Немате потреба да ваѓате нови изводи, државјанства, ич не му ја мислете за тоа. Целта на дознака нема врска како ти е напишана, важно е да се однесува на тоа што уплаќаш А за тоа со универзитетскиот лист не се сеќавам како беше, ама ни даваа таму исто да пополниме унив. лист, ист како што го пополнувавме на iknow..
Сликички треба да однесеме на денот кога се запишуваме или после тоа кога тргнеме на факс од кога не примат??? ве молам да ми каже некој , пошто моите не се готови..
сликите не се за сега..тие се откако ќе ве примат кога ќе има запишување..ова сега е само пријавување на кандидати
Ве молам за ваше мислење дојде денот за упис а јас уште се двоумам дали економски прилеп или администрација битола helppp :/
При пријавувањето за запишување на Економски факултет – Скопје, УКИМ, кандидатите ги доставуваат следните документи: Пријава за запишување со уплатa од 50,00 денари административна такса (во книжарницата на факултетот) Печатен интерен лист од iKnow системот Оригинални свидетелства од сите класови/години Документ за положена државна матура (оригинално свидетелство за завршено средно образование) Извод од матична книга на родените (оригинал – независно колку е стар) Доказ за државјанство на РМ (Уверение или решение оригинал независно колку е старо) Потврда за уплата на 300 денари на жиро сметката на факултетот (за студиски програми за кои не се врши проверка на знаењата и умеењата) Назив на примачот: Буџет на РМ – Економски факултет-Скопје Банка на примачот: НБРМ Сметка: 100000000063095 Сметка на буџетски корисник: 1600103697 788 10 Приходна шифра: 723013 Програма: 41 дали освен тие,треба да се достават и изјавата за неподигање на документи,и изјавата за согласност за користење на л.податоци шо се појавуваат за печатење после поплнување на електронската пријава.пошо ова горе е на стр на економски истакнато а овие документи не се наведени ?
ЛЕЛЕЕ СЛИКИ НЕ ТРЕБА !!!!! ЈАСНО ВИ НАВЕДЕ blue eyed ШТО ТРЕБА ПОГОРЕ само не знам за жиро сметката , од кај да знам која е на мојот факултет
Кога ќе ја пополните електронската пријава има генерирај уплатница, потоа ти се даунлоадира како треба да биде пополнета уплатница за факултетот што си го одбрала.
Едно прашање...на универзитетскиот лист на втората страница пишува резултати од проверка на знаењата и умеењата, а мојов тип на студии не е таков..Дали и кај вас е таков за тие што се без проврка?! Малку ме зачуди :geek:
Така е кај сите. Најверојатно тој лист ќе го пополнува комисијата која ги разгледува твоите документи.
Нека каже некој од лани што се запишуваа : Ви направија проблем за нов извод и ново државјанство ? Па пишува без разлика колку се стари ... Не би требало да бараат нови по правило.
Си купив пријавен лист. Веројатно е тој што треба да го поднесеме на денот на уписот. Мене на крајот на електронската пријава не ми излегува документ универзитетски пријавен лист. Не знам што не е во ред. А, треба да го испринтам и да го пополнам. На крајот ми пишуваше вашата ел. пријава е успешно испратена. Не знам зошто го нема. Јас барав универзитетски пријавен лист ама ми дадоа еден друг документ, а вие сте напишале овде дека е ист како електронската пријава само треба да се пополни рачно. Што значи овој пријавен лист е нешто друго. Некој ако може нека ми го прати како документ тој универзитетски пријавен лист за да го испринтам. Еве го пријавниот лист што ми го дадоа. Другите страни му се празни.
Да, ја го испечатив прееска, со таа разлика што е пополнет со информациите што се внесени во електронската пријава, а и да, има повеќе потточки.. 13 се... Нешто ќе треба да допишам со пенкало ама се ваљда нема да има потреба да купувам чим е истиов.