и јас згрешив некои информации и сега земав од почеток идеш се само си мењаш тоа што сакаш, би требало и да може факултет да се смени со ист е маил и пријава и јас бев во такви дилеми ама ете можело, сменив интерен предмет за матура
Моминско презиме, презимето на мајка ми треба така? Spoiler Знамм, глупо прашање, ама пусти страв да не згрешам. И што е ова средно име???
Ама вие изгледа не сте ја испратиле пријавата, затоа можете да менувате. Кај мене отиде веќе, готово. Моминското презиме го пишуваш ако си мажена. Средното име го пишуваш ако го имаш. Ако не си мажена и ако немаш средно име оставаш празно.
А овие испечати пријава за неподигање на документите и и тоа другото за малцинство не треба да се принтаат нели?
то за национална припадност и јас сакав да прашам ве молам некој да одговори ако знае! а она другото мислам дека треба ,јас го испринтав.
Знам дека е глупо прашањето , ама подобро да прашаш отколку да не знаеш. Како јас да си ја испринтам она електронската пријава тоа што треба, кога јас немам принтер ? а немаат ни другарки ми ...
Значи можи да се симнува.... Не знаев бидејќи уште ја немам допополнето и испратено пријавата, ама кога можи да се симнува лесно прајме Фала
Изјава за неподигање обавезно сите, а тоа за малцинствата ако си македонка мислам не треба, ние лани не дававме.
^ Тоа за малцинствата важи за секој припадник на малцинство во државава. Значи за сите освен за Македонците.
^Да да, тоа и ја сакав да го кажам дека само Македонците не треба да ја пополнуваат. Инаку имате таму исто и изјава за кофинансирање, таа е ако прифаќате да бидете и приватна квота ако не ве примат во државна, ќе видите таму, таа ако сакате ја давате, ако не не морате.
а јас пошо ја отштиклирав изјавата декА сум согласна за кофиннсирање односно не се согласувам,значи не треба да давам .така?
Има ли врска ако утре во Скопје уплатам за таксена марка, а не сум од таму. Мислам дека нема врска, но сепак да си потврдам. Веќе се измучив, само нешто се бара....
Цело сабајле средував документи, тие што требаше да се испечатат, поднесов на медицина, таму никаде ни пишуваше таксена марка, и кога се вратив дома ми кажаа дека морало . И не ми се веќе излегува,премногу е топло. Фала