Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Анн не ја отвара сликата со темите..

2. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Потежок тест не сум видела до сега.. Јас ги решавав они е тестови по англиски од минатата годдина се точно решив ок минус 2 поени a овој текстовитее требаше 3 пати да ги прочитам пошто толку веа двосмислени едно 15 минути да се мислам дали е под а или под б.. Ова намерно го направиа зошто повеќе бираме англиски и ајде сега да го направат тежок тест за сите.

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Англиски тесто имаше доста граматички грешки и на некои делови беше доста збунувачки.Првата вежба за книгите беше како вода,ама таа да се подреди текстот и прашањата да се стават малку се измачив :!:
    Стварно некои беа доста двосмислени,ама ајде...А на тој тексто демек формален,нигде не пишуваше дека треа да е формален.Јас го почнав како есеј а на красјта напишав Sincerely yours :@
    А есејот тупев таму дека научниците учеле повеќе а другите имале талент и добивале наследства.Ама на крајот ми излегоа повеќе од 180 и чкртнав ја последната реченица која ми беше заклучок :|

4. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Не само што не смеат да бидат во ист ден, туку и треба минимум два дена размак да има.

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Есејот беше полесен од тоа писмо. Појма немав пшпто награда да биде и за кого -.-. Напишав без врска за некој си градоначалник псс.. Мислам за есеј дека 10 збора се толеранција.

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    ^^Јас незнаев за кој.За Опра напишав таму бла бла...Ама којзнае дали ќе ми е точно :lol:
    Инаку колку ја испофалив, ќе треба лично да ми се заблагодаре :rofl: :rofl:

7. The-Dreamer

The-Dreamer Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    5
    Здраво дечки, ми треба малце помош од вас :) Еве една интересна анкета која многу прецизно покажува каков е вашиот карактер (може да си ја одговорите кога ќе имате слободно време после екстерниве).Одговорот излегува на крај (не ја игнорирајте последнава страна, резултатот е во вид на букви, пр. IJTP кои кажуваат нешто за вас). Ми треба за сестра ми за дипломска. Фала однапред за секој љубезен што ќе одвои време :)))))))))) А сега се фрлам назад на учење :/
    Еве линк за анкетата: https://www.facebook.com/events/153690941485898/?ref=3

8. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Еве пак [​IMG]
    Како и да е во минатиот пост ги пишав темите :)
    А иначе кај нас очигледно не мажи тоа правило.. Од ден за ден се интерните и некои полагаат еден по друг ден. Се шокираа кога дознаа.

9. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    На TheKiketoo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Maca195

Maca195 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Јас

11. The-Dreamer

The-Dreamer Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    5

12. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    И мене ми излезе резултат -12 :)

На TheKiketoo му/ѝ се допаѓа ова.
  13. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    На некои од вас барем ви ги дале прашањата, кај нас во школо сме само 20тина што полагаме хемија и биологија и ништо. Толку ја притискаме хемија што жената е на раб да пукне и сите прашања да ни ги даде, а биологија нема жива сила што ќе ја натера во тоа. Сега се мислела дали да ни даде 500 прашања и според тие да учиме, ама на тестот може да има и некои други.
    Инаку треба да учиме според испитната програма што е на страната на матура или прашањата зависат индивидуално од професорот?
    И ме интересира на кои факултети планирате да се запишувате со биологија и хемија.

14. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Кај нас професорката кажа дека според испитната програма требало да ги прават прашањата. И кај нас од тоа се содржат прашањата.

Инаку јас со биологија и интерно и педијатрија со нега изборни, планирам на медицина да се запишам.

15. kostadinovskan

kostadinovskan Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    нас професорката ни даде 140 прашања и од тие 50 ни рече дека ќе се паднат..

16. kiki101

kiki101 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    Дали некоја ќе полага социологија и филозофија?
    Филозофија ги имам прашањата и одговорите, но социологија не ги имам прашањата, ако некоја полага и ги има нека ми пиши ако сака :)
    Нас професорката не ни ги даде, а веќе гледам скоро по сите други предмети му ги имаат дадено, а само кај нас вака! :x

На m1o2n3e4 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. FlameFairy

FlameFairy Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    197
    Нас фар. технологија не само што не ни дава прашања, туку не ни кажува ни што треба да учиме, ни што се паднало минатата годинина, ни какви прашања, ниту пак имаме консултации. Загревотка...

18. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
  19. iHeartVintage

iHeartVintage Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    149
    ^Значи колку ми е слично писмото напишано не ми се верува. Вчера тупев дали се смета ваков тип донација за reward. Абеееееее :rock: :rock:

20. Tina94

Tina94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Ние имаме некаде околку 600 прашања за учење по биологија и прашањата ќе биле од тестовите што се во учебникот за IV година