е битното
Јоој , шта да ти причам кад све знаш Каде со тестов бе Не очекував до толку , што ако ни даваа да си кажуваме, тапа, никој ништо не му е јасно . Напишав и есеј и писмо али, темата дали ја погодив незнам, многу, многу двосмислено..