Џинџер професорка од школо ми пиша дека ништо незнаеле никој, во понеделник ќе тргнеле на работа и тогаш ќе се договореле .. Им кажавме се и класната знае за уписите, ама дотичниот наш професор знаеш за кого зборам, викал: ЕЕ, па имате и втор уписен. Дознав сега за другите школи само за нас не се знае ништо ќе чекаме понеделник ваљда ќе решат за вторник да ни ги дадат, ако не ги дадат вторник незнам, секако ќе го испуштам првиот ден од првиот уписен рок ама барем на 15ти да стасам да се запишам. Полудев веќе и јас.
Ако е морално да се пријавиме електронски , тогаш оти го нема факултетот каде што сакам да се запишам? Сакам да се запишам на нутриционизам во Битола. Тоа спаѓаа колку што сум запознаена под универзитетот “Св. Климент Охридски“ Битола. Spoiler http://www.uklo.edu.mk/files/attachments/Konkurs_za_I_ciklus_studi_20132014.pdf Отворам електронска пријава на универзитетот и таму ги има: Висока медицинска школа - Битола, Правен факултет - Кичево, Технички факултет - Битола, Факултет за администрација и менаџмент на информациски системи, Факултет за безбедност - Скопје, Факултет за биотехнички науки - Битола. А јас сакам на нутризионизам и тој е ТЕХНОЛОШКО-ТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ – ВЕЛЕС а него го нема во овие и сега во кое треба? Ако е морално тогаш оти го нема тој каде што јас сакам или пак на погрешно место се пријавувам? Ве молам за одговор, многу сум вознемирена!
Џинџер&Свит Eнџел- јавете се во министерство и пожалете се дека заради неаужурноста на вашите професори нема да фатите прв уписен рок на положена матура, срамота. Мора да има некое решение на ова, а тоа сигурно не е да чекате втор уписен рок. Мора да ви излезат во пресрет не се срамете или плашете ништо не ви можат. Кажете ми кај учите јас ќе ја се јавам и ќе пријавам, каков е тој безобразлук навистина сум запрепастена.
Не ми се верува кој кретен е. Имало втор уписен рок. Ич не го сакам, ич! Никогаш не го сакав! Јас цимеркава од економска ја прашав уште ехе хее, знаат од пред две недели дека на 13ти ќе му ги даваат ако не се лажам. Нема смисла ова. Ако не у среда сабајле нека ни ги дадат, шо.. Мене еден школски ми пиша дека на тие што им ги дал сведителствата требало да му ги вратат, грешки имал направено човекот. Едит: Противзаконски е да го испуштиме првиот уписен рок оти се неодговорни. Ќе тужам ако не ја добијам дипломата, ќе горат. Леле пак едит: Хипстер и јас така размислувам, и дечко ми ме советуваше истото да го направиме. Ќе почекам до утре, ако нема информации се ќе кренам. Ама и школскиве наши душички, никој не се замара. Не знам, скроз се изиритирав и озбилно ќе пријавам сегде и ќе тужам и има лом да направам САМО ако не добијам диплома на време.
Нас класната конечно ни кажа дека во понеделник ќе ни ги дава дипломите. Им текна. А, ова со испуштање на првиот уписен рок нема шанси бре. Преземете нешто. Најсериозно. Во втор уписен рок сите влегуваат со кофинансирање (барем кај што има голема конкуренција). Некој се трудел, учел, има 99 бода и да биде со кофинансирање нема логика.
Прееска татко ми се јави кај една професорка да праша што е со дипломите и му рекла дека во понеделник се враќале на работа и требале да се потпишат дипломите. Се мислам дали во понеделник да отидам и да побарам одма на лице место да ми ја потпише директорот дипломата.. Што мислите, може такво нешто?
Санјичке нам ни ги дадоа уште во јули, оди барај си ја, штом се толку безобразни да не се замараат. Ццц
Еве и јас прашав една професорка, ми вика во понеделник се враќаме на работа ќе видам на огласна табла и ќе ти кажам. Мислам сериозно? До вторник ако немам диплома има сите да ги позапалам.
Не чекајте до тогаш, ќе се зафркнете. Арно ви кажа Хипстер, јавете се, пожалете се, нека ги стегнат малце.
Ама не знам дали може така да отидам и да побарам да ми ја потпише одма. Не знам, не сакам да чекам до вторник-среда за да ги земам сведителствата...
Без нервози, одете и барајте си ги, никој нема да ве повика да дојдете да си ги земете. Штом почнуваат од понеделник има време ќе стигнете за уписите на 15 и 16 август. Со среќа, да се запишете таму кај што сакате. Какво е тоа однесување има и втор уписен рок?
Да ми беа уписите на 15 и 16 не се замарав бе луѓе, 13,14 и 15 се.. На 13ти знам дека нема шанси да се запишам, 14ти ако ги дадат вечерта ќе биде тоа, ми останува 15ти. Ако се запишам ќе ве частам сите
Свит, јас те советувам у понеделник да отидеш на школо и да си ја земеш дипломата, ич да не чекаш. Моите уписи се на 15ти, ама ако до понеделник не се знае, и јас ќе одам да си ја побарам мојата. Јас учев за матура, јас учев 4 години, тој документ ми припаѓа мене и имам право да си го земам, особено кога не никој не му текнува уште да ми го даде а време ми е. A, и ако не ти ја дадат да ги пријавиш. Многу се изнервирав, многу. А Вориор Ејнџл за понашањето на мојот класен да не ти зборувам. Свит знае какво кретенче е. Многу ми е гајле дали поправал изостаноци или оценки кога еднаш во четири години нема муабет направено како човек. Кај сум завршила средно бе јас? Која лудница е ова?
Ама ми се оди на свеченоста бе како така без мене и глупо ми е да одам само јас да си ја зимам, како за сите така и за мене. Ќе почекам, ваљда ќе се смилуваат на нас.
извинете,дали може некој форумџија овде да ми каже нешто повеке за приемните на ангиски јазик и книжевност.... сакам да се запишам но незнам што се ке има на приемните ... ве молам за одговор,фала унапред
Имаше подоле објаснување дека истите документи можеш да си ги земеш од факултетот на денот на уписот ќе ги има таму