а од каде ти е информацијата ? точна е ? колку што се сеќавам и кога ја обработувавме лектирата, професорката така ни рече....
така сакав да речам хахаха повеќе незнам каде ми е главата A англиски исто така се бира меѓу неколку теми?
Македонски беше прелесно баш како што очекував. Завршив за час и половина. Сега ми е страв за англиски, се имам чувство дека ќе паднам... некои посигурни информации за есеј? И нели еден ќе биде, а погоре прочитав четири теми..?
Аман дај те нешто што СИГУРНО или барем ПРИЛИЧНО ќе биде таа тема по англиски И веќе ако кажувате нека биде сигурна информација, ве молам ! П.С Victorya англиски има два текста за пишување. Едно писмо од 80-120 и друг есеј од 120-140 !
Браво и голема благодарност до девојчето што ни ја кажа темата, мене искрено ми помогна, баш размислував за таа тема вчера и сабајлево многу се изненадив кога ја видов
Луѓе не паничете толку многу за англиски, запамтете, најстрашното помина. Ако на некој му треба било каква помош околу англискиот, слободно пишете лп.
извежбајте го тестот од јуни 2009...сличен ќе бил..така разбрав..колку е точно нзз за англиски ова Редактирано од модератор: Не пишувајте две мислења едно по друго, користете го копчето РЕДАКТИРАЈ.
Јас пак слушнав дека темата на есејот ќе била нешто во врска со едукација... И дај некој ако може да најде посигурни информации... И нека пише...
http://matura.gov.mk/data_files/state_g ... i-2010.pdf .. Оди разгледај, има од претходните години, слично ќе биде и оваа година
Леле ве молам ајде некако најдете ги темите англиски... И навистина фала многу за тие македонски, срцки сте Ајде сега да се потрудиме за англиски и ќе бидеме we rock