Форумџика на годината

Полагање матура и уписи за на факултет

Discussion in 'Образование' started by anastasija19, Jan 20, 2010.

1. karina8

karina8 Популарен член

Анн не ја отвара сликата со темите..

2. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Потежок тест не сум видела до сега.. Јас ги решавав они е тестови по англиски од минатата годдина се точно решив ок минус 2 поени a овој текстовитее требаше 3 пати да ги прочитам пошто толку веа двосмислени едно 15 минути да се мислам дали е под а или под б.. Ова намерно го направиа зошто повеќе бираме англиски и ајде сега да го направат тежок тест за сите.

Sw3et.Ang3l likes this.
  3. Cacy

Cacy Популарен член

Англиски тесто имаше доста граматички грешки и на некои делови беше доста збунувачки.Првата вежба за книгите беше како вода,ама таа да се подреди текстот и прашањата да се стават малку се измачив :!:
    Стварно некои беа доста двосмислени,ама ајде...А на тој тексто демек формален,нигде не пишуваше дека треа да е формален.Јас го почнав како есеј а на красјта напишав Sincerely yours :@
    А есејот тупев таму дека научниците учеле повеќе а другите имале талент и добивале наследства.Ама на крајот ми излегоа повеќе од 180 и чкртнав ја последната реченица која ми беше заклучок :|

4. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Не само што не смеат да бидат во ист ден, туку и треба минимум два дена размак да има.

Sanjichka007 likes this.
  5. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Есејот беше полесен од тоа писмо. Појма немав пшпто награда да биде и за кого -.-. Напишав без врска за некој си градоначалник псс.. Мислам за есеј дека 10 збора се толеранција.

Cacy likes this.
  6. Cacy

Cacy Популарен член

^^Јас незнаев за кој.За Опра напишав таму бла бла...Ама којзнае дали ќе ми е точно :lol:
    Инаку колку ја испофалив, ќе треба лично да ми се заблагодаре :rofl: :rofl:

7. The-Dreamer

The-Dreamer Активен член

Здраво дечки, ми треба малце помош од вас :) Еве една интересна анкета која многу прецизно покажува каков е вашиот карактер (може да си ја одговорите кога ќе имате слободно време после екстерниве).Одговорот излегува на крај (не ја игнорирајте последнава страна, резултатот е во вид на букви, пр. IJTP кои кажуваат нешто за вас). Ми треба за сестра ми за дипломска. Фала однапред за секој љубезен што ќе одвои време :)))))))))) А сега се фрлам назад на учење :/
    Еве линк за анкетата: https://www.facebook.com/events/153690941485898/?ref=3

8. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Еве пак [​IMG]
    Како и да е во минатиот пост ги пишав темите :)
    А иначе кај нас очигледно не мажи тоа правило.. Од ден за ден се интерните и некои полагаат еден по друг ден. Се шокираа кога дознаа.

9. gingerchild

gingerchild Популарен член

TheKiketoo likes this.
  10. Maca195

Maca195 Активен член

Јас

11. The-Dreamer

The-Dreamer Активен член

12. danniela5

danniela5 Популарен член

И мене ми излезе резултат -12 :)

TheKiketoo likes this.
  13. zarah

zarah Популарен член

На некои од вас барем ви ги дале прашањата, кај нас во школо сме само 20тина што полагаме хемија и биологија и ништо. Толку ја притискаме хемија што жената е на раб да пукне и сите прашања да ни ги даде, а биологија нема жива сила што ќе ја натера во тоа. Сега се мислела дали да ни даде 500 прашања и според тие да учиме, ама на тестот може да има и некои други.
    Инаку треба да учиме според испитната програма што е на страната на матура или прашањата зависат индивидуално од професорот?
    И ме интересира на кои факултети планирате да се запишувате со биологија и хемија.

14. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Кај нас професорката кажа дека според испитната програма требало да ги прават прашањата. И кај нас од тоа се содржат прашањата.

Инаку јас со биологија и интерно и педијатрија со нега изборни, планирам на медицина да се запишам.

15. kostadinovskan

kostadinovskan Активен член

нас професорката ни даде 140 прашања и од тие 50 ни рече дека ќе се паднат..

16. kiki101

kiki101 Активен член

Дали некоја ќе полага социологија и филозофија?
    Филозофија ги имам прашањата и одговорите, но социологија не ги имам прашањата, ако некоја полага и ги има нека ми пиши ако сака :)
    Нас професорката не ни ги даде, а веќе гледам скоро по сите други предмети му ги имаат дадено, а само кај нас вака! :x

m1o2n3e4 likes this.
  17. FlameFairy

FlameFairy Популарен член

Нас фар. технологија не само што не ни дава прашања, туку не ни кажува ни што треба да учиме, ни што се паднало минатата годинина, ни какви прашања, ниту пак имаме консултации. Загревотка...

18. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

19. iHeartVintage

iHeartVintage Истакнат член

^Значи колку ми е слично писмото напишано не ми се верува. Вчера тупев дали се смета ваков тип донација за reward. Абеееееее :rock: :rock:

20. Tina94

Tina94 Истакнат член

Ние имаме некаде околку 600 прашања за учење по биологија и прашањата ќе биле од тестовите што се во учебникот за IV година