Мене не ми е нешто јасно. На датумот за упис всушност електронски се пријавуваме и после ги носиме документите на факултет, така?? Кога се носат документите на факултетот?
navistina treba li? inaku sk upisite se na 15 I 16 avgust,a vo stip 13,14,15 taka citav..a ke imalo rez na 19ti od tel pisuvam,izvinete za latinicava
Свидетелствата стекнати во странство на кандидатите од глава VI, дел а) и б) треба да бидат нострифицирани. Што значи ова??
^ ако си учела во странство мора да идеш на нотар да ти ги преведат и мислам дека се полага и македонски не сум сигурна ако е некој запознаен добро нека пише
Свидетелствата не мора да ви бидат заверени кај нотар, ама за секој случај направете си копии заверени кај нотар - никогаш не се знае кога ќе ви притребаат или пак не дај Боже ви залута некое, па да си имате копија верна на оригиналот.
Дали покрај сведителствата, дипломата, извод и уверение за државјанство се потребни и други документи за упис? Изводот може да биде постар од 6 месеци или да извадам нов? Треба некои дополнителни уплатници? Ќе се запишувам на економски. И дали сега работат школиве и дали може да земам потврда за редовен ученик?
Стандардни документи за упис на скоро сите факултети за мината година беа (нема најава за промена на документите за упис за оваа година): 1. Пријава за запишување со 50 денари таксена марка 2. Оригинални свидетелства од сите класови 3. Свидетелство за завршено средно образование 4. Документ за положена државна матура 5. Извод од матична книга на родените (независно колку е стар) 6. Доказ за државјанство на Р. Македонија (уверение или решение – независно колку е старо) И плус уплатниците во зависност на кој факултет се запишувате.
Здраво. Сакам да прашам и за другарка ми и за мене. Она има 79,597 поени (според калкулаторот на финки) , а 73,009 (според кал. на уким). Кој е поточен незнам. Но прашањето е , Што мислите дали има шанси да ја примат на психологија во државна квота???? А јас имам 98,005 поени. дали имам шанси за информатика? Ве моламм нека пише некој мислење.
Не ми се верува дека се самоцитирам. Ако има некој информација, ќе ми биде добредојдена. И да, сакав да прашам за на оние факултети на уким кај што ќе има приемни, како би одело електронското пријавување?
Мислам дека може и сега да пополниш електронска пријава ако си решена кај ќе се запишуваш. Треба да си го запишеш бројот на пријавата што ќе ти се појави кога ќе ја испратиш и после и него да го дадеш заедно со документите што се потребни при упис.
Епа нели првен електронски се пријавуваме па после ги носиме документите во факултетот? Инаку... Ват да фак?