На кој факултет е ова? Девојки кој калкулатор е најточен? Некоја информација од лани. Калкулаторов на феит драстично помалку бодови покажува.
Јас си пресметав со калкулаторот на факултети и тој на финки и многу мала разлика имаше. Мислам дека тоа е бидејќи на тој на факултети не ми даде да си го напишам рангот со запирки
прашај во службата во гимназијата, мислам дека оваа година се бесплатни лани се плаќало по 1000 ден. а како оди цела процедура не знам
И конечно си видов резултати... мак 4ка а англ 2ка... Најважно ми беше англиски да поминамм... леле најсреќна сум хахаххахах И ви посакувам на сите среќа сега за уписите на факс и да си се запишите кај што сакатее!!!
Пискаф по резултатите да излезат, излегоја и сега скроз се разочарав ....за англиски знаев дека ќе имам 5ка уште пред да седнам да го решавам тестот, ама за македонски најискрено се надевав на 5ка оти се УБИВ од учење две месеци без престан - за на крајот да имам 4ка ии то МНОГУ слаба 4ка :'((
Искрено и јас македонски учев многу и сметам дека треба да имам 5ка,но сум со 4ка.Англиски книга не фатив,очекував 2,3 добив 4ка. Јбг.
Откако ќе поднесеш приговор за да го разгледат повторно тестот и што се случува подоцна? Дали ти се јавуваат,дали треба да образложиш за што конкретно приговараш..не знам не ми е јасно?
Луѓе врска неам.. за наставник сакам, а има да одбериш за што струка сакаш англиски да учиш? Инаку јас викам за на педагошки во Битола
Се немам информирано многу, инаку еве читам предмети во првиот циклус на студии.. има јазици Германски и Француски.. и тие ќе се изучуваат?