Боже! И тоа ли ми е грешка?! Јас публицистички заокружив, бидејќи литературен немаше шанси да биде, а според поимите кои ги пишуваше за административен стил во Прирачникот, барем според мене немаше ништо слично во исказот или сепак имаше? Мхммм... Забрана? Хммм... Па можно е да е законодавно - правен (административен). Ама глупости, ајде што сака нека е. На крај и краеви не планирам книжевник да станувам, а знаење од општа култура за толку имам од областа на литературата и јазикот.
Е сега да ни дадат растур ќе правиме, па и сосем различни тестови да се. Абе треба да има пробна матура да се опуштиме малце прво, па после ќе ги мачкаме ќе ги јадеме Абе будала сум што се замарам коа не ми се битни оценките ама ај си знам тоа
И те како треба да има пробен, бидејќи некој првпат се наоѓа во таква ситуација, а му зависи иднината на професионален план од тоа. Можеби прашањата се прилагодливи според материјалот кој го изучуваме 4 години и можеби не се тешки, ама сепак доста напнато е и многу фактори влијаат врз тоа како ќе одговориш. Ама нели пак од друга страна, има и различни оценки, не може сите да бидат со 5-ка.
И јас така мислам дека не антитеза... И јас одговорив усни,а за Големата вода заокружив езерото И јас за Чичко Горио напишав дека е социјален и семеен ... И јас напишав за ова само Франција без кој период ке ми го признаат А за ономастика-сопствени имиња заокружив
Ама тие едни шифрарници што им се да се пополнат/обојат кругчињата ги направила за да се препишува од 2 метра или да Па така само овозможуваат да се препишува на големо, се гледаат и преку две клупи каде што е обоено и ако сметаш дека е солиден ученикот а ти тапа напиши и бегај Ич не е реална оваа матура, кај некој строг тестатор да не можеш да мрднеш, кај други пак се препишува и поткажува на големо, па и тестаторите поткажуваат И после од матурата се гледало кој, што, како.. а да ќе биде Само трошок прават непотребен, за тие пари може многу попаметно да се инвестира. Државна матура- Ју ар пејн ин д ес
Во живот немам толку учено! сега гледам на тв матуранти од Орце викаат лесна била и кога ќе нафукаат 2ки ќе се смееме
Еве проверив за ова, знали толно ми е.. Алах Колку пари.. колку е прилог - полнозначен збор пари именка - полнозначен збор Значи, со 2 полнозначни збора.
проклитика или два полнозначни збора административен или публицистички редување или обезвучување реторско прашање или антитеза некој што знае сигурно нека пиши, а за метонимија заклучив дека ми е грешно, јас градација заокружив.
Обезвучување е 100% Исто и за двата полнозначни збора. За другите сметам дека е публицистички и антитеза според мене, барем јас така заокружив. Едит: Сега гледам дека проклитика сум напишала Веќе не ми работи мозокот, мислев на два полнозначни збора ете поправив. Мене како погоре наведеното ми е заокружено
У мајката, фемина испитен центар има тука. Добра е, сите досега ми се согласуваат. Абе гледате ли дека тоа зрната не се паднаа, џабе ги учев, мамицу нивну. Не знам зошто не одредат дека матурата се само Тартиф, Горио и овој Храбриов, така секоја година тие се паѓаат. Инаку за тоа реченицата пишав административен стил, искрено се тупев и се свртев зад мене имаше админист. и јас тоа го пишав. Најлогично - ми личеше на забрана некоја во канцеларија. Будала работа. И тоа е обезвучување, кај зборот љубоВ - нели се слуша љубоФ де. Полнозначни збора - иако јас пишав проклитика - директно од правописот видов, 100% сигурно е ова, полнозначни збора. Тоа е така затоа што можеш да ги прочиташ и како ,, кОлку пАри,, и како ,, колкУ пари ,,. Ех, на еци пеци пец полнозначни ми испадна, оти филозофирав понатаму околу проклитиките.
што одговоривте кај прашањето: Кумановскиот дијалект во кое наречје спаѓа- северно, западно, југоисточно ... јас заокружив западно али се мислам дека не ми е точно вие што заоктуживте пишете ве молам и за англиски мене ми е баш криво сега кога видов дека вцера кај 12 сте ја написале слободната тема а јас таа и ја пишував ако има нешто за англиски не заборавајте ве молам
monolog ili naracija kaj Crnorizec ??????????? drvoto od golemata voda - potreba od majcinska ljubov ili ljubov od vospituvacite ????? proklet da bidam-....... ? plsss odgovoriteeeeeeee tnxx
Монолог.Тоа за љубов кон воспитувачите ми рекоа дека е,јас тоа потреба кон мајчинската го заокружив ама ајт.. Кумановскиот е во Северното наречје .
И јас по логиката на Дозу заукружив административен колку сме логичари значи А тоа не е обезвучување туку редување малечката е редување и реторско прашање е за овие сум 100% сигурна зошто уште пред тестото ми ги кажаа од сигурни извори И за мајчинска љубов мислам дека е пошто во текст што читав за ова дело пишува дрвото ја претставува потребата од мајчинска љубов.